• muggles

    Lös biljett till barnkarusellen!

    koko: äh vikt är det enda de bryr sig om på BVC, det är väl för att det är så lätt att mäta...? De frågar ju aldrig hur barnet sover tex. Och mat och sömn hänger (som du själv skrev) ofta ihop.
    Jag tror att vissa barn har sämre matlust och är allmänt spinkiga (har sett flera exempel), och om de samtidigt är mer rörliga - ja då kan väl sådant här hända. Jag förstår om du är lite orolig över att Conny gått ner så mkt men om han verkar pigg och glad så tror jag inte du behöver oroa dig. BVC är så upphängda på sina kurvor och alla barn MÅSTE följa deras kurvor (annars är det fel på barnet/föräldrarna - det kan ju inte vara så att det är fel på kurvorna minsann). Varför är det en sanning att alla barn alltid följer kurvorna???? Tänk om det är så att Conny är inne i en period när han är mer intresserad av allt runt omkring än av att äta - han kanske inte "har tid" att äta? Och tänk om han så småningom hoppar upp ett snäpp igen i vikt? Om ni är riktigt oroliga så testa att krydda maten lite mer (funkade på Moa, kan iofs bero på att jag åt kryddig mat under grav - ska tydligen kunna påverka barnets smak). Testa sötpotatis, äpple, banan - allt som gör maten sötare och godare. Testa smör i maten - ger fylligare smak.
    Klart du inte är en dålig mamma - låt dem inte få dig att känna dig som det! Du är ju expert på ditt barn!

    Page: har missat stora delar av historien - den låter nästan som en film. Skittrist att din mamma (och du?) blivit lurade så illa. Bajs som Nenne skulle ha sagt.

    MrsB: tror det var du som frågade ang Maltes sömn. Jag har iofs skrivit det här förut (men scrolla på ni bara! ) men här kommer "vår" metod igen:
    för att skjuta på Moas dygnsrytm (hon var ju väldigt kvällstrött och morgonpigg) så la vi in en extra sovtid sent på eftm, ca kl 17 för att Moa skulle orka vara vaken till kl 21. De första nätterna sov hon bara till kl 06 ist f 05, dvs inte så mkt längre. Men vi stod på oss och höll på med detta i 2v (jobbigt såklart). Efter 2v började vi sakta dra tillbaka läggtiden fr kl 21 till 20.30, kl 20, kl 19.30 osv. Och hon fortsatte sova till kl 06 vilket ju var oändligt mkt bättre än 04.30-05. Och sedan några mån tillbaka har hon börjat sova längre och längre, det händer att hon sover till kl 07.30 numera. För att inte sabba hennes dagsömn väcker vi henne senast kl 07 (bara på vardagar), annars missar de alla aktiviteter på eftm. Jag vet inte om detta funkar för ngt annat barn men vi fick tipset av en jobbarkompis till min man som hade gjort såhär med sina barn. Kom bara ihåg att det inte är en "quick fix"-kur på 3 dagar utan man får hålla på i veckor/mån...

  • muggles

    Ah det här bröllopet har jag missat lite - men vad kul!!! Men ni har ju missat det viktigaste - FÄRGTEMAT!!! Eller? Här på BT måste man ju ha ett färgtema! Nå, koko vad väljer du???

    Grattis Mathilda!!! Ja tänk vad tiden rusar.

  • muggles

    Varför inte möhippa i NYC - med SATC-tema?!

  • muggles

    haha jag tänkte föreslå lila och silver (hade missat att guld var valt - 'rsäkta!), hur kunde jag veta det?! Är impad av mig själv!!!

    Di Leva passar ju grymt bra i lila!!! Och kaftan.

  • muggles

    AM: jag är också en fan av BQ - vår soffa, soffbord, matstolar (Curve), och tv-bänk kommer därifrån! Det är ju nästan patetiskt... Jag har bra koll på er fåtölj för den skyltar de väldigt mkt med i affären - tydligen rätt många som beställer den också.

  • muggles

    Telis: uj, kram på dig!!! Hoppas att cystorna är mini mini! *viskar - jag har inte heller läst alla sidor så noga* (hinner inte)

    Vickan: du har förmodligen "loggat ur" men tycker det låter härligt med den nya positiva inställningen!!!

    EA: it aint over until...

    Flisa: välkommen! Det är ok att hänga här även om man inte läser allt/skriver varje dag, bara så du vet! Att vi är tajta kan bero på att vi hängt ihop nu i snart 2,5 år! Men vi brukar alltid välkomna nya

    Jag hoppas också att Frejis inte fått utslag för tidigt.

  • muggles

    Cicci: just det - håller alla tummar och tår för ett bra resultat!

  • muggles

    Cicci: härligt med resultatet! Klart att det är en frisk liten krabat därinne. Men förstår din noja ändå. Kan det vara så att ångesten är från i somras, att du inte "hann" bearbeta aborten innan du var gravid igen? Jag vet inte, jag bara flummar... Jag känner iaf precis igen känslan du beskriver (fast har haft den i andra sammanhang).

    MSW: tråkigt att du känner så - absolut bra att prata med ngn!

    gosnosen: vilken otur du har!

    Telis: ajaj vad ont du måste ha Usch.

    Är det ngn som har koll på Tinga - hon verkar försvunnen sedan en tid?

    Och vart tog Nenne vägen?

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!