• Ananas

    "lite stryk får dom tåla"

    Jag tittade precis på Liza Marklunds dokumentär på TV4 om kvinnovåld och jag blir så förbannad!!! Att det får gå till på det viset! Inte nog med att kvinnor utsätts för ett helvete av en misshandlande partner, men sedan behöva mötas av misstroende myndigheter och rena påhopp som att de själva skulle tillfogat sig skadorna!!! :o :[ Jag blir så ARG!!!

    De åklagare de intervjuade verkade ju inte riktigt ta det på allvar heller. Den manlige sa: Det kan bli så när man måste jobba med samma typ av fall hela tiden! Om man nu tröttnar på sina arbetsuppgifter och ser att man inte gör ett tillräckligt bra jobb, är det inte då upp till en själv att försöka göra något åt det då?

    Hjälp mig att diskutera detta så kanske man kan komma på bra sätt att hjälpa till! Det var ju ett upprop bland män i Piteå men det är inte bara männens sak att sätta ner foten. Vi kvinnor som har bra män måste också se till att hjälpa våra medsystrar som har råkat ut för rötägg!

  • Svar på tråden "lite stryk får dom tåla"
  • Tean

    Jag håller med helt och fullt i varenda ord du skrivit! Liza Marklunds dokumentär kommer verkligen inte en sekund för tidigt, det är otroligt viktigt att väcka debatt.
    Jag vet inte konkret vad man kan göra förutom att göra_alla_uppmärksamma på det. Fortsätta diskussionen på jobbet/plugget och med alla sina vänner. Djungeltelegrafen, liksom. Ju fler som vet vad det handlar om, ju bättre.

  • Ananas

    Jag gick in på TV4s chatt nu efteråt och ställde en fråga till kvinnorna där. De tipsade om sin hemsida www.allakvinnorshus.org en kvinnoorganisation i STockholm där man kan bidra ekonomiskt eller som volontär. Jag är med i ett kvinnonätverk och ska ta upp det med de andra medlemmarna om vi kan hjälpa till på något sätt.

    Jag hoppas att fler kan tänka sig att ställa upp för de lokala kvinnojourerna (om det finns någon i ens stad, eller välja en i närheten) för vem vet, nästa gång kan det ju vara ens syster eller bästa väninna som råkar illa ut!

  • Tean

    Vad bra! Jag kan mycket väl tänka mig att bidra med både det ena och det andra. Som du säger, det gäller oss alla. Ska kolla adressen du skrev.

  • Guldfisken

    Ja, jag blir också väldigt upprörd, "Gömda" är en av de värsta böckerna jag har läst, just av den anledningen att den är helt sann.

    Känns bra att jag är väldigt inne på att bli åklagare så att man kan få något vettigt gjort där ute!

  • Tean

    Guldfisken, kanon! Då kan du lobba från lite närmre håll. Specialiståklagare, kan man bli har jag hört -kanske vore något?

  • Ananas

    Hittat en hemsida till

    www.roks.se/

    Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige. Där finns länkar så ni kan hitta en jour nära er att stödja!

  • Guldfisken

    Ananas: Japp, vi hade en person från ROKS som var på vår skola idag och föreläste för oss juridikstudenter om mäns våld mot kvinnor och just rättsväsendets bemötande om sådana kvinnor. De gör en väldigt bra insats, de från ROKS alltså.

  • Ananas

    Jag bor i Uppsala och här finns det inte en fungerande kvinnojour!!! Den som finns har jätteproblem ekonomiskt för kommunen har dragit ner anslagen. Det skyddade boendet är nerlagt! på deras hemsida säger de att de får säga nej till 10 kvinnor per månad som egentligen behöver akut hjälp!

    Jag är så arg så jag kokar verkligen!

  • Charlize

    Jag har inte sett dokumentären, men efter vad som hänt en vån till mig och min man, blir jag lite irriterad på att man ofta "glömmer bort" de MÄN som faktiskt blir misshandlade... Det är minst lika hemskt tycker jag.
    Min kompis har vid flera tillfällen blivit misshandlad av sin flickvän, som lägligt nog är mycket större, tyngre och starkare än honom... Hon blir vanvettigt arg för ingenting, och fattar inte sedan att hon gjort fel, ber inte ens om förlåt. Och han har inte modet att lämna henne.
    Skulle vilja att ett program om misshandel i förhållanden ska belysa båda "varianterna".

Svar på tråden "lite stryk får dom tåla"