Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Din dagliga dos!


    Ankan80 skrev 2009-06-09 20:54:37 följande:
    haha..göka.... känns som en höskulle varit perfekta platsen för det....tror ju äl är på lördag och mannen kommer hem på torsdag så då skall jag be om en omgång
    [/citat]
    Hvidbrud skrev 2009-06-09 20:57:16 följande:
    [citat]
    Åh! En dubbel-blomma! Gur blev tårtan? Åh, vad suuugen jag blev nu!Vi har fortfarande ingen tv. det är faktiskt ganska skönt. jag kan hänga med er på min laptop och maken kollar på fotboll på sin och härlig bosanova i bakgrunden...Inga dåliga nyheter om man inte uppsöker dem, ingen reklam som tvingas ner i halsen på en (nu när champgnespöket har avdunstat). skönt!
    Nej det gick dåligt. Jag skulle göra maräng och glömde mig och hällde i sockret i äggvitorna INNAN jag vispat, och då blir marängen inte krispig utan helt seeeeg, vilket ju kan smaka bra, men ger en mkt platt tårta.

    Får göra om i morgon. *suck* för imorgon är det mycket nog att göra ändå.
  • passionsblomman

    Näää, jag vet! Nu blev det ju som sån där glace-ua-for smet eller nåt.

    Jag brukar alltid göra denna när det är till många, och det är den som har en rulltårtssmet som undre del och så maräng ovanpå. Antingen gör man en långpanna och delar botten så man får en mindre tårta, eller så gör man två långpannor och får en jättetårta. En klassiker och bland de godaste tårtor jag vet.

    Få se om jag hinner göra en ny imorgon...


    Hvidbrud skrev 2009-06-09 21:21:11 följande:
    Ja oj, det får man inte göra! Sockret ska ju vändas i...Men så får ni ju knapra lite på den andra redan ikväll Vad gör du för tårta med maräng?? *nyfiken*
  • passionsblomman

    Ja, jag brukar balnda bär och vispgrädde ochha emellan. Hallon eller jordgubbar eller båda.
    Nu skulle jag ha frysta hallon , för då håller bären grädden kall medan de tinar och man slipper få sur tråkig grädde.


    Hvidbrud skrev 2009-06-09 21:33:33 följande:
    fyllning också?Åh, vad det måste lukta gott hemma hos dig nu! *gömmermigietthörnisoffanmedenbrabo kochenkoppteochnjuteravdoftenochpys sletiköket*
  • passionsblomman

    Jag tror jag ska sluta svara på vad kostar buketter fårgor. För det är helt JÄVLA omöjligt att svara på och hälften av alla verkar vilja att man ska säga "det kostar inget, du får dem gratis av mig för det är en sådan ära för mig att få ge dig dem till din dag"

    Att blommor är svindyra som material även för floristen det fattar ingen OCH man tycker att bara för att de kommer att dö så borde de inte vara så dyra. *trött*


    Hvidbrud skrev 2009-06-09 21:53:19 följande:
    Såg tråden när det bara var få inlägg och kunde lukta trubbel... Men heja dig! Skulle inte överraska mig om den prisuppgift hon fått var på en handpenning... Låter ju betydligt troligare ialla fall.
  • passionsblomman

    Ja det är ju galet billigt och jag fattar då inte hur ma räknar arbetskostnad. MINST ett par timmar tar det att göra brudbukett och så två buketer till. Timpenning bör ligga på 325-400 kr/timme och hur fasen får man då till det?

    Men, jag vet att det finns massor av florister som faktiskt inte lär t sig räkna sitt jobb.

    pPå min utbildning lärde vi oss att grundpriset för att ta på sig ett brudbukettsjobb ligger runt 500 kr och då ska det täcka handtaget, band och arbete för en normalkrånglig bukett.
    Sedan tillkommer blommorna.

    Hur de som tar några hundralappar får ihop det begriper jag inte och inte hur de redovisar hos revisorn heller.

    Jag tror jag ska göra en undersökning över landet bland mina kollegor.

    lanovia 08 skrev 2009-06-09 22:15:27 följande:


    Läste bara lite snabbt i tråden. Jag har inte kolla på precis allt hon räknade upp, men det är ändå som hon skriver priserna är olika på olika ställen. Du skrev något i stil med att en brudbukett knappt går att få för under 1000 kr. Jag fick min brukbukett, tärnbuketten och brudnäbbuketten för sisådär 600-700kr om inte jag missminner mig helt o hålet.Tänker inte argumentera med dig om blompriser för dem har du helt klart bättre koll på än jag. Men visst går det att komma undan relativt billigt på vissa ställen.
  • passionsblomman

    Oh vilken tur att du inte har starka streck än Ankis! Det får det inte bli förrän imorgon!

    Lanovia:ja hade du inte i hållare så blir det ofta en annan sak med buketten och ligger man lägre än i Sthlm på blompriserna så kan det nog funka med de priser du fick.

    Handelsträdgårdar konkurrerar ofta med lägre priser också, det har du helt rätt i.

    Vilken DAGdethar varit!
    Upp kl 7 och iväg för att fixa alla fröken-blommor i paartihallen. Kommer på att jag har GLÖMT min svindyra oljerock på idrpttsplatsen i helgen. Dönervös att den ska vara stulen,åker jag dit. DEN FANNS KVAR!!! *jätteglad*

    Efter blomärende-köpa tårta. Jo, jag visste att det skulle vara kört med tiden nämligen.

    In på bolaget och fixa vin till fröknarna. In på ica och fixa picknickmat. Hem och presentförpacka alla 9 orkidéerna i fina papper om krukan , cellofan, fina pinnar och vackert band med rosett om. Skriva kort till alla 9 fröknar.
    Fixa picknicken.
    Fixa sonens klädombyte.

    Vid det här laget började jag vara smått irriterad på minsambo som efter tillsägelse halvhjärtat diskade lite men sedan bara återvände till SÄNGEN och sin BOK!

    "man vaddå, den där jävla picknicken och tårtkalaset, det skiter vi väl i-det regnar ju! Och alla vill ju hem till matchen"

    Hörredu, skulle inte TRO att det är det vi gör!
    Nu jävlar ska vi ha picknick i det gröna, ha tårtkalas och umgås med de andra och din uppgift är att se glad och trevlig ut och applådera högt och länge åt våra barn när de sjunger sina låtar. Ta omedelgenast på dig långkalsonger, kängor och regnkläder och gå och sätt dig i bilen...

    Så, nu är det gjort. Min tårta tog slut först av allas. Jag höll tal och tvingade alla att sjunga nationalsången och sa att vi baske mig ska vara stolta över den och vår flagga och att svenskare sommar än den idag, det får vi inte.

    Folk sa att jag är galen men att jag borde bli stadsminister...

    Så utdelning av alla blommor, mingel och umgås och så plocka ihop hela kalaset.

    Nu är jag skittrött.

  • passionsblomman

    Typiskt. Alla går och nanar kudden just som jag äntligen kastat mig ner på stolen Nu hr jag skrivit tre kilometer i den där blomtråden..

    Gud vad varm jag är! Man kanske skulle ta av sig långkalsongerna...

  • passionsblomman

    Godmorgon!Jag känner mig nästan bakis efter gårdagens skolavslutningsmammande.
    NU ska jag ha kaffe! '
    *går och hämtar*

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan