• muggles

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Telis: härligt!!!

  • muggles

    BS: vad duktig Iris är på att prata - kul!

    Lappis: den tapeten var snygg! Du är gravid, njut av det nu! Tids nog börjar du kräkas ha ha

    AM: gött med UL:et, vad skönt!

    Cicci: fy vad jobbigt med magsjuka hela helgen! Hur har det gått med Victors undersökningar som ni skulle få göra? Väntar ni på remiss el?

    Ja apropå Moas trots (än så länge lindrigt men det ökar) är väl rätt tidigt va? Har läst att vid 1,5 år kommer det lite förtrots men hon är ju bara 15 mån... Ja ja det är bra för mig - jag får öva mitt tålamod... Rolig är hon iaf när hon klättrar upp i soffan och säger "å-hej!" Tur att hon är så gullig emellanåt så man förlåter de ggr hon är jobbig

  • muggles

    Förresten ska maken till Hemsedal i helgen, den lyckosten. Fast där är det inga metrar med snö än... Jag ska köpa ett nytt skidställ i år - TJOHOOOOOOOOOOOO!!!! Har haft mina (Everest)skidbyxor sedan 1996 - fatta bra kvalitet!!! De senaste 4 åren har jag tänkt varje år att jag ska köpa nytt ställ men det kostar ju en slant och pengarna har alltid gått till skidresor istället (konstig prioritering -jag vet ).

  • muggles

    Cicci: vad tungt med Victors akutbesök - känns som om ni har klippkort där snart? Nu får det väl ändå vara nog, hans andel av sjukdomar måste ju bara vara fylld?!

    frullan: herregud, var det 1,5 år sedan??? Jag minns konflikten, synd att den förpestar mellan dig och din man.

    Jag har gått och hetsat upp mig lite över en (manlig såklart) kollegas mejlkommentar till de två yngre tjejerna här på kontoret. I efterdyningarna av en konflikt så skriver han ung "jag låter er två vildkattor lösa det" (till saken hör att de var sura på honom för en sak han gjort, inte på varandra). Vad är det för stil?! Jävla nedlåtande kommentar, feministen i mig kokar. Han skulle aldrig sagt/skrivit så till en manlig kollega! Och han skulle ha blivit ursinnig om ngn kallat hans fru för vildkatta på jobbet. Och det tänker jag säga till honom när han dyker upp här (han har jobbat hemma de senaste dagarna). Sedan vet jag att han kommer att bli skitsur för att jag eg inte har med konflikten att göra men jag tycker man måste få reagera när man tycker att ngn beter sig oacceptabelt.

  • muggles

    Liten: kul med första stegen! Vart ska du vara om du inte ser Mindre på flera dagar?

    Sweet: vinkivink!

    Page: är inte bältros extremt smittosamt och smärtsamt?! Stackars J!

    Var inne på FL igår (jag veeet!!!!) och kollade lite på länkar ang tv-tittandet för små barn. Först hittade jag de som påstod att det finns samband mellan tv-tittande för barn under 2 år och ADHD och koncentrationssvårigheter. GULP! Men sedan fanns det visst ngn studie som inte alls visar på samband. Så Moa får fortsätta titta på Teletubbies i ca 30 min per kväll , ngt annat program bryr hon sig inte om så det är ju ingen fara. Jag har funderat på varför man får så dåligt samvete när hon tittar på tv - det får jag inte om hon sitter och bläddrar i en bok. ???

    Apropå det här med spottings. Jag hade ingen aning om att det kunde vara förknippat med konstig ÄL (förrän jag läste det här). Jag har iofs aldrig haft spottings förut, tanten har alltid kommit exakt på minuten och det med besked. Men nu med spiral har jag spottings i flera dagar, borde jag oroa mig eller? Lite opraktiskt att tanten blir så utdragen men i övrigt funkar den bra.

  • muggles

    Lappis: symptom? Fortsatt irriterad?

  • muggles

    Ang KUB så har jag för mig att själva ultraljudet visar på DS och blodprovet på de andra två vanliga kromosomfelen. När man väntar ett friskt barn så är ett visst hormon högt och ett annat lågt och när man väntar ett barn m kromosomfel så är förhållandet omvänt och det kan man se på blodprovet (så tror jag det var).

    Cicci: jobbigt med alla hjärnspöken för jag är övertygad om att du väntar ett friskt barn. Men hjärnspöken går ju inte att förjaga med logik tyvärr

    Vår KUB-sjuksköterska förklarade väldigt väl vad hon såg på undersökningen; "här ser jag magsäcken och gallblåsan - det är bra, lårbenet ser bra ut - DS-barn har ofta ett visst mått på lårbenet, tydligt och fint näsben - det är bra" osv. Jag fick "bra" siffror trots min ålder på KUB och vi kände oss ganska säkra efter undersökningen men inte så mkt pga siffrorna utan pga vad hon sagt och hur hon verkade. Enl henne var det absolut inte bara nackspalten man tittar på och alla faktorer sammantaget så är det en ganska säker undersökning. Men som sagt, sannolikhet är alltid sannolikhet.

    Jag är inte alls säker på att jag skulle nöja mig med KUB med ett ev syskon - mkt pga att jag är ännu äldre då och det kommer att påverka mina siffror vilket kanske gör det svårare att bedöma om de är tillräckligt bra. Och jag vet inte om jag vill "gambla" med sannolikhet en gång till. När vi väntade Moa så var jag inne på att behålla barnet även om det skulle visa sig vara ett DS-barn för jag ville så gärna ha barnet (men maken var tvärt emot och sedan läste jag på om DS och då ändrade jag mig).

    Jaja intresseklubben antecknar väl så pennan glöder...

    koko: kul att höra att du är en sådan hacker!!! Jag hade aldrig vetat hur man skulle göra det där... (fast jag förstår ung vad du gjort) vilket skriptspråk var det förresten - perl el?

    Själv har jag haft ett internmöte som chefen bett mig hålla. Var tänkte lite som brainstorming men fan vad vissa gubbar här på företaget är kinkiga ibland. Kände att det blev lite väl mkt mothugg - det stoppar ju kreativiteten. Jaja, det är ju bara ett jobb...

    Lappis: du är gravid, det hörs ju lång väg. Jag tänker vara positiv tills motsatsen är bevisad.

    Nenne: härligt med nytt jobb! När börjar du?! *positivt tänkande igen*

    Nu ska jag på curling (giv mig styrka!) och sedan julfest!

  • muggles

    koko: härligt med Connys sömn!!!

    Själv är jag aningen trött idag efter en jättetrevlig julfest på Swedish taste (www.swedishtaste.se/) med matlagningsaktivitet. Vi lagade en 3-rätters julinspirerad meny som vi sedan fick äta. Allt under överinseende av en kock som varit med och lagat Nobelmiddagen ett par ggr. Asgoda viner drack vi också!

    Nenne: var väääldigt skeptisk till curling först men det visade sig vara roligare än jag trodde och det gick ju faktiskt att styra de där stenarna efter ett tag.

    Maken är i Hemsedal och roar sig. Moa sov som tur var hela natten utan ett pip till halv åtta i morse (trots att mormor satt på blöjan för löst i går så hon var lite våt på pyjamasen). Vilket A-barn hon är! Imorse hade hon nog förväntat sig att hitta pappa under täckena i sängen (som vanligt) men det var ju tomt. Då tittade hon upp mot fotona vi har ovanför sängen och sa "Pappa!". Så jag tog ner dem och vi satt och tittade på pappa på kort en liten stund. Hon saknar honom

    Nu har jag varit på lussefirande och fått kaffe i systemet så jag känner mig ok igen (var pyttelite illamående efter filen imorse). Ska jobba halvdag idag och sedan hem och avlösa mormor lite. Tror inte jag får gjort speciellt mkt ändå idag...

  • muggles

    Du är gravid Lappis! Det är symptom...

  • muggles

    Lappis: ja själv är jag inte så inne på traditionellt julbord längre så julinspirerad meny funkade utmärkt (3 sillar till förrätt, anka med sås på inkokta körsbär och fikon och mandelpotatispuré med västerbottenost, och körsbärssorbet med choklad - Valrohna! - och kanderade jordnötter till efterrätt). Sjukt goda viner till (självklart inga som finns på Systemet).

    Ikväll ska polaren Roger inmundigas - för att fira att bästa väninnan fick behålla jobbet på bilskojarföretaget. Fast tyvärr är jag inte sugen - man kanske hinner bli?!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!