• goli

    Orientaliskt bröllop

    kitkät skrev 2013-02-02 00:26:37 följande:
    Goli, 
    Jaha... Ett helt lamm. Ja, det kan bli knepigt att placera ett lamm på varje bord. Haha! Nu fick jag lite roliga bilder i huvudet! Men har ni tänkt ha förrätter också, eller bara varmrätter? Hur många rätter då?

    Det finns säkert ett bra "kösystem", servitörerna kan säkert styra upp det där, om ni bara talar om det för Danny i förväg, t ex att endast två bord i taget går upp och hämtar mat. Så blir det inga långa köer! 
    Hur många bord tror du att ni kommer ha ungefär?  
    Hahaha! Ja, eller hur? Om många av gästerna inte kan komma så kan vi bara fylla ut platserna med lamm... Skrattande

    I den persiska matkulturen så finns det inga förrätter, varmrätter mm. Det finns mat Skrattande. och sallad! Sen brukar vi ha små "kallrätter" till, t ex inlagda grönsaker t ex pickles och annat, brukar finnas yoghurt (ung som tzatziki) och även sabzi (som vi pratade om innan, det man har tillsammans med bröd och getost på sofreh aghd). Så allt kommer att serveras samtidigt. Vi kommer få välja ut 20 rätter totalt så det kommer bli olika typer av kebab, olika risrätter, kyckling, lamm, olika persiska stuvningar mm. Allt kommer finnas i stora stora fat på ett långbord, så får gästerna bara plocka åt sig av vad de vill. Tydligen är kocken väldigt snabb med att fylla på så fort ett fat börjar se lite tomt ut o han ser till att maten är varm hela tiden.

    Vi hade tänkt att det skulle bli 140 gäster men på vår nuvarande gästlista finns det 165. Men vi räknar med att en del inte kan komma, t ex ett gäng från Iran om det blir problem med visum mm. Först räknade vi med stora runda bord för 10-12 pers. Vi får se hur det blir med det. Vi har satt OSA-datumet till 3e juni, så då vet vi mer specifikt hur många bord det blir.

    Hur många gäster har ni på er gästlista? Har det varit svårt med vilka ni ska bjuda eller inte?
  • goli
    Pagnie skrev 2013-02-02 15:56:35 följande:
    ja eftersom jag har varit och jobbat så har jag hamnat efter i diskussionerna men jag lägger mig i ändå efter som ni har diskuterat så intressanta saker nu känner jag.
    Och kitkät eftersom ni skrivit så mycket så blir det många inlägg. hoppas du gillar läget. ;)

    Goli det finns ju torshi, det är såååååå gott. helt galet.
    fatta hur mycket mat det kommer finnas. jag kommer ju bli tjock på riktigt.

    vi har valt att ha runda bord med 10 personer vid varje bord så vi kommer ha ca 14 bord. Det blir nog lite trixigt att få ihop allt men det kommer nog gå bra tror jag. haha
    usch jag börjar bli lite stressad med inbjudningarna. har ni skickat ut dom än? jag har kort minne vet inte om ni sagt det, men många i andra trådar som gifter sig till och med innan oss har ju redan skickat ut. PANIK!!!!
    hahaha! torshi, ja. det e riktigt gott, det ska vi absolut ha med. Mamma brukar göra torshi själv så det ska vi nog fixa. ska ni oxå ha torshi? ska säga till om vi kommer på ett bra system så det inte blir så mkt kö! ja, det e nog mat-biten min fästman ser fram emot mest, hahaha. jag oxå, lite, måste jag erkänna!

    vi har delat ut kort till folk här o ska väl skicka till dem i Iran snart oxå så de har gott om tid att ansöka om visum. Resten kommer vi völ dela ut så småningom, tror jag. det skadar väl inte att skicka ut tidigare? jag bara tänkte att jag vill meddela folk eftersom bröllopet är under semestertider, så folk hinner planera o sånt.
  • goli

    vad roligt att ni har bokat dawoul zurna också! Är det något kvar att göra? och hur gick det med den sista brudtärneklänningen, hittade du någon?

    e inte så insatt i hela kyrkogrejen men du får gärna berätta lite. vad är det ni ska prata om där? själva programmet?

  • goli

    hahaha, ja men det e ett viktigt i-landsproblem. kan ju inte ha trosor som skaver, hallå! Skrattande

    lite svårt det där med klänningarna. kan ju räcka med färg om inte materialet skiljer sig åt för mycket. Jag menar, det kanske blir väldigt stor kontrast mellan en sidenklänning och en i "vanligt" tyg t ex. men det beror helt o hållet på vad det är för klänningar, som sagt. du får gärna lägga upp några bilder, om du vill. älskar bilder, haha!

    vadå, är det ett problem om du vill gå med din pappa? trodde att det var vanligt att man gör så? vad har ni bestämt för musik, då? och skulle ni inte ha såpbubblor? just det, det måste jag fixa ju, haha!

    detta har jag säkert frågat flera ggr o du får förlåta men minnet är kort! vilket hotell blir det?

    händer inte så mkt för vår del. hade tänkt träffa Danny den 14e o bestämma blommor, meny och tårta men vi har fått tid för AT-intervju och underläkarvik (yay!!!) den 15e kl 8 o då måste vi åka dagen innan. o det ligger lååångt upp i norr så vi får se hur det blir. Men ska försöka hinna kolla med frisören Karam och kolla in Hannas salong i Tensta. åker hem imorgon, ska bli skönt. fästmannen åkte igår o det e ganska tomt i korridoren nu, de flesta har åkt hem över lovet. Saknar min hubby! Gråter

  • goli

    ja, för vi vet inte riktigt när vi båda kommer vara i sthlm samtidigt igen. hade tänkt över påsklovet men då kanske det blir fler AT-intervjuer. så vi får se om det ens blir ngt av det nu.

    hahaha, scandic hotell i sollentuna centrum? det stället kollade vi in för att eventuellt ha bröllopet där! ja, det är väldigt fint. har de bra priser?

  • goli
    Pagnie skrev 2013-02-03 10:01:51 följande:
    vart är det ni fått intervju då?

    Jaså gjorde ni det? så det är ett bra hotell då? jag vill vara där på grund av att det verkar vara så fint inomhus så då kan man ju fota där om det regnar ute. vad tror du om det?
    hahaha! vad roligt att du tänker så. igår satt jag o diskuterade med min mamma vad vi ska göra under fotograferingen om det skulle börja regna och hon sa precis som du gjorde, att vi skulle fota inne på hotellet!

    minns inte alla detaljer tyvärr, men jag har för mig att det är väldigt fint därinne. Vet att de har en fin restaurang där och vi tyckte det var väldigt tjusigt. Men tror du man får fota därinne då? om man pratar med dem innan, kanske? Vi funderade på att tillbringa bröllopsnatten där, iom att det är så nära till allt och om vi vill umgås med släkt o vänner dagen efter så behöver vi inte åka så långt!
  • goli

    Kitkät, låter som tre väldigt goda smaker ni har kommit fram till. skönt att ha det avklarat! och nu har du pratat om den där listan så länge att jag e jättenyfiken, se så dela med dig nu! Skrattande

    förresten, tjejer. kom på att jag har ytterligare en grej på min att göra-lista: fixa en fin vit sommarklänning till den borgerliga vigseln! Några tips?

  • goli

    Hahaha! Pagnie, diggar din punkt "gå in skorna"!!! Skrattande Tack för listan, blev lite inspirerad där. Synd att jag måste tentaplugga till den 26e februari, men efter det ska jag ta tag i allt o bli lite mer seriös. Det roliga är att tentan vi ska ha är i gynekologi och obstetrik och har bestämt mig för att bli expert inom obstetriken iaf. Så att jag vet ALLT när det e dags. Pagnie, glöm inte att du ska helst undersöka dig hos barnmorskan/gynekologen innan ni börjar försöka så ni kan ta en massa tester mm. Och vet inte hur det e i Sverige men i andra länder rekommenderas folat 3 månader innan man blir gravid för att undvika neuralrörs defekter. Så tänk på det!

    Kitkät, gillar verkligen rosorna, undrar om man kan köra sånt på en "vanlig" tårta också? Vill också ha! Skäms Tycker det e jättefint!

    Tack för tipset, tjejer! ja, jag började kolla lite men hittade inte så mycket, tänkte oxå att det kommer fler klänningar iaf till våren. Men om ni skulle se en fin klänning så får ni gärna tipsa!

  • goli
    Pagnie skrev 2013-02-04 19:41:53 följande:
    haha inga problem. gjorde ett vaginalt ultraljud i i september och ett i november, inga fel där. gjorde klamydiatest och gjorde även mitt cellprov. allt u.a. började med mina folsyratabletter förra veckan. så jag är all set. är det något med doktor goli rekommenderar att jag gör? ;)

    bra att jag kunde ge dig lite inspiration i alla fall. ja du det där med att gå in skorna är sjukt viktigt. haha.
    åh vad duktig o ansvarsfull du är! Precis vad jag ville höra! Hahaha, än så länge var det bara det men jag återkommer med mer! Skrattande
  • goli
    kitkät skrev 2013-02-04 22:21:20 följande:
    Pagnie, 
    Tack för att du besvarade mitt inlägg också Tungan ute 

    Goli,
    Ja, det går säkert att få till det på vanlig tårta också, med typ gräddkräm! Vår ros-tårta kommer ju vara en vanlig tårta, men med "american buttercream" ovanpå (som man har på cupcakes) istället för grädde! Inuti kommer det i princip bara vara tårtbotten, eftersom tårtan inte kommer ätas. Den är endast till för att skäras i. Vi ska ju bara servera cupcakes och ingen tårta. 

    Grädde är ju mjukt och kan smälta till skillnad från buttercream som är stelt och kan stå ute hur länge som helst. Så det kan vara svårt att få till rosor med grädde kanske, men  med något som är mer stelt funkar det nog! 
    Kitkät, hur smakar american buttercream? Tycker du det blir godare med grädde eller buttercream? o om det blir tårta över så skicka den till mig så tar jag hand om den... hahaha!
Svar på tråden Orientaliskt bröllop