Har läst era pro-gryte-inlägg. Tackar för stödet och tycker att det är kul att ni som är så duktiga är inne på samma linje.
Den där anti-coola trenden, om man nu ska gå riktigt långt, nådde sin kulmen när jag var på Marie Laveau (hipp experimentell stockholmsrestaurang) i somras. "Yoghurt med müsli" hette en av desserterna. Pris: Närmare 100:-
"Är det någon speciell sorts müsli?" Frågade jag kyparen. "Alltså... kommer den från dinkel och bovete uppdriven på en viss skärgårdsö med optimal mineralhalt i jorden? Är yoghurten från en utrotningshotad lantras?"
Varpå kyparen flackade lite med blicken. "Näe... det är nog helt vanlig yoghurt med müsli. Men vi blir lika glada varje gång någon beställer den!"
Eh, okej.
Det är hur som helst lustigt det där med folks uppfattning om vad som är "fint" eller inte. Så ängsligt, så oskönt.
Och ändå är jag själv sådan att jag gärna vill ha koll på reglerna innan jag bryter mot dem. Egentligen borde man inte bry sig men... nån stans vill nog de flesta passa in en smula. Bara det att gifta sig är en eftergift åt konventionen, på sätt och vis.
Etikettsregler är också bra att ta till i kniviga frågor av typen "klädkod", "barn eller inte?" osv. Så kan man luta sig mot reglerna om folk får för sig att tjafsa.
Min söta tärna var i alla fall ett stort stöd eftersom hon hade järnkoll på allt. Å andra sidan tror jag att hon kompenserade för sitt eget strikta frackbröllop genom att liksom egga på mig när det gällde att göra udda grejer.
Ett av de bästa tipsen var att "placera de tråkiga med de tråkiga." Vilket ledde till att "tråkbordet" blommade ut eftersom folk för en gångs skull vågade prata med varann. Och de flesta människor ÄR ju faktiskt inte tråkiga rakt igenom.
Nu ska jag lägga mig på soffan och försöka bli frisk. Det är sårigt och kläggigt värre här... suck :(
Kramar, G