Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    FruLLan igen, vilket konstigt besked nu när du börjat få så bra hjälp!

  • BrudSommar2006

    Maken berättade just att hans kollega, som jobbar på deras Hong Kong kontor och är gift med en Indonesiska, fick barn nyligen men frun åkte på semster till sin släkt i Indonesien med bebisen, den fick diarré och dog. Så jäkla sorgligt.

  • BrudSommar2006

    Heja FruLLan!

    Var förresten hos BM idag, deras datasystem kraschade så jag fick inte med mig några uppgifter hem men alla värden var bra så inga järntabletter behövs än. Tydligen brukar inga värden tas innan vecka 25 annars men eftersom jag mår så illa fortfarande så ville hon kolla. Likadant med hjärtsljuden på bebisen för det kan tydligen vara svårt att hitta så här tidigt men hon frågade om jag ville att hon skulle försöka och hon prickade rätt direkt, minns inte värdet tyvärr men de var rätt höga, kan de ha varit 160. Definitivt över 140 i alla fall! Sedan fick jag ta med min gamla förlossningsjournal och så gick vi igenom den och vad jag tyckt varit så hemskt, jag satt där och tårarna var nära när jag var tvungen att prata igenom hur vidrigt jag tyckt att det varit. Nu har jag fått remiss till aurorasamtal. Jag tycker i alla fall att min BM är jättebra, hon har tydligen jobbat på förlossningen tidigare och det märktes när vi pratade.

  • BrudSommar2006

    Ja en sak är säker Iris och lilltrollet ska inte få komma i närheten av några diarré-länder efter att jag fått höra det där.

  • BrudSommar2006

    FruLLan, förra gången hade jag ju en riktigt usel BM men då visste jag ju inte vad jag hade framför mig! Ändå är ni ju flera här som haft jättebra förlossningar och min svägerska är jättenöjd med sin så hoppet finns ju att det kanske inte blir lika jäkligt nu andra gången, speciellt eftersom det är andra barnet.

  • BrudSommar2006

    Jag sitter och tittar på utröstningen på So you think you can dance när top tio blir top åtta, är det någon som vet om det fortfarande går på svensk tv? I så fall, vilket avsnitt är de på, är jag ikapp snart tro? Har sett ett avsnitt varenda kväll sedan vi kom hem från semestern för att komma ikapp.

    Vart tog AM vägen, är nyfiken på om det var samma par som också var på AMs fest eller inte.

  • BrudSommar2006

    Aha, ja men då är jag ikapp till nästa vecka!

    Nej, läggdags tror jag.

  • BrudSommar2006

    Är det Frejis på tur nu? Sedan Ore?

    Koko, vilken berättelse! Min förlossning startade ju också med en blödning men absolut inget sådant dramatiskt! Min bekant från mammagruppen i Solna fick däremot åka ambulans in när barn nummer två föddes i början av året eftersom blodet typ bara sprutade ut så det kanske är hyfsat vanligt ändå. Dock inget man räknar med ju, men tur att du slapp bli nedsövd, tänkte att de blivit tvugna till det om det var akut. Hur går det hemma nu då med det lilla charmtrollet?! Blir du tvungen att klara dig själv med båda barnen efter de tio pappadagarna?

    Izzie, vad läskigt med feberkramper, usch.

    Cicci, hur har det gått med Victors krupp förresten, har det gått över nu?

    Izzie igen, min kollegas son hittades till sist boendes hos en kompis och när pappan (min kollegas ex) ringde kompisens mamma och hotade med att polisen skulle komma och hämta honom så fick de till sist hem honom. Sedan tog han tyvärr tabletter samma natt, det hade visst funnits ganska mycket sånt hemma eftersom kollegans dotter var nyopererad efter sin tumör i magen och ingen hade tänkt på att rensa bort allt i skåpen när han kom hem eftersom han aldrig hotat med att ta tabletter tidigare så han fick tillbringa ett antal dygn på sjukhus och sedan flyttas till psyket därifrån. Nu ska han vara där i tre veckor så får man se sedan.

  • BrudSommar2006

    Muggles, hoppas så att det blir bra nu då så att det blir ordning på allt igen och ni kan försöka igen!

    Iris har nog lite stora fötter ändå för nu kom veckobrevet från Growing People och där är riktlinjen för 104 - 116 cm 25 - 27 i skor!

  • BrudSommar2006

    Hm, jag kan inte bestämma mig, måste fråga maken, glömde det igår. Jag ska få göra ett extra UL i vecka 32 för att kolla storleken på barnet. Ska jag då ändå boka 4-D UL i vecka 28. Eller ska jag vänta till vecka 32 med att försöka få veta vad det blir... Det är ju en hel månad emellan. Fast Iris har ju en film hon kan titta på när hon blir äldre där hon rör sig innan hon är född och det kanske den andra också vill ha. Eller också är det helt ointressant.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor