• _koko_

    Livets stora och små frågor

    Jag har inte heller hört något bestämt namn från cicci.

    BS - Vi blev erbjudna det denna gång, men tackade nej eftersom det kändes lite onödigt (både för att det är så tätt och för att jag ändå redan vet allt tack vare er i tråden ).

    Jag vill veta säkert var jag ska föda och tycker att det är positivt att det ser ut som ett sjukhus och inte "hemmamiljö", därför föredrar jag vanliga förlossningen framför BB sthlm. Sen var min BM förra gången heelt fantastisk, så jag tänkte beställa henne igen.

  • _koko_

    Page - BB Sthlm tar inte emot några "riskförlossningar", och jag gissar att de anser att övervikt är en risk. De tar inte heller emot om graviditeten varit komplikationsfylld och gör inga igångsättningar.

  • _koko_

    telis - Och då får ändå många i sverige fortfarande vänta till v18 innan de får göra sitt första och enda ultraljud!! Känns ju helt orimligt!
    Jag har ju haft lite svårt att acceptera att barnet jag väntar nu kan vara helt friskt eftersom det inte kommit till under övervakning i ett provrör... Får ofta påminna mig själv om att de allra flesta barn föds friska oavsett hur de blivit till.

  • _koko_

    *vinkar till blivande fruL*

    telis - Äsch, du kan väl komma ändå och titta på när vi andra äter?

  • _koko_

    När conny föddes fanns även en specialistförlossning på DS (vet inte om det finns än idag, hittar ingen info på DS hemsida). Som IVFare fick jag välja om jag ville föda där, men när det var dags kände jag att jag ville ha den avdelningen som hade minst antal förlossningar på g just då, och det blev vanliga förlossningen. Fick ett nyrenoverat rum med egen dusch (så tror jag alla rum ser ut nu), skönt! Oj, vad nostalgisk jag blev plötsligt...

    Såg dock att man har garanterad plats på bb sthlm om man hör till någon av "deras" mvc'er, medan man på vanliga förlossningen bara får prioriterad plats, dvs risken finns att de hänvisar en någon annanstans om de har fullt.

  • _koko_

    telis - Hmmm, vet faktiskt inte hur det är med eget rum, men under själva förlossningen måste man väl ändå alltid få eget rum, eller?? Sen åker man ju direkt till patienthotellet om alla mår bra (och man fött på DS då ), och det är ju som vilket scandic som helst bara att det finns barnmorskor på armlängds avstånd dygnet runt. Dvs man behöver inte dela rum med någon annan än barnet och pappan.

    telis igen - Jag svarar så gärna när det är något jag (tycker att jag) kan något om. Jag äter fortfarande 2 mittval kvinna, 1 omega 3 (picasol forte) och 1 b12 (fast det har ju inte med endon att göra). Omega 6 slutade jag med efter ett tag för att jag läste nåt negativt om det (minns dock inte vad...). Tar du något annat också?

    nenne - Kattungefoder ska de äta tills de blir ett år egentligen, vårt nytillskott har dock redan gått över till andra kattens mat (han föredrar den), förutom att han får kattungeblötfoder ett par gånger om dagen. Med tanke på vad en del katter växer upp med och klarar sig på är jag inte orolig för hans hälsa.
    Hängbuk kan de få ändå, "känner" en katt som är jättesmal men har en hängbuk som svajar fram och tillbaka när hon springer, ser väldigt lustigt ut.

  • _koko_

    snaily - Ska genast leta upp det south park-avsnittet (vi har enligt uppgift alla säsonger hemma), för det lät väldigt underhållande.

    Hjälp, är sjukt mätt efter en gräddfylld fisksoppa, orkar knappt sitta upp. Undrar om det är ok att lägga sig i fosterställning på golvet en stund..?

  • _koko_

    Ja, telis ligger ju ganska exakt i tid med mig och conny, och jag varken såg eller hörde en enda annan förlossning under tiden vi var där...

    BS - Födde du på KS sist?

    Har hittat en ny vagn som jag nog måste klämma lite på.
    www.icandyuk.com
    Har inte bestämt mig för om jag tror den är bra eller inte (ser lite trångt ut och jag kan tänka mig att det är många steg innan man fått ihop vagnen och båda barnen på plats), men det känns väldigt tilltalande med en normalstor vagn med plats för två barn och där ena barnet inte behöver släpa i marken som med phil&ted... Plus att det finns adapter för maxicosi babyskydd, som vi har.

  • _koko_

    muggles - Jo, det stämmer! Men det var något speciellt med foster/bebisar har jag för mig som jag har glömt nu... Att jag tog omega 6 förut var för att det ska vara bra mot endon.
    Har förresten hört samma om folsyra, 3 månader innan grav och fram till 12e veckan, sen ska det spela mindre roll.

    telis - snitt görs ju inte alls på BB sthlm, så isf behöver du ju inte fundera över det. Men du borde väl "tillhöra" SÖS eller södra BB (= BB sthlm på sös), eller?
    Och du kan vara lugn när det gäller vitaminerna, låter det som.

    Någon som kan upplysa mig om vad som kan hända om man får i sig för mycket a-vitamin? Vet att det inte är bra, men kan inte hitta info om VARFÖR det är inte är bra...???

Svar på tråden Livets stora och små frågor