• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Ore

    Snaily: Sån är jag också med tider... Maken hittade en "Kalle och Hobbe"-strip som han tyckte stämde perfekt på mig. Hobbe frågar Kalle "hade inte du läxa som du måste göra". Kalle säger "jo, jag väntar på inspiration". "Vadå för inspiration?" "Sista minuten-panik".

    Muggles: Grattis till Moas pottbestyr

    Telis: Den är grå, litet randig på sitsen, och litet blå detaljer. Maken tyckte att jag skulle dämpa det blåa liiiitet grann, det är annars min absoluta favoritfärg! På den här sidan är den ganska långt ner, och heter 3490. www.teutonia.de/dessins/dessins-2008.html

  • Ore

    Telis: Aha, det hade jag aldrig hört, att man inte fick bli inseminerad som singel... Hade dock hört något om att det skulle vara för att man inte får vara anonym och "ansvarslös", dvs en kille som donerat sperma skulle i princip vara skyldig att betala underhåll till barnet... Men jag ska nog klassa min källa i frågan som dåligt påläst, helt enkelt, och erkänna att jag inte varit tillräckligt källkritisk

  • kängu

    Snygg vagn Ore! Jag är vääääldigt sugen på att beställa en Spirit nu när det är rea men ska försöka hålla mig i skinnet

    Mugglan, gratulerar

  • Telis

    Ore, jag undrar om din källa kan ha blandat ihop det med en historia som det stod om i tidningarna för något eller några år sen? Jag minns inte detaljerna men i grova drag var det ett lesbiskt par som ville ha barn och därför bad en kompis ställa upp som spermadonator. Jag vet inte hur det gick till rent fysiskt men det lesbiska paret fick iallafall barn. Sedan skilde dom sig och den biologiska mamman kunde inte få underhåll från sin fd fru och krävde därför mannen på underhåll. Hon fick rätt, han blev tvungen att betala underhåll för att det ansågs vara hans barn.

    Men skillnaden var att dom hade ordnat det hela rent privat, som spermiedonator i den offentliga vården så skriver man på ett papper om att man aldrig får några rättigheter eller skyldigheter gentemot eventuella barn.

  • Telis

    Hoppas att konserten blir superbra för alla er som är där ikväll!

  • _koko_

    Ore - Grattis till vagnbeställningen, hoppas du blir nöjd!!

    Håller helt med om att man borde få inseminera som ensamstående! Kan det förresten vara en jämställdhetsgrej, dvs att ensamstående män inte kan seminera, och då ska ensamstående kvinnor inte heller få göra det? Säger absolut inte att jag tycker det är bra om det nu skulle vara så, men kan det vara en förklaring?

    Åååh, har så ont i huvudet idag! Drack så mycket vatten jag bara kunde igår, kanske blev det inte tillräckligt ändå eller så är det något annat. Jobbigt är det hur som helst. Idag håller jag mig med andra ord inne, det underbara vädret till trots.

    Var och storhandlade i förmiddags, kändes väldigt konstigt att köpa blöjor i storlek 1...
    Måste leta reda på listan med bra-att-ha-hemma från conny, en del grejjer är ju förbrukningsgrejjer och behöver nog kompletteras.

    Nu ska jag gå och titta i skåpen och fundera på middag, kantarellsoppa och scones, kan det vara något...?

  • Vännerfan

    Tack för alla receptförslag! Jag återkommer om vad det blir!

    Åh, hoppas att ni får det kul på konserten ikväll alla ni som är där!

    Hinner inte mer nu. Kram på er alla!

  • BrudSommar2006

    Koko, det är säkert för att du ligger på sidan som du får extra ont, men vad gör man, man måste ju ligga på sidan på slutet.

    Vad det gäller vegetarisk mat så skulle jag normalt gärna bidragit med förslag men just nu vänder det sig i magen vid tanken på matlagning.

    Telis, ja, jag är faktiskt i vecka 17+0 idag har jag tittat efter så då går jag väl in i vecka 18 imorgon, det är inte så långt mellan oss och jag räknar med att du kommer att föda först!

    Farmor har äntligen fått flytta från sitt korttidsboende i Sollentuna till ett långtidsboende på Svalnäs i Djursholm så idag var vi där och tog med oss fika ner till vattnet och Iris fick titta på båtarna, så mysigt i det fina vädret.

  • BrudSommar2006

    Koko, akta så att huvudvärken inte är havandeskapsförgiftning bara, är det inte det som börjar med huvudvärk eller har jag blandat ihop det nu? Något är det som huvudvärk kan vara ett tecken på i alla fall.

    Vi fick med ett paket blöjor när vi köpte vagnen, snacka om att vara ute i god tid, hursom, tror det var storlek 3-6 kg, lite skillnad mot dem Iris har nu!

  • BrudSommar2006

    Muggles, vad bra att ni kommit så långt med det här med pottan för här har vi fortfarande inte kommit någon vart med det tyvärr.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor