• muggles

    Livets stora och små frågor

    Jag har precis räknat ut att om jag väljer att ta den första minispottingen (var som en nidis ung) som början på mensen så var min cykel 21 dagar denna gång. Och väljer jag snarare det jag själv känner är starten på mensen (fast smygande) så är det i söndags och då blir det 24 dgr. Det var också då jag kände mensvärk, var edgy mm. Så vad tror ni?! Man ska väl testa med stickor från dag 10 va? Ska jag räkna med att cykeln var 21 dagar?
    El ska jag räkna den "förblödningen" som inte tillhörande mens? GAH!
    Och var det inte så att om man har en cykel på 21 dagar så var det för kort för att det ska hinna fästa?

  • muggles

    Ego:
    Det konstiga var att första ggn efter jag tog ut spiralen då vet jag att vi prickade ÄL för jag hade både en ÄL-blödning och värkande äggstockar och sedan hade vi sex dagen efter. Och det var den gången som jag hade vad jag trodde var en nidis (på dag 20 i cykeln) och en massa grav-symptom (ilande bröst, värsta PMS-humöret mm). Sedan kom ju mensen för tidigt vilket jag trodde var skumt. Nu börjar jag luta åt att mensen inte kom för tidigt då utan jag har helt enkelt fått en kortare cykel. Jag mitt dumma nöt har gått och räknat med att min cykel ska vara 28 dgr som förut men nu börjar jag se ett mönster i det här. Finns det ngn som har några kloka funderingar att komma med?
    *over and out*

  • muggles

    Telis: jag fick också rådet 3 mån innan och du har rätt, tom v12. Hade glömt det... Men det var ngn på MVC som gav en kommentar när jag var gravid att hade man inte ätit folsyra innan man blev gravid var det nästan ingen mening... Men vem vet om den personen har rätt? Alla säger ju olika.

    koko: äh jag skiter i kostnaden egentligen - överklassen skyr inga medel MOAHAHAHAAA. Nä men allvarligt talat - eftersom jag har en släng av kontrollbehov mår jag sämre av att inte veta hur min kropp beter sig och när jag ska ha mens (och ÄL!) än av att betala lite extra för stickor.

    Och min tant är visserligen smygande men inte så smygande, tampong behövs allt även om det kommer lite. Har för mig att när jag pappersmuffade inför min Moa-BIM så behövde jag aldrig tampong, utan det kom bara lite lite och inte under flera dagar heller.

  • muggles

    Koko:
    Men vad skumt att de billiga testerna gav utslag fast CB inte gjorde det! Så de mäter på lägre nivåer då eller? Det låter ju nästan som om de är bättre i så fall. Var köpte du dem? Det kan jag ju hålla med om att det verkar lite dyrt med 2 paket...(jag skämtade mest). Jag har alltid fått utslag med CB på morgonen - el ja, de 2 gånger jag testat


    FruCicci skrev 2009-06-09 14:10:14 följande:
    hejsantelis, varför snitt????????Det är ju faktiskt häftigt att föda barn och det gör inte så ont som man tror!
    [/citat]
    Jodå det gör ännu ondare än man kan föreställa sig...
    _koko_ skrev 2009-06-09 14:16:48 följande:
    [citat]
    Det är så svårt att säga något om förlossningar, de som haft bra upplevelser är positiva och de som haft dåliga är negativa, såklart.
    Fast vilket läger hamnar jag i? Jag hade en "bra" förlossning, jag brukar säga att den var enl Formulär A1 för den var så standard. Men kunde jag få barn utan förlossning (ok då, jag skulle kunna adoptera...) så skulle jag gärna slippa! För såå fantastiskt tyckte jag inte det var. JAg har verkligen jättesvårt att förstå den här "häftiga" känslan som ni beskriver...

    AM: jag har iaf fått 37000 tillbaka så lite av dig tydligen

    Bliv Fru: tack för svar - nu känns det så mycket bättre!

    Förlåt alla för mitt nojande - nu ska jag skärpa mig!

    Ore: är det redan RUL?! Herregud vad andras graviditeter går fort!

    Tinga: vad skönt med Piffs och Puffs ätande och att de får näringslösning nu. Går de upp litegrann kanske resten löser sig också?

    Sweet: jag ska testa med stickor nästa cykel och hittar jag ingen ÄL då så ska jag boka in mig på ett VUL.

    LIten: trist med makens farmor!

    MrsB: tack för kramen - den värmde! Hoppas din man tar sig nu trots att han är envis och jobbar.

    Kängu: jag var på Victoria på Södra Larmgatan och köpte amningsbehå och de är jätteerfarna tanterna där så de kan hjälpa dig till rätt storlek. Viktigast är väl att välja en utan bygel för det ska visst kunna orsaka mjölkstockning.
    gulasidorna.eniro.se/query/what/ip/single_ad/true/geo_area/G%F6teborg/advert_code/68194641_GS/referring_what/cs/search_word/victoria%2Bunderkl%E4der
  • muggles

    Faktum är att de amningsbehåar jag köpte innan förlossningen passade utmärkt sedan men det kanske var för att jag inte hade så mkt mjölk? Och ändå ökade jag från stl B till D redan under grav...

  • muggles

    Nenne: jäkla skit med blödningen men allt måste ju ut så det är väl bara att bita i det jäkligt sura äpplet och stå ut
    Vi får tillbaka dels pga föräldraledighet (då har jag ju haft nästan halverad inkomst under året men ändå betalat full skatt på min lön det halvåret jag jobbade) och dels pga bostadsrätten (ränteavdraget el vad det heter). Vi jämkar aldrig för då får man bara restskatt (det kanske man eg tjänar på med tanke på räntor osv men jag orkar inte med det).

  • muggles

    Jaaaaaa RULLKNULL! Fram för nya ord!

    Kaffe!

  • muggles

    Nenneninannaaa: GRATTIS på 23-årsdagen!!! Och vilket kap din man är (men det visste jag ju redan)!

    Lappis: håller både tummar och tår för dina eskimåer idag!

    Frullan: bra att du bokat en tid hos psykolog - hoppas bara att den människan är bra nu också, du behöver verkligen hjälp! Synd att du behöver må så här dåligt. Kram på dig!

  • muggles

    Nenne: men abort och skilsmässa kan vi vara utan eller?! Hellre en lugn lunk med världens bästa?

    Telis: har du provat Billabong än? *nyfiken* Enl mig det enda alkofria vinet som gick att dricka och jag provade en del sorter fast det verkar finnas ännu fler nu. Det jag gillar är att det börjar dyka upp alkofritt på krogen med - det är bra!

  • muggles

    Lappis: japp jag kan bli sån av att gå ut. Men jag kan uppskatta maken på ett svettigt träningspass också. Ibland kan jag bara titta på honom och tycka att han är så stilig! (Även med svettigt hår och träningströja.) Och han är så omtänksam, jag tror han är den mest omtänksamma person jag känner faktiskt. Det är så GÖTT att ha ngn som bryr sig om en och gör saker för en (typ köper hem sådant godis som man gillar)

Svar på tråden Livets stora och små frågor