• fromheretoeternity

    Göra sina egna inbjudningskort

    Hej!

    Jag älskar att pyssla och vill gärna göra mina egna inbjudningskort. Men att sitta och skriva för hand på 80st inbjudningar har jag ingen lust med. Jag vill själv skriva ut dem här hemma på datorn och sen piffa upp dem egen design.

    Det jag undrar är om någon vet om det finns något dataprogram eller liknande som man kan använda som hjälp. Där man enkelt kan skriva in text i någon snygg stil (för så roliga finns det ju inte i word) och där man får lite hjälp med lay outen och hur man ska printa för att det ska bli kort som går att vika etc.
    Detta måste ju finnas eller??

  • Svar på tråden Göra sina egna inbjudningskort
  • Hemlig2009

    Jag infogar inte texten i word, skriver ut direkt från Powerpoint. Vad är annars vitsen?

  • MDoJB

    Vilket typsnitt använder ni för utskrift av adress på kuvert?

  • Ore
    Johannapanna16 skrev 2009-02-08 22:19:50 följande:
    Passar på att fråga i denna tråden! Jag är ute efter såna där kort, där man viker upp fyra flikar och så står texten inanför dem. Nån som förstår??
    Har nog bara sett sådana kort här: www.cchobby.se/pages/productList.asp&SubjectGuid=4539&SubGroupGuid=11967&currentPage=5&Sort=0

    Men det borde väl finnas på fler ställen?
  • Hav och Sol

    Nu har mina egenhändigt gjorda kort skickats. Jag skrev texten själv. Mottagandet över det personliga har varit jättepositivt. Kul kul!

  • Adagio

    Hur gjorde du, Trubbel? Jag har också försökt kopiera in det i word men misslyckats.

    Hemlig, gjorde du hela inbjudningskortet i powerpoint, alltså?

  • Hemlig2009

    Ja, hela texten som finns inuti.

  • Trubbel

    När jag var färdig med mina textrutor högerklickade jag och tog spara som bild. Sedan kan jag få in den i word eller göra vad jag vill med den.

  • Wedding 2009

    Hemlig2009, du har verkligen superfina kort!
    Såg i galleriet att du även gjort ett infoblad att skicka med inbjudan och min fråga är vilken font du använt där?


    Hemlig2009 skrev 2009-02-10 08:04:54 följande:
    Har samma fonter på framsidan som på insidan, den snirkliga heter Scriptina som jag laddat hem från dafont.com och den raka är Felix Titling som finns i vanliga Office-paketet.
  • Chrisse och Jonas
    Johannapanna16 skrev 2009-02-08 22:19:50 följande:
    Passar på att fråga i denna tråden! Jag är ute efter såna där kort, där man viker upp fyra flikar och så står texten inanför dem. Nån som förstår??
    Vet inte var du bor men Matton har dem om du har en sådan där du bor. I alla tänkbara färger och med kuvert som passar till.
  • Hemlig2009

    Tusen tack!

    Jag använde den stora stilen, dvs Felix Titling, som överskrifter och själva texten i en vanlig text med små bokstäver (Eras Light).

    Wedding 2009 skrev 2009-03-02 17:54:38 följande:


    Hemlig2009, du har verkligen superfina kort! Såg i galleriet att du även gjort ett infoblad att skicka med inbjudan och min fråga är vilken font du använt där?
Svar på tråden Göra sina egna inbjudningskort