• passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Här fortsätter vi längta,vänta,räkna och fundera över allt som hör bebisvärlden till och under tiden tar vi hand om varandra i skratt och gråt.

    Du som också vill ha barn-välkommen att hänga i det här helgalna men varmhjärtade gänget!

    Du som är känslig för att läsa om kroppsvätskor, sex och sjukhus, är också välkommen, men härmed varnad.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-16 09:29
    Denna tråd utgör del 6 i vår följetong.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-18 09:28
    Länk till den förra tråden ifall nån vill ha...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-71/m3286162.html

  • Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan
  • Nalle Puh 40
    Ankan80 skrev 2009-06-06 14:02:35 följande:
    Hihi....va trevligt!Märkte också den effekten så jag kommer aldrig äta p-piller igen..Nalle Puh 40 skrev 2009-06-06 13:56:46 följande:
  • ingenjörsbruden

    Heeeej girls!!

    Är så jäkla förbannad på BT....MORRRRR!

    Men ska försöka få till ETT inlägg idag!

    Hvidis: Naaaw va gulligt av maken att komma med godispåse till dig!! Mååååånga pluspoäng!
    Sover med en kudde mellan knäna o en som jag håller om....så att inte axeln far uppåt o spänner trapetiusmuskeln för mkt....inatt har jag inte alls haft ont...fick massage av maken i går.....o har inte kännt av ngt i dag sooo far,,, *peppar pepppar*

    Blommis: *håller tummen o stoppar huvudet i sanden med lanovia o vickar i takt på rumpan* för killen som extraknäcker som avloppsrensare eller nåt.....*morr*

    Ninnis: Låter ju som att ni har en looovande period med hotellmys o långhelg! *stoppar tillbaka huvudet i sanden o fortsätter att vicka på rumpan* _

    Daa: Hahahah ja Baa uttrycket kanske inte är så bra....Laa? Näää kom på ngt bra själva....det är ju inte vi som ska namnge!

    Ankis: Förkylning?! Nääää va tradigt....hoppas att du blir av med den fort.....sommarförkylningar har ju annars en tendens att bli långrandiga.... *kramar om*

    Lanovia: Hahaha sicka busar som gifter sig i smyg!! Kul med firande! Hoppas att all färg hamnade på förråde o inte i hår o på andra ställen....

    Nallis: Hahahha men va bra!! Då håller vi tummarna för er osså! Hoppas att ni har en riktigt mysig smekmånad!

    Igår ringde jag en gammal klasskompis.....de gick o gifte sig förra helgen kom det fram!! Bara familjen o så 2 kompispar så väldigt intimt o mysigt ute i skärgården!
    Frågade försiktigt om de funderat på smått osså...men att hon inte behövde svara om hon inte ville...men jo....de ska skippa p-piller nu o se hur det går! Hon har hängt här inne på BT lite grann så jag tipsade henne om att hänga på här inne!
    Hon är ju def van vid mitt försnuskade sätt!

  • passionsblomman

    Oj vad vi har lyxat nu!
    Borta vid Drottningholms slott har de bggt om dett idaugare lunchhaket och det är samma kille som har vår galet lyxiga sushi härute som driver det nu. Vi åkte dit sonen och jag efter matchen och firade lite nationaldag. Billigt är det inte, mnen vem trodde det, borta vid slottet liksom. Jag åt en assiett med olika delikatesser på och såklart firade vi med efterrätt och allt. Nu går vi och laddar för matchen ikväll.

    Matchen hos oss var mycket drmatiskt och det gräts överallt, för en i motståndarlaget sparkade vår målis i magen så han bröt ohop totalt. Domatetjejen(de är ju ungdomar) tror jag blev tillsagd, så hon grät också, och våra tränare hade en rejäl diskussion, och föräldrar var förbannade...Min son fick hoppa in som målis. Han skötte sig bra, men det torskade 2-3.

    Det är mycket känslor i det här med sporten...

    Jag har satt flaggor på bilen,och de är normalt rätt små, mnen på min lilla bil ser det urkul ut... Folk pekar och vinkar.

    Ninnis: jag rekommenderar en del mys på seriös nivå redan nu innan ÄL, för vår läkare sa att när det väl är böj på stickorna, så är det som regel ofta lite väl sent. Se till att där finns levande simmare alla dagar nu. Varannandagsprincipen alltå! idag, imorgon och så paus måndag, järnet tisdag onsdag!

  • Ninnnis

    Blommis, i torsdags, idag, imorgon, tisdag och onsdag blir ju lite mer än varannan dag, men gärna för mig!

    Nalle, Kanske är nygiftsyndromet som har fått effekt också...

    Lanovia, åh vad kul med bröllopsfest!

    Ingis, dina vänner är våra vänner

    Vi har ätit sillunch på terassen, nu ska jag ut och gallra morötter och kupa potatis (!)

  • passionsblomman

    Ja, skit i varannan dag! Ge benet!

    Men MINST varannan dag, då säkrar man att det finns simmare hela tiden. Du är ju på dag 13 idag , och det ligger junära till hands att förutsätta att det folliklas för fullt i detta nu.

  • Nalle Puh 40

    Finns det någon klok person här som kan hjälpa mig lite???

    Vill ju bli gravida nu och sov nog lite för mycket på biologilektionerna och känner att jag inte har riktigt koll

    Hur räknar man bäst ut sin menscykel och ägglossning???

    Har inte riktigt koll men det verkar ju inte så lätt att bli gravid så det gäller nog att "hitta" rätt dagar för att öka chanserna...

  • passionsblomman

    Cykeln börjar på mensens första dag. Där börjar du räkna och när du sedan får mens igen så har du antalet dagar i den cykeln. Är din cykel alltid sådan så är den regelbunden(även om det diffar på ngn dag hir eller dit)

    28 dagar är vad de flesta ligger runt. Ägglossningen sker vanligtvis ett par veckor innan mens, i en 28 dagarscykel alltså runt dag 14.

    Det kan man märka själv dessutom, dels får man ofta känningr i äggstockarna-vissa får rktigt ont. Det märks också på sekretet, som då blir helt genomskilnligt och så segt att det går att dra trådar av.
    Man brukar märka att man blir lite av en halkbana.. och det är väldigt vanligt att man blir extra sugen på sex de dagarna runt ÄL.

    Ju mer regelbunden cykeln är, desto lättare att kolla upp ÄL.
    Man köper stickor som man kissar på och ser när de ger utslag.
    Man får börja i god tid om man inte riktigt vet när.
    Allt det står i instruktionerna i förpackningen.

    För egen del är jag såpass oregelbunden både vad gäller menen -allt mellan 25-42 dagar! (fast oftast mellan 31-35)
    och ÄL -allt från dag 11 till dag 26!- att de alltså bestämt att min cykel sak styras upp med de här olika hormonerna, så man kan veta mer vilka dagar det är idé att kolla. Nu hade jag uppenbarligen redan dag 12-13, så det verkar ju fungera!

  • passionsblomman

    Jo, och så är det så att spermierna lever i upp till tre dagar
    därinne sså om man har sex varannan dag där mitt i cykeln, så har man stora chanser även om man INTE kissat på stickor och hållit på, för då finns hela tiden simmare när ägget väl lossar.
    så, mellan dag 11 och 17 sådär, är det bra att "umgås" lite extra...

    Den där effekten med p-pillrena, den känner jag väl till själv förresten!

    Det var en orsak att jag inte ville äta dem mer när jag var 28 och hade haft dem i stort sett sedan jag var 17.

  • Ankan80

    Bra sammanfattat blommis!

    Snart är du också expert på det här med bebistillvkerning Nallis!

  • Ninnnis

    Det är ju svårt att undvika att bli expert i den här tråden, vare sig man vill eller ej...

    Ännu ingen böj på äl-stickorna, men mysfrukost idag (på riktigt den här gången) för säkerhets skull

    Blommis, det här med äl-stickor verkar ju inte heller vara helt enkelt. På förpackningen står det att när testet visar stegring (böj) så bör man ha samlag de närmsta 48 timmarna för att bli gravid. Men jag har också hört det som din gyn sa, att det redan kan vara "för sent" när man väl får utslag. Knepigt!

    Får det nog tufft på jobbet imorgon förresten, eftersom jag har varit oerhört kaxig och säker på att Sverige skulle vinna igår... Fick till och med sms från högsta chefen efter danskarnas mål. Tycker ändå det var ruggigt orättvist med tanke på alla målchanser, men gör man inga mål så vinner man inte...

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan