• Lapinette

    Livets stora och små frågor

    Morning ladies,

    Har inte kollat in gårdagens kvällchatter utan bara läst vad ni skrivit på denna sida.

    Välkommen snorkfröken!

    Liten - hoppas du får jobbet!

    Kokisen - trist med jobbig natt! Själv har jag drömt om mens ... den kom väldigt för tidigt, ÄL+10 dagar och ingen mensvärk. Blev faktiskt inte så ledsen (i drömmen) utan mest förvånad.

    Kanske beror det på att jag låg och läste adoptionstidningen igår kväll och där stod det lite om köerna. Om det stämmer vad de skrev så är en av de kortaste vänttiderna till Sydkorea. Två års kö och när man väl har skickat in papprena 3-6 månader innan man får besked och kan åka och hämta. Detta skulle innebära ett barn i slutet på nästa år för vår del.

    Sweet - jag tar en trombyl + en Crinone innan jag går och lägger mig varje kväll. Normalt vid IVF tar jag en Crinone morgon + kväll men eftersom jag egentligen inte ska ta någon alls så tycker jag det räcker med en per dag.

  • Lapinette

    Liten - kommer inte ihåg om det var just Kenya men något land i Afrika där kön inte heller var så himla lång men som du skrev skulle man vara i landet i flera månader. Läste det högt för mannen och han bara sa "NO WAY".

    Sen så tror jag visserligen inte att adoptionsproceduren är enkel oavsett land man väljer men det får vi ta när vi är inne i den karusellen med utredning och kurs och väääääääääntan.

  • Lapinette

    kängu - jag måste alltid kunna blicka framåt och veta att det ger resultat ... det är det som är så jäkla frustrerande i den här IVF-härvan, man har ingen aning om det ger resultat till slut. Och för att inte helt deppa ihop om det här försöket inte lyckas måste jag peppa mig och tänka positivt på framtiden. Maken är mer den där som tar dagen som den kommer, jag har svårt för det.

  • Lapinette

    Tinga - låter bra med den extra näringen till Piff och Puff!

  • Lapinette

    Ore - enligt Adoptionscentrums tidning så var det ca 2,5 år just till Sydkorea som jag kan tänka mig som land. Jag vill helst ha ett barn från Asien medan maken inte har några specifika önskemål.

  • Lapinette

    kängu - man måste tillslut välja land och stå i kö för det landet. Gällande ålder så tror jag man kan lämna önskemål men oftast får man lite äldre man om man själv är "lite äldre". Våra vänner som adopterat från Ryssland har fått barn som varit 2-2,5 år. Sen beror det även på land. Alla länder har olika bestämmelser.

  • Lapinette

    kängu - om du mot all förmodan kommer att åka in redan imorgon så önskar jag dig LYCKA TILL här och nu.

  • Lapinette

    AM - vi kan inte skicka in några papper förrän vi gått utbildningen och blivit godkända vilket typ ta 6 månader. Sen är ju kön fortfarande 2,5 år till Sydkorea (vilket är en av de kortaste) och vi har stått i 1 år.

  • Lapinette

    Nu blev jag sugen på nötter ... och hittade en påse i min byrålåda !

  • Lapinette

    AM - tror inte de har några kurser över sommaren och jag vill nog helst göra en sak i taget. Tänker anmäla oss i höst. Sen kan det ju ta lite längre tid för oss eftersom vi måste gå en kurs på engelska.

    Det är en blandning med olika nötter och lite torkad frukt. Måste alltid ha något i byrålådan då jag nästan jämnt är hungrig.

Svar på tråden Livets stora och små frågor