• Oms

    Nu har jag gjort det igen..... del 4

    fast jag tycker inte att hyreslya är så dyrt i längden (och då bor jag ändå dyrt m ett kvadratmeter pris på 104kr/kvm 2) jag menar de i min bekantskapskrets samt de på mitt jobb som har köpt sitt boende under de senaste 5 åren (alla utom 5 på avd om 70 pers äger sitt boende) har alla skyhöga avgifter o lån som gör att de är helt bundna vid sina hus och inte har råd att renovera dem som de vill eller åka utomlands och allra minst flytta.

    De vet att om kåken säljs inom de närmaste åren så gör de en rejäl förlust och känner att det e bara o bita ihop (de har köpt dyrt i dyrt område) det går bra så länge man har köpt ett boende som man vill ha och dessutom har ekonomi för det, dvs att ingen blir arblös, sjukskriven eller att man skiljer sig tex.

    jag skulle aldrig våga anta i dagens samhälle att båda för all framtid kommer att ha bra löner att vi är kärnfriska att barnen mår super att grannarna är underbara att bilen inte går sönder, att vi lever lycklig i alla våra dar etc etc

    DÄRFÖR anser jag att det e mkt osäkert att köpa ett boende idag. kanske inte på vischan där du köper billigt o säljer billigt, men här i stans närförorter där du köper en liten 4 rok m minimal tomt o vattenskadad källare för 3,5 milj typ då är det inte bara o sälja o flytta när man behöver (barnen går i skolan på orten och de rycker man inte bara upp sådär)

    tiden man gjorde klipp på hus är nog förbi, iaf för de närmaste 10 åren. däremot kan man ff göra klipp på lgh iaf omm an bor i en lgh som nu omvanldas i sthlm innerstad - hade jag bott i en tillräcklig stor lgh här DÅ hade jag jobbat för omvandling då jag hade tjänat mkt pengar vid en ev försäljning. o andra sidan är frågan om jag skulle ha haft råd att köpa ngt större i samma område trots reavinst...

  • Oms

    Tubbies - jag ville ha debatt så "ettra" på du bara! hopps förkylningen m feber ger emd sig - långdragen feber är ofta bakterierelaterat alt ett tecken på att man har jobbat för mkt... ta hand om dig!

    Sanrtis - du får göra jättemkt av det du pratade om hos en hyresvärd med!vi har tom bytt en egen vägg och sånt är ok så länge man återställer lgh till ursprungsskicket när

  • Oms

    När man flyttar ut skulle jag skriva men min musetrapper e sååå känslig så den skickade iväg inlägget utan förvarning

  • Oms

    Vickan - vilka betalar egneltigen till sig själv, jag menar det gör du först när du amorterar och vilka gör det nu för tiden? inte många de första 10 åren iaf utan det är ränta man betalar och då betalar man ju hela tiden till banken ju!

    fast nu pratar jag ff boende i sthlm län och inte på vischan där det självklart kan vara smart att köpa eget boende då det både är billigt samt att man då oxå kan amortera

    och visst hyra är hyra och då ska man få saker fixade men att äga en bostadsrätt är ff att bara äga rätten till att bo där, du får ff inte göra hur du vill, många beslut måste tas m föreningen, det kan vara mkt knepigt om du inte vill göra en förändring men som de vill o tvärtom men då e det bara o gilla läget.

    ska man bo i en bostadsrättsförening ska man helt klart sitta med i styrelsen. du kan inte hyra ut den hur du vill heller så nja, jag vet inte jag om det är så fördelaktigt att bo så (de flesta i min närhet har bostadsrätt, sitter i styrelsen o klagar på grannarna som vill ditten o datten - några har friköpta radhus och då pratar vi EGET boende samt de som bor i EGNA villor och har stor tomt så att de kan få bygglov lätt utan att grannarna klagar.

    Zozo - frankrike o Lux kan vi inte jämföra m sverige - jag hade nog oxå köpt boende där då det mer är som att friköpa ett boende här.

  • Oms

    ja inte vill man lägga en förmögenhet på att helrenovera en hyresrätt - men måste man det då? måste det vara toppskick? jag menar genom att tapetsera om byta bänkskivor, ta ned en vägg eller sätta upp en kommer man långt med och det är inga stora kostnader.

    fast är det viktigt för en att få kasta in pengar på underhåll o helrenoverignar av lgh då o då ska man helt klart ha egen ägt boende! det säger sig självt. själv e jag inte så mkt för det. så länge jag har tak över huvudet och ett funktionellt hem så är jag nöjd - kanske därför jag inte ser vitsen m att ha äga boendet. för jag tycker att äger man sin lgh eller hus ja då sjutton ska man lägga ned tid, energi och pengar på det - men som i en hyrerätt behöver man inte det då ingen förväntar sig det..

    haha, jag har kommit på varför jag tänekr som jag gör! jag gillar inte att pyssla, inreda, hålla på m växter, färg, spika etc etc tycker man kan lägga tid o pengar på annars och som boende i hyresrätt så slipper man det ansvaret!

    tack frör "debaten" tjejer - nu vet jag varför jag tycker som JAG gör. känner mig än mer nöjd m hyresrättboende nu!;);)

  • Oms

    Vickan - men om man då inte har ägt ngt innan och tjänat ngt på det som faktiskt många med mig inte har då blir det riktigt körigt de första 10 åren och att låsa sig så skulle jag aldrig göra, ungefär som att ha en sommarstuga som man känner ett tvång till att man borde åka till så fort man e ledig - gillar inte känslan av att var låst och vara den som har huvudansvaert för att allt alltid ska fungera så bra o alla ska trivas. ingen av oss som växte upp i villaområdet som våra föräldrar byggde bor idag i villa - vi tycker alla att det är för mkt jobb för det, det begränsar resor, det kostar massor av pengar och hela tiden ska ngt fixas, 2 bor i bostadsrätter men då har deras lgh omvandlats och de har trivts så varför inte? (det har ju jag oxå sagt att om min lgh varit större hade vi bott kvar o köpt den fastän jag inte gillar bostadsrätter)

  • Oms

    tänk vad annorlunda man kan tänka?! jag menar jag kommer ju ifrån übermysiga villaområdet m mkt grönområden, återvändsgator, äppelträd o tusen bärbuskar på tomten, vattenspridaren signalerade sommaren och rensnig av ogräs i bauta sandlådan (30kvm2 vad tycker ni om det?!)

    och det sista jag vill är att bo så - FASTÄn min barndom var sådär bullerbyn käck, haha mysko egentligen

  • Oms

    Gääääsp!

    *tittar sig sömndrucket omkring*

    godmorgon tjejer...här e jag *sträcker på mig och sjunker ihop igen*

    oj, det e visst dags för lunch snart... trevligt glömde nämligen att äta fruksot efter att jag klev upp sisådär 2 timmar senare än normalt *barnledig, maken kom hem igår, jag har sovit totalt 17 timmar på 3 dygn..galet!*

    men...SOLEN SKINER!!!

    idag ska jag hem o laga ngt gott till mig o maken sen ska vi ut på promenad, M Å S T E ut o röra på mig idag då jag e såå seg o dessutom har gått upp i vikt under påsken! bläh! *men gott var det;)*

  • Oms

    Föredrag? närdå? *hoppar i sparkdräkten - här kas pompommas;)*

    vart ska vi vara? *o ett o två o tre - slänger upp benet på bordet o sträcker ut sätesmusklen*

  • Oms

    Åh Zoz - vad fiiiiin du är i din dräkt! *studsar upp o ned o fladdrar m pompomen* fast jag tycker nog att du är snyggare än susanne Lanefeldt, även om hennes bevärmare o kniiiiip var himla nytänkande...Då;)

    men vilken snygg spagat! -värsta jane fonda stilen ju! *försöker få in alla gymbrudar jag känner till*

    kolla mej rå´ *tar sats o gör en snygg flickflack o avslutar med en skruv*

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 4