• kalle29

    duschproblem i simhall

    Hej

    Läste ett inlägg från 2003 om en kvinna som ondgjorde sig över småbarn i damernas omklädningsrum. Skulle gärna vilja fylla på den debatten. Jag arbetar som rektor i en skola i mellansverige och tycker om att gå och simma någon kväll i veckan. inte sällan händer det att jag stöter på flickor/elever från skolan i herranrnas dusch med sina pappor och ni kan ju gissa om de tisslar när dom ser rektorn naken. Är det någon som har en bra lösning på hur man ska komma undan detta problem?

  • Svar på tråden duschproblem i simhall
  • SadPsychoBitch

    Ja det borde det finnas, jag skulle hellre använda de privata då :)

  • EhjärtaK = sant

    Jag tycker hela diskussionen känns lite konstig .

    Både killar och tjejer i 6- eller 7-årsåldern är ju fortfarande barn. De är väl inte intresserade av oss vuxna på något "sexuellt" sätt (eller hur man nu skall uttrycka sig)? Isf är det väl värre att duscha med någon av samma kön som är homosexuell...
    Jag kan hålla med om att det är jobbigt när människor stirrar på en i duschen, och jag hoppas verkligen att föräldrar lär sina barn att det är "fult" att stirra (eller fnissa, kommentera och peka) på andra människor.
    Min personliga erfarenhet är att det INT

  • EhjärtaK = sant

    oj, jag skickade för tidigt . Här kommer fortsättningen:

    INTE är barn som brukar stirra på mig i duschen - utan oftare kvinnor. Antagligen så är det väl avundsjuka, men det är verkligen inte trevligt ändå....

  • kalle29

    Tog upp diskussionen med ett par kollegor på skolan där jag jobbar, och det blev en väldig diskussion, och flera kvinnliga medarbetare hade motsvarande erfarenhet som jag. Vi enades dock om att det är något vi får leva med med så länge barnen behöver hjälp. Däremot måste det vara upp till badhusen att se till att det är en säker miljö för barnen att vistas i, så ade inte riskerar att antastas av vuxna män/kvinnor när de är själva.

  • marian

    Jag kommer ihåg en gång när jag var liten - i sex-sjuårsåldern - och vi var på badhuset. Min styvsyster fick följa med sin mamma till damernas, men jag och syrran fick följa med pappa till herrarnas. Jag stod och bytte om i skåpet (tackålov var jag väldigt liten), jag kände mig oerhört förödmjukad och generad.

    Jag har inga problem med att småpojkar kommer in i damernas för egen del. Däremot tänker jag på de stackars småflickor som kanske går i skola eller dagis med de här killarna. Nakenhet är naturligt, men förödmjukelse och genans kan man känna vare sig man är sexåring eller sextioåring. För inte vill jag visa mig naken för vem som helst bara för att det är 'naturligt'...

  • Jonnes brud

    Varför känner sig en flicka förödmjukad och generad av att byta om inne på herrarnas? Varför är det inte så för pojkar som byter om inne på kvinnorna?

    Är alla små pojkar som tittar på mig i badhuset potentiella våldtäktsmän? Tänker de på mig som en kommande sexpartner?

    Ja, så låter det på en del inlägg. Störtlöjligt!

  • marian

    Jonnes brud: Jag kan inte tala för andra, bara för mig själv. JAG kommer fortfarande ihåg, tjugo år senare, vilken oerhört SKAM och FÖRÖDMJUKELSE jag kände av att behöva visa mig naken inför pojkar i min egen ålder. Det var inte löjligt, det var mycket på riktigt - annars skulle jag väl inte minnas det? Det är väl fullständigt möjligt att det finns pojkar som känner likadant. Å andra sidan är det kvinnor och flickor som "ska" vara objekt och på den mottagande sidan av blicken, inte tvärtom. Jag kan ju säga så mycket att min blick var konstant riktad i golvet den gången, ett beteende jag inte känner igen i många småpojkars (glatt och oskamset tittande) som befinner sig inne på damernas. Därmed inte sant att det är så för alla.

  • EhjärtaK = sant

    Visst kan barn betraktas som objekt i offentliga duschrum - men den risken finns oavsett om de byter om i damerna- eller herrarnas omklädningsrum. Så länge de är tillsammans med sin mamma/pappa (eller annan närstående vuxen) så är de ju åtminstone trygga och får den hjälp de behöver.

    Att det sedan finns äckelgubbar och äckelgummor som ser barn som objekt kommer man aldrig ifrån. Det måste man leva med, men däremot kan man skydda sina barn genom att ta dem med i "fel" omklädningsrum när de är så små att de inte kan se efter sig själva!

    Jag håller med marian om att man måste tänka på barnets upplevelse också. Om denne känner genans så anser jag att man bör försöka lösa badningen/duschningen på något annat sätt. Själv hade jag inga som helst problem att följa med min pappa in på herrarnas när jag var i 6-årsåldern, så man kan inte dra alla över en kam.

Svar på tråden duschproblem i simhall