• Tinga

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Snaily - det måste ju bli mitt i prick den här cykeln, med både Pergo och progg!

  • Tinga

    Snaily - grattis på förlovningsdagen! När är det BIM, förresten?

    BS - usch, vad otäckt med sådana rekationer på myggbett! Hoppas att det är något som växer bort.

    Koko - vad bra att allting såg fint ut och att lillebror, åtminstone just nu, har fattat att det är huvudet neråt som gäller. Brukar barnet fixera sig senare när det är nr 2, eller?

    Mrs B - krya på dig!

    Vänner - jag lyckades få upp tapeten och tyckte att den såg fin ut. Vad bra att du har en personlig engelsk coach inne i huvudet, som peppar dig när maginnehållet kryper långt upp i halsen.

    Nu är vi 3.45 miljoner fattigare i den här familjen, men det känns bara fint. Vi var en runda i huset i eftermiddags och friskade upp våra minnen lite och fyllde frysen med det vi hade här hemma, så nu har inflyttningen börjat. Tapetsera om i köket ska vi göra redan nu under makens sista semesterveckor, för orangegult nedtill och frukter upptill med en tjusig bård på mitten är inte riktigt vår grej. Känslan i huset är iallafall bra, så jag tror att vi kommer att trivas bra där.

    Piff mår fortsatt risigt; har kräkt flera gånger idag. Riktigt slemmigt och äckligt är det, så jag förstår att han mår dåligt. Det känns bra att kunna ge honom lite extra påfyllning i sonden.

    Puff är riktigt på G med att gå nu; idag har han släppt sitt stöd flera gånger och gått ett par tre steg innan han tappat balansen. Vi räknar det inte som att han går än, för han har inte balansen för någon längre följd av steg, men det är definitivt inte långt borta.

  • Tinga

    AM - pussen är levererad. Cool dagisstart av Livia!

    Snorkis - det är verkligen inte lätt att veta varken ut eller in i den här businessen. Jag tycker också att Vickans sätt att bli gravid verkar optimalt; inget nojande och funderande hit eller dit, utan bara ett fullbordat faktum och sen kör man på det. Kram till dig!

    Koko - retligt med vagnen! Hoppas nu att sjalalternativet blir bra istället. Läskigt med tvestjärten, förresten!

    Risken är att jag nu kommer att vara nerkopplad några dagar i samband med flytten, men jag återkommer så fort jag kan sen. Utan uppkoppling lär jag inte stå ut många dagar.

  • Tinga

    Hej, hej! Första inlägget från huset vi flyttat till. Hela flytten har gått bra och nu har vi såpass ordning att jag har tid att sitta här lite. Dock inte att läsa ikapp, för ni har skrivit femtioelva sidor på bara ett par dagar och här sitter jag med ett trögt modem. I oktober blir det bredband i området, så tills dess lär jag få nöja mig med modemeländet, men bättre det än inget.

    Puff går själv nu! Igår "smög" jag på honom; han stod och lutade sig mot ett stöd och sen rätt som det var, när han hittat balansen, släppte han bara och knallade iväg; säkert 20 steg innan han föll och fick en bula i pannan. Men det var det garanterat värt, med tanke på det lyckliga leende han hade över hela ansiktet så länge han höll sig på benen.

    Piff mår sådär; igår mådde han riktigt dåligt och åt därefter, men idag har han varit piggare och även ätit bättre. Imorgon ska vi på återbesök på sjukhuset för att kolla vikten och diskutera fortsättningen. Nu har vi lärt oss att fästa sonden ordentligt, så den senaste hade han i tre hela dagar. Väldigt skönt att inte behöva sätta om den till varje mål.

    Muggles - usch; har du haft en blödning? Läskigt, men om jag fattat rätt har den upphört igen?

    Nenne - härligt att se ditt gula glada ansikte!

    PB - besiktningen gick bra, förmodar jag? Gratulerar isåfall.

    Snaily - taneländesmög! (Jag är inte lika bra på svordomar som Nenne och Muggles. ) Skickar en varm kram!

  • Tinga

    Hej!

    Är bara inne en snabbis mitt i allt flyttstökande och renoverande, men såg att Muggles fått ett MA. Så trist att höra. Ett regelrätt missfall känns ju som att det vore lite "bättre", så att man åtminstone får ut eländet och slipper gå i en massa veckor och tro att man är gravid. Hoppas nu att allt kommer ut, så att du slipper skrapning. Stor kram!

    Skickar iväg ett gäng kramar till er andra också; hinner inte mer just nu.

  • Tinga

    Hej i tråden! Har äntligen hunnit läsa ikapp; sunkmodem gör ju att det tar evigheter. Har hunnit lösa två sudoku också under tiden som sidorna laddats.

    Koko - jättegrattis till lillebror! Vilken dramatik, men skönt att det gick bra till slut. Att upptäcka att sängen är full av blod istället för vatten låter jätteläskigt, så jag är imponerad av att du höll dig så lugn. Det hjälpte kanske att personalen på förlossningen verkade ta det hela med fattning? Fint namn ni valt; Puff heter det i andranamn.

    FruLlan - jag kan bara säga som övriga; det måste väl för tusan vara bättre att ta kål på demonerna nu direkt, när de redan är framgrävda?!? Stå på dig! Kram!

    Lappis - det låter ju jättebra att ni nu verkligen är i full gång med er adoptionskarusell. Hoppas att det blir en kurs på engelska hyfsat snart, så att inte processen stannar upp, när den nu är igång.

    PB - trist med stopp i äggledaren, men det verkar ju inte så illa som det först gjorde. Kram! Om det blir besök i Malmö framöver får vi ha en Skåneträff; jag hör ju också hemma här. Vilken mysig stuga ni bor i, men jag förstår att du ser fram emot att få ett större hus. Hoppas att budgivningen går bra, men det låter ju lovande med alla intresserade.

    Muggles - vad skönt att ditt elände äntligen verkar vara på väg att ta slut. Det vore ju droppen om semestern också skulle bli förstörd. Hoppas nu att det sista blöder ut fort som attan. Kram!

  • Tinga

    Här bor vi i renoveringsröra, men vi känner ändå att vi trivs i huset och när vi väl fått fixat det största projektet kommer det här att bli superbra. Nu när vädret är fint har vi ju kunnat vara ute mycket på dagarna, så då gör det inte så mycket att det är rörigt inomhus. Vi är så himla glada för att nu äntligen ha en egen liten tomtplätt att gå ut på; superskönt att slippa packa vagnen med allt man behöver. Nu är det bara att gå in och hämta det man glömt.

    Idag har vi varit hos magdoktorn igen, och Piff har gått upp 200 g på 12 dagar. Det var hon väldigt nöjd med, så nu blir det inte återbesök förrän om 4 veckor. Det som är trist är att han kräker en del, men nu är vi i princip helt säkra på att det beror på det slem som bildas i hans luftrör när han är förkyld, och inte att det är pga mjölkproteinallergi eller något annat vajsing. Han har också haft en grym aptit de senaste dagarna; igår åt han 1.5 l näringslösning, vilket motsvarar nästan 3 l välling energimässigt! Sen kräktes han visserligen upp nästan en tredjedel, men det blev ändå kvar nästan dubbelt så mycket som han äter en vanlig dag. Aptitökningen har gjort att vi inte behövt sonda på flera dagar och det är vi förstås jätteglada för.

  • Tinga

    Mrs B - det är bra med Puff, tack! Vi försöker gradvis vänja honom vid mat med lite grövre konsistens (från Hipps 6-månadersburkar till motsvarande från Semper), men det är knöligt. Han börjar ulka och framkalla kräkningar innan han ens smakat på vad det är som bjuds, så även gröten som han ätit i över ett halvår är besvärlig att ge; åtminstone de första skedarna. Men om man väl får igång honom gapar han lite bättre nu än tidigare, så nu brukar det ta ungefär 20 minuter att få i honom en portion, mot 40 när det var som värst. Dessutom är han helt galen i näringslösning, så han äter massor av den som "efterrätt". Trots att han nu inte längre är stilla en sekund i vaket tillstånd hade han gått upp 3 hg på mindre än tre veckor, och det är säkert tack vare näringslösningen.

    BS - jag anmäler mig till gruppen som många gånger har önskat barnen åt pepparn. Och det verkligen på fullt allvar; jag har suttit och sagt till maken flera gånger när jag varit helt under isen att det varit bättre om Piff & Puff dött på neo. Det låter fruktansvärt, men så jobbigt är det ibland att ta hand om de här två små liven. En av dem hade varit fullt tillräckligt, men nu lyckades vi ju tyvärr få två stycken som är riktiga matpajasar. Hoppas att de äter någorlunda innan trotset kommer igång, för annars fattar jag inte hur vi ska orka här. Kram!

    Häromdagen plockade vi fram min gamla gåvagn från 70-talet, och den ser lite annorlunda ut jämfört med de flesta gåvagnar; har högre kanter och är mer som en dockvagn. Nu kör Puff runt Piff i den och de är så söta att man håller på att smälta.

  • Tinga

    PB - åh, nu är budgivningen igång! Klart att det kommer fler bud!

    AM - glömde kommentera innan, men vad läskigt med en knöl i bröstet! Hoppas verkligen att det är något som har med amningen att göra. Tycker inte alls att du ska känna dig dum som gick till doktorn; hellre en gång för mycket än en gång för lite när det gäller sådana allvarligheter som knölar i brösten.

  • Tinga

    PB ? vad kul att det blev en ordentlig budgivning på er stuga.

    Cicci ? kram till dig som har det jobbigt. Hoppas att du blev hjälpt av psykologsamtalet.

    Kängu ? vad spännande med en annons för drömjobbet. Klart att du ska söka!

    Lappis ? vad skoj att din pappa äntligen kommit på besök och att ni verkar ha trevligt ihop.

    Snaily ? trevlig semester!

    Muggles ? haha, du får ursäkta, men jag garvade åt beskrivningen av era hustankar de senaste veckorna! Tur att ni är överens om det mesta; då blir ni säkert det om hus också så småningom, både när, var och hur.

    Koko ? vad knasigt det blev med bilaffären. Tur att ni kan låna din mammas bil åtminstone, så att ni inte behöver ?panikköpa? någon. Lite för mycket pengar inblandade för att det ska kännas kul, gissar jag.

    Sweet ? vad skönt att din längtan snart blir stillad! Och sen när de varit hemma i två dagar tycker du säkert att det hade varit skönt att vara ensam en stund igen.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor