• Tinga

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    BS - detta är en särskild kontroll som psykologen på neo gör, och hon tittar då bl a på grov- och finmotorik, språklig utveckling och kommunikation. T ex fick de bläddra i böcker, stoppa klossar i en burk, försöka ta ut en plastkanin ur en plexiglaslåda som bara var öppen på en sida, sätta lock på en burk, gå, klappa händer på uppmaning och liknande.

    Glass får Piff & Puff smaka när vi själva äter och det brukar gå bra, fast bara några skedar/slickar. Intresset falnar snabbt. Annars är glass ett bra tips när det gäller matträning och de flesta barn tycker ju dessutom att det är gott.

    Husprojektet framskrider i sakta mak. Eftersom det är en bärande vägg vi ska riva måste först en konstruktör räkna på och rita hur det ska se ut, sen ska en kvalitetskontrollant godkänna det och slutligen ska man göra en bygganmälan till kommunen, som säger ja eller nej. Förhoppningsvis kan byggnämnden ta beslut på tisdag i nästa vecka och sen blir det nog helgen därefter som balken kommer på plats. Parallellt har vi börjat så smått med förberedelser för tapetsering och målning, bl a målat taklisterna och så. Sen ska vi ju byta golv också, så det ska vi beställa endera dagen. Ska ha ekplank med lite vitt pigment i lacken, så att golvet inte gulnar så mycket, så det är beställningsvara.

  • Tinga

    BS igen - Piff & Puff fortsätter att dela rum, tills de själva säger ifrån att de inte vill längre. Här finns ett extra sovrum, så den dagen de inte vill dela längre är det inga problem. Än så länge leker de ju på samma sätt, men om en senare kanske mer blir en bokläsare och den andre leker vilka lekar på golvet kan det ju kännas mer rätt att de har varsitt rum.

  • Tinga

    Tack för alla grattis!

    Mrs B - vi får ha trådträff hemma hos mig till jul, precis som vi hade ifjol, fast du inte kunde vara med då. Sweet har antytt att hon kommer att vara här nere några dagar i den vevan, EA bor ju alldeles i närheten och Oupsie kanske också vill vara med. Nu har jag väl inte glömt någon? Inte meningen i så fall!

  • Tinga

    PB - grattis! Nu borde det ju bli en hyfsad slant över till roliga inköp till huset.

  • Tinga

    Vilka tjusiga namn ni diskuterar!

    Har precis ringt runt till olika golvbutiker för att kolla upp priset på det golv vi bestämt oss för, och jösses vilka variationer! Den dyraste tog 798.-/m2 och den billigaste 572.-/m2. Med tanke på att vi ska ha 37 m2 blir det ju massor med tusenlappar att spara/förlora beroende på var man köper. Det blir hyfsad timlön för den halvtimme jag lade ner på att ringa runt.

  • Tinga

    Liten - oh ja; det finns massor med hål att stoppa 8 tusen i. Soffor, soffbord, skjutdörrar, hyllor, sekretär... Men mycket roligare att använda pengarna till det, än att bara betala onödigt mycket för något, som inte ger något mervärde.

  • Tinga

    Koko - skickar en amningskram till dig! Hoppas verkligen att det är på väg att lossna nu.

    Snaily - åh, lunch på gourmetrestaurang låter inte dumt! Smart att passa på innan de stänger. Är det bara lokala pizzerian som gäller sen, eller finns det några andra restauranger i krokarna?

    Frejis - vad typiskt att den här doktorn skulle komma dragandes med ännu fler tester när det nu såg bra ut med allt annat vid undersökningen. Låter sunt att du bestämt dig för att hålla fast vid all positiv information du fått längs vägen istället. Och jag håller med tidigare talare; det är ju fantastiskt att Bumsis stannat så länge i magen som hon gjort! Någon vecka till så är hon ju fullgången, och "färdig" är hon ju egentligen redan nu; det är ju bara tillväxt kvar.

    Sweet - hoppas att du får en riktigt skön och avkopplande familjesemester!

    Här är det verkligen höstväder idag; kallt och halv storm. Piff & Puff fick både fleecetröjor och fleecefilt inför middagsluren i vagnen, men själv håller jag mig inomhus. Har beställt golvet nu och limträbalken och stolparna levererades i förmiddags, så nu är det en del på gång. Planen är att balken ska komma på plats nästa helg, förutsatt att kommunen godkänner det hela.

    Apropå diskussionen vi haft tidigare om hur mycket pengar man lägger på kläder; igår kväll satt jag och summerade de senaste månadernas utgifter och kunde konstatera att i juli månad lade maken och jag 12 000 kronor på klädinköp.

  • Tinga

    BS - oj, låter som besvärliga val Iris ställer sig själv inför! Skönt att ni iallafall haft några lugna dagar emellan, så att det inte går lika vilt till varje dag. Min man har i alla lägen tidigare haft mer tålamod än jag, men när det gäller Piff & Puff är det faktiskt jag som har mest tålamod.

    Lappis - är det en så'n där koreansk restaurang där de serverar bläckfiskar som fortfarande har "liv" i sugkopparna, så att de fastnar i halsen på väg ner? Sen jag hörde talas om att den koreanska maten är så "färsk" att den nästan fortfarande lever har jag inte vågat mig in på någon koreansk restaurang.

  • Tinga

    Nenne - åh vad härligt att höra om din 18(!) ägg och toppensimmarna de ska leka med. Stort grattis!

    Lappis - blev tårögd när jag läste ditt härliga ego-inlägg från häromdagen. Du är så väl värd att verkligen vara lycklig och må bra. Kram!

    Telis - välkommen hem x 2!

    Snorkis, EA & Snaily - kram till er som har det kämpigt i fabriken! Extra kram till Snaily för att väninnan är på väg att flytta.

    Muggles - vad spännande att höra om era husplaner! Irriterande att det jämt lyckas stå andra i vägen, men om ni tackat nej till ert reserverade hus finns ju chansen att andra också ångrar sig. Vi har kvällssol här (uteplats i sydväst) och är väldigt glada för det. Vi har också en markis som man kan dra ut om det skulle vara alltför varmt att sitta i solen. Eftersom huset ligger nästan ända ute vid gatan finns det ingen möjlighet att få skugga på "naturlig" väg och tomten på baksidan är inte så stor heller, vilket vi är supernöjda med. Fixade i ordning på framsidan häromdagen och det tog ett par timmar och sen var allt färdigt. Lagom lång tid, om man frågar oss trädgårdsointresserade.

    Vi har en tuff vecka bakom oss på renoveringsfronten, men om ytterligare en tuff vecka (och helg) ska vardagsrummet vara klart, så när som på lister. Balken är nu på plats och rummet kommer att bli så himla bra när det är klart; det blir en helt annan rymd när det är öppet i vinkel. Lite lättare att stå ut med vedermödorna när man känner att resultatet kommer att bli bra.

    Piff & Puff fortsätter som vanligt att krångla med maten, så på den fronten intet nytt. Piff har en evighetsförkylning med massor av slem i luftrören, som gör att han kräker när han försöker harkla sig. Det är två månaders väntetid tills vi får träffa astmaläkaren, men ska ta upp det med vår remitterande magdoktor, när vi ses i nästa vecka. Vi är helt säkra på att det är slemmet som är roten till allt det onda, så jag hoppas verkligen att det finns något man kan göra åt det.

  • Tinga

    Nenne ? svärfar och makens bröder har också varit ganska involverade i renoveringen, åtminstone på helgerna, så vi har inte gjort allt själva. Praktiskt med en händig svärfar. När han för några år sen konstaterat att ingen av sönerna kommer att bli hantverkare sade han att ?jaja, då får jag väl bygga hus åt er?. Han älskar nämligen att få hålla på med sådana här projekt, så vi mer eller mindre gör honom en tjänst som låter honom vara med.

    Izzie ? Piff inhalerar Pulmicort redan, så på den fronten är vi väl försedda. Men han fick en hostdämpande och slemlösande medicin för ett tag sen, Mollipect, som inte alls jälper, så jag hoppas att det finns någon annan medicin i den vägen att prova.

    Vad goda efterrätterna lät, som ni bjöd på, men fy vilka trista gäster. Så oförskämt att inte hålla sig till samtalsämnen som ni alla kunde delta i. När man är ett så litet sällskap som sex personer kan man ju inte bara utesluta två av dem.

    PB ? usch, vilka jobbiga dagar du haft, men nu ser du ju snart slutet på dem och att packa upp är MYCKET roligare än att packa ner. Trist förresten att det inte ville sig med inseminationen den här gången heller. Kram!

    Snorkis ? vad skönt med en gyntid så snart!

    Lappis ? kul med shopping! Om du har den här kappan också i nio år, så är den ju väl värd sitt pris, även om den var dyr. Och har du den inte så länge så har du förtjänat den ändå.

    Telis ? krya på dig! Att vara sjuk är aldrig kul, men ännu värre på semestern.

    I eftermiddag åker Piff & Puff och jag till mina föräldrar, tills på torsdag, för att slippa vara i renoveringsröran ett par dagar. Ska bli jätteskönt!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor