• rosarosen1

    Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?

    Jag vet att frågan varit uppe tidigare, men hur gör jag?

    Vi ska gifta oss utomlands i augusti och tänkte skicka ut inbjudningar nu eftersom det fortfarande är hemligt. För att gästerna ska få en chans att kunna planera så skickar vi ut dem redan nu. Men hur gör man med kompisar's respektive som man aldrig träffat? Känns väldigt konstigt att bjuda dem. Eller?

  • Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?
  • shakynose
    Emmet99 skrev 2008-12-11 23:30:01 följande:
    helt ärligt, om jag som en del här inte skulle vilja gå utan min repektive utan struntar i att gå för att jag inte har den viktigaste i mitt liv med mig... fine, då gör jag det. Sedan går det nåt år och förhållandet skulle ta slut, och plötsligt är den där viktigaste personen i mitt liv inte mycket mer än ett minne... oj oj oj vad jag skulle ångra då att jag inte var på min väns bröllop. Samme vän som kanske tröstar mig när det tagit slut.Nu säger jag inte att allas förhållande skall ta slut, det hoppas jag verkligen inte att de gör utan jag hoppas att alla är lyckliga med sina partners för alltid, men scenariot är ju inte helt otänkbart. helt hypotetiskt såklart
    Det där är ett resonemang som kanske höll på högstadiet när man inte kunde räkna med att ett kärleksförhållande skulle hålla längre än nåt år max. Men som vuxen måste jag kunna räkna med att mina vänner respekterar att min partner är den viktigaste personen i mitt liv. Gör de inte det är det tråkigt, men ingenting som gör att jag räknar bort dem ur listan av vänner.
  • Emmet99
    shakynose skrev 2008-12-12 13:35:04 följande:
    Om bruden anser att vännerna ska komma på bröllopet på hennes villkor om de ska betraktas som vänner i fortsättningen, är inte det att ställa krav på vännerna? Det är ju ett ultimatum som sträcker sig längre än själva bröllopet för tusan!
    det är väl klart att bröllopet sker på värdarnas villkor. På samma sätt som att värdparet sätter klädkod och hålltider och bestämmer vad menyn består av och hur mycket alkohol som ingår i maten och delegerar till toastmastern vilka som håller tal när. Och jag har inte sagt något om huruvida de skulle betraktas som vänner i fortsättningen. Jag menar att om min vän inte vill komma därför att jag inte bjuder respektive så skulle jag omvärdera vänskapen, för jag har väldigt svårt att se hur han/hon värderar mig som vän isf.

    Shakynose: Du menar att förhållanden inte tar slut efter högstadiet? Att folk inte skiljer sig och separerar? Och som jag skrev mer än en gång, det är hypotetiskt. Och det handlar fortfarande inte om att jag inte respekterar att partnern är det viktigaste i livet utan om att min relation är till vännen och inte till en person jag aldrig träffat. Kan man inte ha en vänskap utan att blanda in sin respektive? Skall respektive med på möhippor och svensexor också?
  • MiaAnd

    Om en vän själv säger att den direkt skulle bryta med sin nuvarande om den rätte skulle dyka upp och att den är tillsammans med personen i brist på bättre alternativ så tycker inte jag att den personen verkar ha så mycket respekt för relationen själv heller. Om jag kände så för min relation skulle jag nog inte ta illa upp om min resp inte blev bjuden.

    Jag vet att det inte är vår sak att bestämma huruvida de ska vara tillsammans, men det betyder inte att vi inte har rätt till en åsikt.

  • MiaAnd

    För att återgå till TS ursprungsfråga så tycker jag att det där med resp som man aldrig träffat beror på hur nära relation man har till vännen. Jag har ett par vänner vars resp jag inte hunnit träffa än och de kommer bli bjudna, för att jag gärna vill träffa dem.

  • 090208

    Jaaaa, precis sa som jag tanker!! TACK!!


    MiaAnd skrev 2008-12-11 22:07:53 följande:
    Min sambo gick på TVÅ bröllop utan mig förra sommaren. Ingen av oss tyckte att det var något konstigt. Hade nog känts konstigare att gå, eftersom jag inte kände personerna så väl då och vi inte varit tillsammans så länge.
  • rosarosen1

    Ja precis så tycker jag oxå.


    090208 skrev 2008-12-13 16:20:13 följande:
    Jaaaa, precis sa som jag tanker!! TACK!!
  • 090208

    Visst ar det kul om man blir bjuden, sjalvklart. Men komma dit och skaka hand for att man aldrig traffats forut, istallet for att varmt krama om nan man tycker om och ar glad for... Nja, konstigt. Presentera sig kan man gora over en kopp kaffe hellre.

  • 090208

    Och paminner, TS skan ju gifta sig utomlands. Hade ni akt om ni aldrig traffat henne..? Om det ar nya pojkvannens syster, sjalvklart. Men inte nan gammal jobbarkompis kanske.

  • harthurs

    Vi bjod vara kompisars respektive.. en del av dem hade jag aldrig traffat, de var inte sa manga dock men det var mycket trevligt att fa traffa dem! Jag bor inte i Sverige och en del av mina gamla barndomskompisar har jag inte traffat pa flera ar sa for mig kandes det bra att deras fastman/makar foljde med.

    Vi bjod aven vara 17-18-ariga kusiners flickvanner som ingen av familjerna traffat.. Var en miss dock for dagen innan ringde jag for att dubbelkolla ena tjejens efternamn och da visar det sig att de gjort slut.. Det var den bordsplaceringen det..

Svar på tråden Hur gör man? Bjuder man respektive som man aldrig träffat?