• muggles

    Livets stora och små frågor

    Tack för tipset Passion! Jag har iofs inte urinläckage (men det är ju jättevanligt koko!) men om det blir ngn mer grav så borde jag nog göra övningarna. El jag borde ju göra dem ändå... *knip* (så en iaf)

    koko: jag gjorde blodprovet till KUB i v9 och innan provet så tog de ett överrasknings-UL (dvs överraskning för mig) "bara för att se så att det var ngt därinne". Då var det ett litet pickande hjärta - inte mkt att ta kort på. Sedan gjorde jag själva NUPP:et i v12-13.

  • muggles

    Sweet: tror det heter moderkaksprov el ngt sådant här.

  • muggles

    Telis: 26! Hallå ellerrr, då kan det ju inte vara ngn fara. (Fast de flesta DS-barn som föds är faktiskt barn till yngre föräldrar eftersom de äldre numera nästan alltid testar medan yngre kanske inte gör det.)

  • muggles

    Har man inte gått ifrån moderkaksprov här i Sverige? Vet dock inte varför.

  • muggles

    Vi har sålt en helt ny produkt till det där stora företaget som Piggelin jobbar på! Och det är lite av en fjäder i hatten för mig (särskilt som det är typ investeringsstoppet allan nu). Ännu ett skäl att vara glad!!!

  • muggles

    Eg tror jag att KUB är mer en grej man gör för att lugna sina nerver än vad det eg är nytta med det. Det är ju så otroligt mkt annat som kan vara fel. Det som inte går att testa är ju tex autism/adhd mfl. Usch, jag skulle verkligen inte vilja ha ett barn med de syndromen (om man kan kalla det så?). Har bekanta på två olika håll som har barn som har grav autism och adhd och det är ingen rolig historia! Dessutom är ju min kusin autistisk och nu vid 20 års ålder är hon fortfarande som en 5-åring mentalt (om ens det). Det går ju inte att föra en normal konversation med henne. Det känns som att det skulle vara svårare att älska ett sådant barn. Nu skriver jag nog väldigt politiskt inkorrekta saker här men...

  • muggles

    Sweet: jag vet inte varför man skulle slutat (om man nu gjort det - jag kanske har drömt detta). Kanske var det min BM som sa det? Hon behöver ju inte ha rätt...

  • muggles

    AM: jag grundar det på det jag sett av min kusin. JAg ser ju hur de andra syskonen (som är helt normala) och föräldrarna behandlar henne. Dvs de behandlar henne inte dåligt på ngt sätt, och klart att de älskar henne, men jag tror inte att det kan bli på samma sätt. Hon ger ju också extremt lite tillbaka, vilket inte är fallet för DS-barn. Men i sådana här frågor har ju ingen rätt el fel - jag bara uttrycker vad jag tycker.

  • muggles

    Telis: jag tror inte de kan vägra dig att göra prover men de är gratis för kvinnor över 35 år (kan vara lite olika i olika landsting). Numera är ju tom KUB gratis här i V Götaland, vilket det inte var när jag väntade Moa - jag fick punga ut 1800 pix... Men FVP hade varit gratis då.

Svar på tråden Livets stora och små frågor