• Augustibrud-06

    Stenungsund 2006 Del 2

    Hej allihop!
    Vår tråd försvinner för svar om ett par dgr, så jag tänkte att det är lika bra att starta nästa nu!
    Hoppas vi blir fler och får lika mkt bra tips och hjälp i den här tråden!

  • Svar på tråden Stenungsund 2006 Del 2
  • Orustbrud

    min m2b ska hyra allt utom skor på Madame Glamour och det kostar 2000:- om jag min rätt. Nu när de ska byta ägare fick vi som redan bokat ett erbjudande att köpa loss kostymen mot ett tillägg på 700:- Tror dock inte att vi gör det då det är frackcoat och tror inte att den blir använd igen.

  • Linslus

    Grönt är skönt: åh så fruktansvärt! Fy då måste det vara riiiktigt illa
    ÄR det den prästen som tillhör "vår" församling?

  • Grönt är skönt

    Linslus: Jepp, det är den prästen...
    Svärmor har ju varit "vänlig" nog att måla upp en förskräcklig bild av honom innan, dock visste vi ju att hon tenderar att överdriva en aning...
    Men hur som helst så kändes han inte så rolig, vääldigt högtravande och gammaldags (även om det inte ens var i närheten av så illa som svärmor antydde). Det finns säkert de som tycker att hans stil passar dem, men min magkänsla skrek bara "neeej". Han kändes helt enkelt inte som någon som jag skulle vilja ha ett vigselsamtal/vigsel med. Det skulle kännas så mycket bättre med en lite modernare präst.
    T's syster hade en väldigt bra kvinnlig, ganska ung konfrimationspräst därute, så vi tänkte försöka få tag på henne. Problemet är bara att vi inte vet vad hon heter och systern bor för närvarande i Spanien. Men det finns ju e-post, så vi kan nog få fram namnet!

    Hoppas bara att vi kan hitta nån som inte blivit uppbokad redan!

  • Grönt är skönt

    En annan fråga, när jag ändå är igång! Var fixar ni era brudbuketter? Har ingen koll alls på duktiga florister tyvärr, varesig i Stenungsund eller Göteborg... hehe, fast det känns som ett litet problem i sammanhanget!

  • vera08

    Det känns som många har kommit igång med planeringen igen efter jul nu, full aktivitet här minst sagt.

    Jag fixade min lärarexamen i fredags så nu är det bara bröllop som gäller för mig :D äntligen!
    Börjar iofs mitt nya jobb imorgon så lite annat också men nu när jag inte är student längre så är jag ju iaf ledig på kvällar och helger.

    Orustbrud:
    Jag har sett en kille som använde sin frockcoat (från sitt bröllop) till jeans på ett dop och det såg jättesnyggt ut, men jag vet inte om alla passar till det... bara en liten tanke

    Hemligt:
    ser fram emot att få höra detaljerna från helgen. Första bruden i denna tråden om jag inte missat någon!? Spännande!

    Grönt är skönt:
    Jag har bara hört bra saker om handelsträdgården som ligger i närheten av Morlanda på Orust, där ska jag fixa min. Har hört att de är väldigt duktiga på att fixa speciella önskemål.

  • Linslus

    Grönt är skönt: Jag har hört att den närliggande handelsträdgården är rätt dyra...
    Jag har hört mycket gott från tidigare brudar här på BT gällande Kullens Handelsträdgård strax innan Stenungsund, så min närmsta plan är att titta in hos dem när jag ska förbi Orust nästa gång

    Angående präst: är ni tvungna att ta kostnaden då ur egen ficka efterssom präst "egentligen" finns tillgänglig, men ni hellre -av FULLT förståeliga skäl - väljer någon annan?
    ÅH va skönt om pastoratet bara kunde säga till dig att "oj TYVÄRR är prästen borta den lördagen, men fixar ni en egen så clearar vi kostnaden med er hemförsamling" Typiskt! & vi andra brudar som beklagat oss högljutt för att präst inte finns i augusti inom pastoratet--vi ska nog vara lite glada då kanske att vi löst det på annat håll i slutändan?

  • Linslus

    vera08: stort grattis till din examen!!! :-d

  • Grönt är skönt

    Vera08: Stort grattis till din examen! Tack för floristtipset också!

    Linslus: Tror att vi måste betala kostnaden själva om vi fixar annan präst, men det är det värt i så fall! Det känns lite typiskt, för vi bytte ju datum på pastorsexpeditionen för att vi skulle slippa krångla med att hitta en egen präst... Men hur som helst är vi glada att vi valde det datum vi valde... trist med prällen bara!

    Angående Kullens så har T också sagt att dom är bra där (han har sommarjobbat där för massa år sen), det var mest jag som var skeptisk (helt i onödan, har aldrig ens varit in där). Men jag ska definitivt göra ett stop där nästa gång vi åker förbi! Synd att jag inte frågade tidigare, så hade jag kunnat gå in där idag, det var ju faktiskt öppet! Tack för tipset!

Svar på tråden Stenungsund 2006 Del 2