• June20

    2008 Sommarbröllop, tråd 2

    Madeleene:
    Jag har hittat ett företag här i GBG som beställer in korsetter från Frankrike(riktiga korsetter tex viktorianska). Själva företaget i sig kan även göra en del sömnad åt en så dem ska antagligen sy upp min kjol med.
    Jag hittade en klänning på en hemsida och tyckte enbart om kjoldelen så hela överdelen e en annan. Svårt o förklara hur den ser ut. Har ingen hel bild på hur kjol o den "nya" överdelen ser ut ihop utom i mitt eget huvud. Men jag har bilder på Svartbrud annars som du kan titta på.

    Färgtemat har jag tagit från brudbuketten samt lite extra med guld och svarta detaljer som inte finns med i den. Det bara rullar på o man tar dem som e ens favorit färger typ....inget fast direkt.

  • June20

    Madeleene:
    tror vår budget gick från 55 till 60 000 nu sist, HUR? vet ja inte alls :( har fortf inte listat ut vad det var som höjde priset??? Grrrr....

    Jag känner ev igen liiite med folk som försöker hota folk med sitt eget liv mm. Det var en kille som va några år yngre än mig just då när vi träffades o ja ville bara hänga/ha kul ihop men han påstod att han blev dökär...-jag misstänker att han mådde dåligt o höll sig fast i vilken person som helst som kom honom relativt nära. Så jag sa ifrån att jag var inte intr av ett seriöst förhållande samt ville def inte vara med någon som tom blir avensjuk på mina vänner-jag fick inte ens träffa mina kvinnliga vänner!
    Så han hota med o skära handlederna etc Första gången så blev ja arg/förbannad/lessen o var tvungen att åka dit o kolla läget men sen visade det sig att det bara var "fusk skära sig" o han hade bara rivit lite med en plastbit när han ägde sax/knivar ändå...då e det liksom inte mod nog att göra det. Sen senare sa ja åt honom på skarpen att ja va inte intr av ett förhållande mera med någon alls o att jag tyvärr inte orkade själv att stödja nån som mådde så dåligt för han skulle dra med mig ner i hans helvetet så ja bröt eftersom han inte lämnade mig ifred ens för en dag utan ringde mig runt 6-10ggr om dagen, då freaka han loss igen o hotade om detta. Ja blev förbannad o ringde upp hans morsa o sa att jag orkade inte ha kontakt med honom o att hon borde ringa o kolla läget med honom TROTTS att det var mit i natten för ja ville inte chansa att han började blöda el dylikt men ja tänkte INTE låta honom dra med mig ner o känna mig skyldig för nåt jag inte kunde hjälpa. Han var väldigt dålig redan innan jag ens träffade honom så jag förstod att jag kunde inte hjälpa honom utan han behövde stöd av proffs istl.
    Det var precis innan jag träffade på m2b också :) också en anledning till att ja inte var intr av förhållande i början när ja träffade m2b, vi hade ju båda råkat ut för osaliga andar o behövde bara ta en dag i taget. Men sen blev vi jätte kärlekskranka på varan istl :P

  • June20

    Madeleene:
    har ingen anning om vad som e normalt el ej för en del kör på 35000 o andra kör på hela 120 000!!! :O Så ingen anning vad om vi har en normal summa el ej...hade det vart upp till min mamma så hade hon tyckt vi gott kunnat gifta oss i rådhuset sedan ha smörgåstårta hemma i ett vardagsrum hemma hos nån-vilket blir VÄLDIGT svårt eftersom både hon o min vännina tänker flytta till Spanien nästa år, resten av våran släkt bor inte ens i GBG o vi lär inte ha mera än en max en 2a just då så få in 24pers där hade vart störtlöjligt! Om inte annat hade hon väl sagt vi borde hyra "stugan" på området vi bor i men hallåååååå? ja vill inte ha 5000kr bröllop! Då kunde man lika bra ha ett barnkalas för vuxna.
    OK OK hon har inte sagt detta rakt ut eftersom hon vet inte om 2008.08.08 då men det e såna tankebannor hon har så ja kan bara föreställa mig...samma går för min mormor båda e så nervärderande på o "lägga ut pengar" på saker som bara händer på ett tillfälle typ. Sånt som e så tråkigt att dem gör, pessemister allihop o därför e ja så med delvis men ja tycker att alla ska kunna få någon grej i livet som dem känner att DÅ var vi fria/extra lyxiga/kände oss extra fina....därför tänker inte ja berätta visa saker el priser för dem förns efeter om de måste veta samt val av festlokal kommer ja inte ändra på om hon inte kommer med något ÄNNU bättre än den vi tänkt o om den råka kosta mindre ev.

    Har för övrigt tänkt om ideén med plaseringskorten o "presenten" nu....idds inte gör några tvålar till folk igentligen o inte blir det mini stolar från USA heller o hoppas på att dem kommer o i rätt antal etc...ska nog köra på en annan idé som fortf legat o gungat i bakhuvudet...ett par grejer ja såg på Panduro för flera månader sen :)
    www.pandurohobby.se/menu/MenuServlet
    www.pandurohobby.se/menu/MenuServlet
    vet inte om länkarna funkar nu men i värsta fall så kan ni ju skriva in i Sök:

    *krona(prinsses version i metal)
    *hat(plasthat nr2 på listan som finns under hat)

    tänkte plasera namnkorten i dem, men hatten får man nog skära en kant i o sen trycka ner :)

  • June20

    snitte

    vad är votivljus?? har aldrig hört förr...hmm

  • June20

    Madeleene:
    hur gammla e ni då? beror lite väl på ens personlighet o vad man igentligen vill ha ut ut livet o när för senare kanske man planerar in något större så då e bra o klarat av både bröllop o barn liksom.

    MrsNyberg2B:

    Jag har köpt detta el äger redan(håll i er! :P ja tror det blir långt):
    *Sidenrosbuketten inkl dekorationer för jag har fixat från mitt extra jobb.
    *Korsagerna same there.
    *Garderober till kläderna hitta för 15kr st på 2nd hand.
    *Tiaran eftersom vi hitta den på en antikbutik o ja bara älskade den!!
    *Äger redan en passande väska (el om ja ändrar mig får ja väl sy en dårå men har inte bestämmt 100 på den ja äger men det lutar ialf åt det hållet).
    *Brudskorna
    *Manchetknapparna(äger han sedan tidigare).
    *Brudgummens kavaj/byxor ägde han redan.
    *Köpt tyg så ja kan sy pastrongen.
    *Tillverkat en nål till pastrongen men även köpt extra "broch" om han vill byta(kostade 10kr 2nd hand så inte farligt).
    *Candelabrar, 4st,för borden eftersom alla festlokaler har enbart silverfärgade o det matchar inte vårt tema.
    *Några av dekorations banden men inte alla.
    *Grejer från Panduro så ja kan göra vår egna spec tårtpar men ja har inte gjort klart den.
    *Grejer så ja kan tillverka ett eget halsband.
    *Test papper mm så ja kunde se o testa o göra en inbjudan.

  • June20

    Men det e ju inte ens i närheten färdigt med ens dekorationer....vi har ju inte heller bokat grejer än riktigt så kan man ju inte köpa maten nu heller ;) ingen armens ärtsoppa precis HAHAHA

  • June20

    snitte

    vad e det för kortplaseringshållare ni har som ni ev inte ska anvd då?

  • June20

    Madeleene

    Ska ha en enkel men ändå "tjusig" kavaj/kostym så tror ja ni lätt kan hitta något på Dressman utan att det kostar för mycket, spec om han vill investera i den o ha den ev för framtiden vid ev nån annans bröllop el begravning el fest.
    Min m2b hade en svart kavaj o byxa i garderoben UTAN o berätta detta i flera måander! men sen bara så råka ja se den nrä ja rota i garderoben efter annat så tänkte JAAAAAAA då slipper vi den utgiften! samt att den var ju skitsnygg! slipper leta efter den perfekta kavajen i vår prisklass med!

  • June20

    Madeleene
    jag tror faktiskt det ÄR hans studentkostym! HAHA! Han har en till men den e gråaktig...vet inte vad han ska ha den till för den ser så otroligt trist ut :/

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 2