• Oms

    Nu har jag gjort det igen..... del 4

    Jaa Tubbies - jag skulle så gärna vilja säga att så här gör man och det fungerar på alla men tyvärr, jag har inte prövat ngt alls, hann ju inte ens få en riktigt mens efter att ha slutat m mina piller så jag visste inte ens när jag hade ägglossning (eller nja, ja antog ett datum men inte mer än så)

    Har inte hunnit smälta det själv ännu, på BM fåga de om jag hade regelbunden mens...

    Jaa sa ja, m p-piller ja. "men hur var det innan du åt p-piller?" ja jag började ju m p-piller när jag var 16 pga oregelbunden men och dålig hy, sen åt jag tills de tog slut, hade ett uppehåll på 2 veckor och blev gravid. sen samma dag jag slutade amma dottern började jag igen och har ätit sen dess - så sorry jag vet inte om jag har regelbunden mens eller ej. Hon tittade lite konstigt på mig och sa att du kommer nog vara fertil länge så tänk på att skydda dig framöver...

    så svaret på frågan, jag är tydligen inte "normal" borde inte vara förvånad mamma hade lika lätt hon och de ha de fullt sjå med att inte försöka bli gravida. ska helt klart ha en ordentlig föreläsning för min dotter när hon blir ngt äldre - vill inte att hon kommer hem som 17-åring och är gravid efter att ha haft sex en gång eller så!

  • Oms

    vickan - nja jag frågade dig inte om alkoholfria viner. utan vi drack det på jobbet hela gänget i torsdags då det vinet var godare än det med alkohol i, jag hade nog kunnat tagit en mun av det vanliga vinet oxå för syns skull om det hade behövts. ingen misstänkte ngt då jag inte är känd för att dricka alkhol ändå som tur är;)

    men visst, det alkholfria vinet var gott coh det är helt klart det som ska inhandlas, undrar om jag inte ska köpa en flaska att ha hemma?

  • Oms

    Tack för alla Grattiskramar! känns nästan som om man fyller år;)

    och Zoz - jag vet oxå massor av underbara december barn, maken har 4 riktigt nära vänner och 3 av de är födda i december (Skyttar hela högen) så han e nöjd m "valet" av månad:)

  • Oms

    Men sis - jag skrev ju att BF = beräknad födelse är runt 10 dec. detta är dock bara en beräkning och vi får väl se vad farbror doktorn säger vid undersökningen nästa vecka - i vilket fall lutar det åt en skytt *vilkas egenskaper vi har diskuterat om jag inte missminner mig;)*

  • Oms

    Tack Pela och Sis! ' är det säkert att det inte är min födelsedag;)?* jo nog komemr jag att berätta tidigt för dottern och jag kommer helt klart lobba för p-piller när det e dags för det, vem vet kanske redan vid 15-årsålder nu för tiden? för även om man SKA använda kondom så vet vi väl alal att det göra man inte alltid - m p-pilelr kan man iaf minimera risken för oönskade graviditeter:)

  • Oms

    Ja sis - jag ser;) i övrigt är jag nyfiken på vad som har hänt sen sist;) så när tid o lust finns tar jag gärna emot en uppdatering;) *det är inte bara du som kan vara hemlig;)*

  • Oms

    Ja det vaccinet kan man idag få på större mottagninar här i sthlm,man vill gärna ge det till unga tjejer som inte har sexualdebuterat ännu. man funderar oxå på att i framtiden ta med det i den vanliga vaccinationsblocket som man får på BVC och i skolan (vi har varit med o sponsrat forskningen på mitt företag så jag är rätt så uppdatrad på det) får se hur vi gör m O, enl en del framstående gynekologer så är inte vaccinet helt fullgott och frågan är oxå i vilekn utsträcknign det behövs, jaja jag avvaktar mer forskning tror jag.

  • Oms

    Nu har jag berättat för min mamma... låter inte som om det är ngn jättegrej men jag har varit sååå nervös för det! hon har så himla starka åsikter om allt och jag hade föreställt mig ett ifrågasättande utan dess like ala "men varför december barn - då blir de ju alltid minst i klassen o får det jobbigt i skolan" Men ni har ju inte flyttat ännu - är det här så bra då" " men ni skulle ju resa till Gabmia - hur ska ni göra nu då?" "du som skulle gå ned i vikt - hur blir det med det nu" osv osv... men inget sånt kom upp! hon var hos min moster och firade hennes födelsedag så moster passade oxå på o gratta, hon lyckades dock slänga in det där om boendet *oxar som de är;)* men jag fick till ngt bra.

    mamma var glad över att få bli mormor igen även om det är barnbarn nummer 9:)

  • Oms

    men det här med att berätta för barn, dottern vet en hel del redan om det mesta, hon har lite böcker som hon har kikat i tidigare och hon vet hur barn blir till o så men nu är hon i den åldern att hon INTE vill prata om sånt och sen kommer hon var i den åldern då det är pinsamt att prata om sånt - så när sjutton ska man göra det?

    jag vet ju inte om hon kommer att vara supertidig o olaglig m sexdebuten eller hålla på sig tills hon är 18 - sånt går liksom inte att förespå. jag tror att hon kommer ta tid på sig men då pratar vi nyktert tillstånd - vem vet vad hon gör om hon är onykter?

    tänkte nog vänta tills hon får mens iallafall men då är det nog dags att berätta - vare sig hon vill eller inte (och jälvklart blir det bara hon o jag på tu man hand) sen finns det ju sååå bra böcker idag om ämnet + att hon har KP så det ordnar sig nog *hönsmamma - moi?;)*

  • Oms

    än så länge så läser dottern mest serierna i KP och tips på roliga hyss o så, men hon kommer ju att spara tidningaran så förhoppningsvis hittar hon tillbaka till dem när frågorna kommer.

    Ja KP är verkligen super! jag hade de aldrig själv men lånade mian kompisars - ny läser jag dotterns titt som tätt och förundras över hur barn faktiskt tänker och agerar idag år 2007... saker o ting förändras.

    Vickan - ang flytt... ja HSB ville ju vara så himla bökiga o ha minst 2 veckor till på sig att bestämma och idag har de 2 veckorna gått, jag hoppas på positivt besked i början på nästa vecka * håll tummarna och pompomma för det när andnan faller på:)

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 4