• Mia 77

    Hur gjorde ni med inbjudningskort?

    Köpte ni färdigtryckta? Kostnad?
    Köpte ni egna färdigtryckta och skrev i namn o dag själva?
    Gjorde helt själv?

  • Svar på tråden Hur gjorde ni med inbjudningskort?
  • Vintra

    Jag har gjort själva kortet själv och sedan har jag köpt askar som jag ska lägga kortet i. Asken stoppar jag i en cellofanpåse med adressen på baksidan. Locket på asken kommer jag att dekorera med två rosa sidenband också vårat monogram.
    Askarna i sig kostade ca 9,50 kr/st och kortet kanske går på ca 4kr. Celofanpåsarna kostar bara ca 1Kr/st så de är inte så dyra, mycket billigare än vanliga kuvert. Det är absolut ett tips från mig att skicka i sådana för det snyggt också.

  • Midsommarbrud09

    Vi gjorde våra själva. För det första tycker jag om att pyssla, och för det andra kändes det mer personligt. JAg tror inte att jag tjänade något på det, för det drog i väg i pris ändå, men det var roligt. Själva tillverkningen av korten blevv ett steg i sig av planeringen av bröllopet. Kolla runt i papperabutiker (eller scrapbook.butiker) så brukar det finnas en uppsjö av tips ich idéer! Lycka till!

    PS Våra inbjudningar finns i galleriet DS

  • MammaMiaa

    Vi skulle gjort egna men vi tyckte inte de blev bra så vi beställde från kortdesign.

  • Lövnäs

    Vi köpte våra från bokhandeln o så köpte vi en snygg penna att skriva i med. Med porto o allt så kostade våra ca 200kr.

  • Nippran

    Vi har gjort dem helt själva, kuverten köpte vi dock. Någon större prisskillnad blev det inte :)
    Finns bild i galleriet.

  • emmibob

    Jag gjorde våra själv, framförallt eftersom jag ville ha ett eget stämpelmotiv ( som jag också kommer ha på fest och vigselprogram). Hade inte fått tag i rätt lila färg om jag beställt färdiggjorda.

    Ca kostnad per kort: 12:-
    Cellofankuvert: 115:- (till 90 kort, dvs både tack och inbjudning)

    Jag hoppas att jag bara behöver frankera med ett frimärke, men det vet jag inte är.

    Jo just det, beställde kort (12,5 * 12,5 cm) från Panduro. Så korten har jag inte klippt till själv. 500:- för 90 st, det var dessutom en färdig markering så det gick lätt att själv vika på mitten. Ett tips om du "bara" vill göra tyrcket själv och inte hela kortet. Hoppas du förstår hur jag menar

  • Spratte

    Vi gjorde ett bildspel (Powerpoint) som inbjudningskort. Brände ner CD-skivor och gjorde egna CD-omslag. Det blev riktigt bra och vi har fått massor med uppskattande kommentarer om vår inbjudan. Vi la även till musik till bildspelet. Man kan ju verkligen göra denna typ av inbjudan personlig, så det rekommenderar jag verkligen!!

  • Danni09

    Jag fixade korten själv! Det blev verkligen personligt och vi fick massa komplimanger. Jag skrev ut 10x15 fotografier på crimson sen laminerade vi dem samman. På ena sidan var texten och på den andra en bild. Laminering är verkligen kul för då han mottagaren möjligheten att enkelt spara inbjudan under lång tid, då plasten likson blir hård.

  • avtryck

    Danni09: har du några bilder? Vore kul att se! Var kan man göra laminering?

  • Martinaa

    Laminerings"apparat" kan du köpa själv. Köpte min på Siba, men tror det finns i bokhandlar. Tror min kostade mellan 100-200 kronor?? Sen får man köpa "plastfickor" i olika storlekar (A4, A5 eller foto, 10x15 tex) och så är det bara att köra! :)

    Till TS:
    Vi ska göra egna inbjudningskort. Tycker jag känns roligare. Om det blir billigare vet jag inte, och visst kommer det här ta massa tid, men jag tycker det är kul och så känns det helt enkelt roligare att skicka iväg ett kort som man själv har gjort!
    Vi har köpt två tapetrullar (á 390kr, men då ska de vara omslag till festhäftena också) som jag klippt ut till 15x15-kort när de är dubbelvikta (dvs 30x15 stora ark). Sedan ska jag klippa ut ett "fönster" på framsidan där jag ska en stämpel med våra namn, och på insidan är själva texten, utskriven på ett lite finare papper.

Svar på tråden Hur gjorde ni med inbjudningskort?