• kängu

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Argh, måste få klaga lite (ni får gärna scrolla!!! ).. Ru är underbar, men ibland blir man tokig på honom...
    Idag har jag under större delen av dagen struntat i att försöka söva honom (dvs bära bärsele, köra tröskel+hålla inne nappen+klappa rumpan osv) och mao så har han inte sovit på hela dagen i princip. De andra bebisarna på Öppna förskolan liksom bara somnar i deras föräldrars famnar... Jag har inget emot att han är vaken, men det märks ju att han är trött. Samtidigt kan vi ju inte hålla på med mer & mer avancerade grejer för att få honom att sova. På natten behöver vi inte hålla på med det så det är ju inte att han inte KAN somna utan att man håller på så jäkla mkt. På BVC säger de bara "sömn föder sömn" och visst, men det blir ju helt bisarrt när man inser att man lägger halva dagarna eller mer på att försöka få honom att somna!!!!

    SORRY, behövde gnälla av mig lite.

  • kängu

    BS- Jobbigt med lönepress! Är det ingen annan som kan göra det om du är borta?

  • kängu

    EA- Jo vi har testat med mat också, verkar tyvärr inte ha ngn större effekt. Ibland funkar det, men oftast inte. Men tack för förslaget!! Egentligen är det inte ett jättestort problem, men ibland så kommer det dagar då man bara får nog...

  • kängu

    EA, har testat det också Tror att vi har testat allt vid det här laget

  • kängu

    Nu ska jag i alla fall påbörja operation "Kvällsläggning". Gissar att han kommer sova runt kl 19

  • kängu

    AM- är vaken... Han är inte så förtjust i att bli lindad, han håller på o suger mkt på händerna vid insomnandet o blir inte glad om han inte får tillgång till dom...

  • kängu

    AM- Inte glad hela tiden, men inte överdrivet sur heller tycker jag, fast jag märker att han är trött, gnuggar sig i ögonen osv.
    Ska absolut testa "halvlinding"!
    Jag har nu pratat med min mor en timma, känner mig lite mer positiv nu Ska försöka att bara gi-gi-gi-gilla läget (ngn mer som läser A Schulmans pappablogg??)... de dagar jag gör det så funkar allt ganska bra

  • kängu

    AM, appropå händerna så är de en del i problemet, han kan inte hålla kvar dom så han vaknar hela tiden av att de far ut, men han blir superarg om man försöker hålla i dom eller linda dom.

    Nåväl, slutklagat!

  • kängu

    Ber om ursäkt för att jag totalt dödade tråden!!!!

    Snaily, gud vad gott med rosévin! Och mat! Och banankaka! Bra jobbat av maken

  • kängu

    Liten, vi har fast läggtid för natten, det är han själv som bestämt den, kl 18 med en halvtimmas "diff" åt ena eller andra hållet. Jag tycker spontant att det verkar jobbigt att införa ett "schema" dagtid, eftersom vi ofta är ute på grejer känns det svårt att hålla de tiderna. Om jag gör som igår och låter honom vara så snittar han på ca 13-14 timmar per dygn, om jag anstränger mig mer så blir det ca 15-16 timmar (vilket ju är det rekommenderade för hans ålder). Har försökt hålla lite 2+2 tänk (från AW), men än så länge har det inte funkat så bra.

    AM- Tack för tipset! Minns nu att även min svägerska tipsade om det för ett tag sen så det ska jag absolut prova. Jag längtar tills han kan börja sova på mage, tror att det kommer funka mkt bättre för honom.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor