Inlägg från: pysslingen |Visa alla inlägg
  • pysslingen

    Bröllop oktober 2014

    Trolla skrev 2013-11-09 22:56:21 följande:
    Halloj allihop! Tänkte se om det finns fler som planerar bröllop i oktober 2014? Vi är ute i god tid här :) Berätta gärna hur frieriet gick till och varför det blev just oktober. Kramar!
    Hej! Åh vad roligt. Här är några till som är ute i god tid och planerar att gifta sig oktober 2014, den 4e för att vara bestämd. När ska ni gifta er?
    Frieret skedde redan för snart 3 år sedan men att gifta sig har inte varit aktuellt förrän nu :) killen föll på ned på knä på en restaurang på vår 3 års dag, åh vilken känsla! Hur gick det till för er? 
  • pysslingen

    Åh vad roligt att du verkligen fick överraska honom! Kul att vi har samma datum, det verkar inte vara många som väljer oktober! Jag har egentligen alltid tänkt bröllop=sommar men sen när vi skulle välja datum så var det inte många datum under sommaren som fungerade så bra för oss och våra nära. Det var min kille som då nämnde oktober (kan tillägga att när jag sa september som förslag så vägrade han) och ju mer jag tänkte destomer gillade jag tanken, alla fina färger och mycket praktiskt som blev lättare och här står vi nu med ett bokat datum i oktober :). Hur kommer det sig att ni valt ett höstbröllop? I vilken stad gifter ni er?

  • pysslingen
    Trolla skrev 2013-12-05 07:33:23 följande:
    Vi valde oktober av flera anledningar! Jag har alltid gillat tanken på att ha ett bröllop på en årstid som kan behöva "livas upp" lite :) Så jag har nog alltid tänkt mig nånstans mellan oktober-mars. Vi ville ha nästa år, och i november fyller vår lilla dotter år och i december är det ju jul, så oktober kändes bra för att sprida ut trevligheterna! Min karl vill inte gifta sig sommartid heller, eftersom han lätt blir för varm och svettas ;) Och våren kändes för snabbt, då skulle vi inte hinna spara pengar. Vi var lite inne på september först men sen tänkte vi som er, oktober med alla sina färger blir perfekt! Dessutom var det fördelar med att boka lokalen i lågsäsong. Vi gifter oss i Kungälv! Ni? Hur stort blir erat? Var gifter ni er?

    Det där med att "liva upp" en månad var min killes starkaste "argument" också, och ju mer jag tänkt på det ju mer håller jag med. Tänk hur mycket mer speciella bröllopsdagen kommer att bli när den kan firas utan att krocka med semestrar ellerndra högtider som infaller under året!


    Ja det är perfekt att ha underlåg säsong, det var inga problem för oss heller med lokalen och vad det gäller att boka vigseltid är det ingen stress utan vi kan i lugn och ro fundera ut vilket klockslag vi vill ha då det inte är flera andra som har bokat samma dag. Hoppas att detta även betyder att våra gäster inte heller är så uppbokade;) Vi gifter oss i Stockholm, eller utanför rättare sagt. Det kommer bli cirka 60-65pers i slutändan skulle jag tro. Hur många är ni? Blir det kyrklig eller borglig vigsel? Vad har ni bokat för lokal? :)

  • pysslingen

    Men va skönt att gifta sig och ha middagen på samma plats. Låter som ett toppenbra ställe att ha ett bröllop på, man får mycket känsla på köpet när man är på en herrgård! Och det vore ju superfint om gästerna kommer i höstfärger med, det är ju en inte allt för begränsad klädkod! Tänkte ni ha en "officiell" klädkod på det, alltså kavaj eller kostym tex? När det gäller vigseltid låter inte kl 16 helt fel! Vi kommer ha något tidigare för vi kommer ha vigsel på en plats och sen åka till där vi har middagen. Vi fick tipset att räkna 3-4timmar till middagen om man har flera rätter och få in tal och sådant. Det låter mycket men det är det inte faktiskt. Jag var toastmadame på ett bröllop i somras och då tog middagen 4 timmar och då kändes det varken långt enligt gästerna och inte heller stressigt enligt mig. Detta gör att vi tänkte nog börja äta mellan kl 18-18.30. Men det låter som 3 timmar från vigseln till middagen är rimlig tid om man ska mingla ostressat och hinna ta några bilder om ni tänkt görs det då :) åh jag ser framför mig urfina bilder i den där allèn med alla höstfärger!! Kommer ni (och ers gäster) sova kvar på herrgården? Vi kommer gifta oss i en kyrka på Ekerö och sen kommer vi ha middag och fest på Stallmästaregården. Deras lokal är magisk, härstammar ifrån 1600-talet men har en bra balans med lite modernare inredning. Vi hade tidigare enbart ätit mat där ett fåtal gånger och den är supergod! Av en slump åt vi brunch där en söndag och fick möjlighet att se deras lokal och blev helt sålda! Toppenbra personal också. Så det känns väldigt bra att det är bokat! Vi kommer också ha ett "utomhusalternativ" om det är fint väder, champagne och mingel ute på terassen, men det får man ju se om det blir eller inte. Är ni oroliga för vädret? Att det ska vara spöregn eller jättekallt? När inga ringar är köpta men vi är ganska klara över hur vi vill att de ska se ut. Sambon kan dock inte bestämma sig om han ska ha två ringar (han har en förlovning han med) eller bara en, en ny. Har ni köpt ringar? Har ni börjat att inhandla grejer till bröllopet? Hur tänker ni med inbjudningar? När? Vi är lite inne på att skicka save-the-date-kort först nu i vår för att folk ska veta men sen skicka inbjudningarna senare, men jag vet inte.

  • pysslingen

    Vad irriterande att alla enter försvann när jag postade inlägget, blir ju nästintill oläsligt nu...!

  • pysslingen

    Åh va roligt, tre 4oktoberbröllop :) vart någonstans i landet gifter ni er KarroBrun? :) hur långt har ni kommit i er planering?

  • pysslingen
    Trolla skrev 2013-12-09 22:51:01 följande:
    Gud va härligt det låter Pysslingen! Vi hade inte tänk ha nån fotograf på plats utan åka till en studio innan vigseln och ta lite bilder, men nu blev jag lite sugen när du spånar om bilder i allén ;) Du har ju rätt, kan bli superfint! Vädret är jag inte så orolig för, regnar det så får vi hålla oss inomhus bara, och herrgården är ju otroligt vacker inuti :) vi har köpt förlovningsringar, men inte vigselring än. Min karl har inte heller riktigt bestämt sig än om han vill ha en också utöver förlovningsringen, men det lutar åt att han nöjer sig med den han har. Men jag ska ha en till! :) ang inbjudningarna har vi nog tänk skicka ut dem ganska tidigt, redan i mars/april. För att vara säkra på att folk bokar datumet! . . . . Välkommen KarroBrun! Va kul med en till 4eoktobare! :) hur friade din karl? Vad är det för lokal? Jag har börjat tittat lite på klänning men jag ändrar mig hela tiden vad jag vill ha, och jag är ganska snål när det kommer till den posten och vill inte lägga särskilt många tusen. Just nu är jag sugen på en från Lillys nya kollektion. Samtidigt har jag en tanke om att eventuellt kanske vara gravid då, och då passar ju inte alla klänningar. Men samtidigt kan man ju inte styra det riktigt som man vill, och klänning har jag ju förstått att det är bra om man beställer redan 6 mån innan! Så det lutar åt att jag köper nåt jag vill ha och hoppas det passar ;) Hur gamla är ni tjejer? Och era karlar?
    Bilder i studio är ju himla fint, man behöver ju inte fotografera på "plats" men vi funderar på att göra det och letar/funderar på vart så när jag hörde allé så snappade mina hjärna upp FOTOPLATS haha. Vi är också inne på att skicka runt mars, vill ju att så många som möjligt ska kunna. Men åh bebis på gång då också kanske? Mysigt!

    Vi fyller 24 resp 25 i början av året. Låter kanske ungt att gifta sig då men vi firar 6 år tillsammans imorgon och har bott tillsammans i 5 år i mars och det känns fortfarande så rätt. Vi har varit tillsammans undet de åren som man växer som mest som människor och om man ser på vår umgängeskrets så betyder det att man antingen växer ihop eller ifrån varandra, vi har växt ihop :) . Hur gamla är ni Trolla?
    KarroBrun skrev 2013-12-10 16:32:28 följande:
    Jag är 28 och min karl 34. Han friade på vår 5-årsdag, hade fixat picnic vid en utsiktspunkt och så när vi satt där och åt friade han med sin mammas vigselring. Så vi gick och köpte ringar ihop sedan (var inte förlovade innan, så hade ingen ring alls), så vigselringen ligger och väntar nu i sin box Flört Jobbar som sjuksköterska så har ju inte på mig min nya förlovingsring speciellt ofta heller, men men...
    Hur gick era frierier till?

    Jag ändrar mig med hela tiden och vill inte spendera så mycket på en klänning. Max 3-4 tusen. Pendlar även mellan om jag ska ha kort eller lång klänning.

    Lokalen är en våning i ett sekelskifteshus med högt i tak och höga stora fönster, passar perfekt! Slukar väll egentligen 120 personer (vi blir max 70 pers), så det är bra då det ej behöver möbleras om allt för mycket efter middagen. Ligger mitt i stan med, så det är gångavstånd från statsparken där vigseln kommer hållas.

    Har ni något speciellt tema eller färg ni arbetar runt?
    Vilket mysigt frieri KarroBrun! Min sambo friade på vår 3 års dag. Vi var och åt på vår favoritrestaurang och hade bestämt att "vi inte skulle fira dagen mer än så" men det satte han stopp för genom att fria! Galet! När vi sedan kom hem hade han gjort i ordning massa fint hemma och jag kan väl säga att jag blev förvånad! 

    Jag har inte köpt klänning än men dock bestämt att jag vill ha en lång. Kikar runt på lite olika modeller på nätet och efter julhelgerna så ska det åka och provas för att se vad som passar mig, men vill inte heller lägga allt för mycket på klänningen. Jag tror att vi har helt bestämt oss att ha "hösttema" när det gäller färgerna. Brunt, rött, guld och gult. Det står mellan det eller ha en mer enhetlig röd/guld. Vi är lediga här mellan jul och nyår så då tänkte vi försöka få ner alla våra olika idéer med som vi har och se vilken färg vi landar i. Ni då, har ni tema eller färg? 
  • pysslingen
    KarroBrun skrev 2013-12-16 11:15:07 följande:
    Men man ska köra på det man tycker är rätt just nu. Jag och min fästman har varit tillsammans nu i lite mer än fem år. Och vi flyttade ihop efter bara en månad. Det är bara en själv som vet vad som är för snabbt eller för ungt. Jag tror att om man lyssnar på vad andra personer tycker och tror slutar det bara med att man ångrar sig sedan när man sitter där på ålderdomshemmet. Friskt vågat är hälften vunnet Flört

    Hittat en klänning jag tycker mycket om, som verkligen är min stil dock över budgeten. Men nu känns det som jag har en modell att arbeta utifrån.
    webshop.zetterbergcouture.se/kategorier/brudk...
    Tänkte med åka och börja prova snart, kanske i januari. Bra att vara ute i god, för det känns som klänningen är något man kan få panik över om det inte löst sig tills hösten kommer.

    Vi har med riktat in oss på färger. För vår del blir det vinrött/mörktgammelrosa, brunt och cremevitt. Tänkte bland annat ha Rosenspirea som blombas och sen använda pärlhöns- samt fasanfjädrar dekoration.

    Har ni några inspirationssidor eller bilder ni tittar på?

    Tack för "pepptalken", jag håller helt med dig! Jag lyssnar inte på andra utan går på min egna magkänsla ;)


     


    Men åh vilken fin klänning! Det är ju toppen att ha en modell att utgå ifrån, jag har inte lyckats bestämma mig för en utan måste nog prova för att se vad jag passar i. Har också en känsla av att man lätt kan drabbas av klänningspanik...


     


    Vilka härliga färger! Låter supersnyggt tillsammans. Kommer ni låta dessa färger även vara genomgående i inbjudningskort osv? När det gäller inspiration så letar jag efter allt överallt! Det blir mycket googlebildsök på alla möjliga sökord, alltifrån 'bröllop' till 'bröllopsdekorationer' till 'höst bröllop' osv. Har inte hittat direkt en sida, har du?


    Jag tycker att det är svårt att veta vad som jag borde ta tag i härnäst efter att ha bokat lokalen och förberett allt som går i matvägstankar. Bröllopsklänningen blir efter jul men vad ska jag ta tag i nu? Är det inbjudningarna som ska börjas filas på eller dekorationer? Eller leta ring eller klänning till min tärna? Svårt att nysta i bröllopsdjungeln tycker jag, det blir att jag göra lite allt på en gång :P Vad lägger ni fokus på nu?

  • pysslingen

    Åh tack för att du delar med dig av dina inspirationssidor :) ja man kan verkligen sitta i timtal och läsa och kolla, haha. Vi är i samma sits när det gäller gästlistan, den är klar med några som vi inte vet om vi ska bjuda eller ej. Det känns nästan som det svåraste med allt det här! Vi kommer att bjuda ca 70, men det är några som vi vet redan nu inte kommer kunna komma så vi tror vi landar på 63-68st beroende på hur många av de "osäkra" vi bjuder. Men det som är skönt är att man faktiskt inte behöver bestämma sig nu utan kan låta den ligga ett tag och känna efter sen när inbjudningarna ska ut :)  Det där med namn lät klurigt... Det lät ju roligt med ett sådant unikt efternamn men vad säger sambon om att byta efternamn? Min (manliga) kusin gjorde så att han tog sin frus efternamn och det var ingen som tyckte det var konstigt. Dubbelnamn är ju ett alternativ så klart framförallt om det "bara" blir en initial för dig, annars blir det ofta väldigt långt! Efternamn är klart för oss, jag tar min sambos namn. Vi båda har relativt vanliga efternamn och jag byter gärna efternamn, det är det som ligger bäst i munnen också har vi kommit fram till ;)       När det gäller mat så kommer vi ha 3rätters och tårta. Först kändes det lite mäktigt men jag vet att den tiden behövs på ett bröllop och plats finns det i magen. Vi har inte exakt spikat menyn men är överrens om att det kommer vara kött till varmrätten och sedan någon fräsch efterrätt. Maten kommer kanske vara lite italien-inspirirad då vi båda älskar Italien. Sen är det lite oklart när det gäller tårtan, har alltid tänkt mig en vit tårta, typ marsipantäckt, mest för utseendet men älskar chokladtårtor! Sambon vill nog också ha något med choklad så kanske får bli det. Vad kommer ni ha för mat? Vi har börjat fundera på dekorationer men inte kommit så långt. Dock vet vi att vi bara behöver fokusera på bordsdekorationer för lokalens väggar och inredning är så fina i sig. Det känns lite skönt faktiskt, lite av oron för att det ska vara "kallt och tråkigt" i lokalen släpper och mer jobb kan läggas på det andra. Men har jättemånga olika idéer om vad man kan ha för placeringskort, servettringar och sånt så det gäller bara att komma på vad som blir snyggt tillsammans och inte för mycket. Hur långt har ni kommit med dekorationer? Hur ser er lokal ut? 

  • pysslingen
    KarroBrun skrev 2013-12-23 09:31:30 följande:
    Angående inbjuningarna är det helt klart det svåraste. Och det är precis som du skriver skönt att det går att låta dem ligga ett bra tag.
    Min sambo är än så länge positiv till att ev ta mitt efternamn, jag har bett honom fundera på det ett tag, så får vi se vad han kommer fram till ;) Dubbelefternamn är som sagt lååångt, men det är ju ett alternativ.

    Vi kommer ev ha kanapeer till brudskålen (detta blir då förrätten, annars skippar vi den). Tänkte ha buffé sedan med medelhavsinspirerad mat. Vi älskar grekisk och spansk mat! Har även flertalet vegetarianer i vänskapskretesen, samt att vi själva är förtjusta i vegetarisk mat, så då passar buffé bra känner vi. Tanken är att jag, mamma och svärmor ska laga maten själva.
    Min mamma kommer även göra tårtan (som blir efterätt) och där har vi väll kommit fram till "vanlig" princesstårta fast med vit marsipan och hallon-dekorationer.
    Kan ni inte ha en chokladtårta med vitt marsipantäcke då? Kanske funkar!
    Italienskt låter helt fantastiskt! Ska ni laga själva eller har ni catering?
    Vad har ni tänkt för dryck?

    Vår lokal är en sekelskiftesvåning med höga fönster och säkert tidigare en lägenhet som dom slagit ut inneväggarna i.

    Väggarna är cremefärgade/ljust nogatbruna. Gardiner är ju jättefula, men jag såg att dom gick att haka ner, så får göra det. Vissa av tavlorna och plaketterna går säkert också att ta ner.
    Stolarna är med mörkare blå (ser väldigt mörka ut på kortet, är lite ljusare i verkligheten) stoppning vilket stör mig lite. Blir ju egentligen helt galet med den dekoration jag tänkt mig (cremevitt/brunt/vinrött), så kanske ev får göra om färgschemat till cremevitt och royalblue. Vill egentligen inte det, men stolarna gör ju att man får mycket "gratis" i färgtemat om vi skulle byta. Annars måste jag väll nästan ha stolöverdrag (ser kostanderna skena iväg lite då). Blått blir ju kallare än vinrött/brunt, så får vrida och vända lite på färgen för att få det att bli bra om vi nu byter. Ge mig gärna feedback på de tankarna....
    Har du någon bild på din lokal Pysslingen?

    Nu är jag tillbaka efter allt julfirande ;)



    Vad skönt KarroBrun ändå, det låter inte helt omöjligt för er att enas om efternamn!



    Ni har verkligen kommit en bra bit på vägen med maten, låter supergott! Kommer ni ha rätter som går att förbereda några dagar innan eller blir det mycket matlagning på dagen och dagen före? Kommer ni ha några som serverar/plockar fram maten under middagen eller hjälps ni åt med det också? Vit tårta med hallon- det är helt i min smak! Och en sån tårta gör sig väldigt bra på bild också ;P Ja jag har funderat på om man kan göra en chokladtårta med vitt marsipantäcke, ska i alla fall undersöka saken!



    Vi kommer ha maten ordnad via restaurangen vars festlokal vi hyr. Det blir så klart lite dyrare än om man skulle laga maten själv men vi bestämde ganska snabbt att vi ville ha det så att både vi och våra närmaste slipper den posten att oroa sig över. För oss kändes det helt klart värt det. Vi kommer också ha en champagneskål. Sen har vi vin till maten, dock begränsad, men även alkoholfritt så klart. Hur gör ni till maten?




    Vilken bra lokal ni hittat! Den är ju ganska lätt utsmyckad som du säger, man kan ta ner mycket och byta ut gardinerna. Det där med stolarna förstår jag är svårt! Det blir ju fort en stor post att ha överdrag… Men creme/vinrött/royalblue då? Blått och rött ligger inte allt för långt ifrån varandra, de skär sig inte. Båda färgerna är också väldigt ”stiliga”! Det som kan hända är att det blir väldigt mörkt… Men creme ljusar ju upp! Det beror nog lite på hur ni tänkt med färgerna, hur ”mycket färg” det ska vara i dekorationerna. T.ex. Servetter; ska ni ha servetterna i era färger eller cremefärgade med detaljer (servettringar, tryck) i er färg?


Svar på tråden Bröllop oktober 2014