Inlägg från: Martinaa |Visa alla inlägg
  • Martinaa

    MAJ 2010 del 3

    1 Grevinnan skrev 2009-11-03 17:12:20 följande:


    Oj, måste man boka tårta redan nu, men vit chokladmousse och bär låter gott!
    Nä, tårta behöver du inte boka än, bara tårtställning. Det är ofta dem som "tar slut" så att säga, så det kan vara bra att vara ute i god tid, speciellt som PatrikoAnnika skriver om du bor nånstans med begränsat utbud. Vilken tårta du vill ha kan du fundera på några månader till!
  • Martinaa
    EmMagnus skrev 2009-11-04 20:39:50 följande:
    När vi flyttade hit så hade vi en ränta på 6% vilket gav en räntekostnad på ungefär 14000 kr/månad och då fanns det verkligen inte pengar till nått annat än huset.
    Ojdå! Men då måste ni köpt huset betydligt billigare än vad priserna ligger på idag??

    Jag har inte gett upp drömmen om "mitt" (eeh, vårt...) hus än, utan vi ska gå på visningen nästa vecka samt prata med en annan bank och höra vad de har för lånevillkor. Men det är ju just det... Att betala lån idag är ju en sak. Går räntan upp till 6-7% är det en annan femma. Undrar om vi skulle klara det... :S Men jag vill ju så gärna bo i det här huset!!
  • Martinaa
    EmMagnus skrev 2009-11-05 20:49:05 följande:
    ...men som sagt vi har inget topplån så vi amorterar ingenting...
    Eeeh... va!?
  • Martinaa

    Suck... Behöver inte oroa mig om lånelöfte, kontantinsats och banklån längre. Ringde mäklaren idag för att boka tid för husvisningen och då meddelar hon att den är inställd! Säljarna hade fått ett bud nu redan innan som de tackat ja till... Så orättvist! :(

    Ang "barns funderingar" till festhäftet tycker jag att de är ganska uttjatade om jag får säga vad jag tycker. Har förekommit i vartenda festhäfte jag tittat i tror jag. Men har man inte läst dem innan så är de ju rätt charmiga! Och smaken är ju som tur är som baken...

  • Martinaa

    Jaha... Att välja att inte amortera när topplånet var borta hade jag inte en aning om att det var ett alternativ! Tänk vad man kan lära sig på BT's forum, haha!

  • Martinaa
    johi77 skrev 2009-11-07 11:09:22 följande:
    Tips till er som ska ha brudnäbbar i strl 86-122. Lindex har en helt bedårande klänning i creme med silverbroderier för 299 kr!www.lindex.com/se/Product/ImageZoom.aspxJag som redan köpt en betydligt dyrare klänning till min dotter från Lilly tvekar, båda hänger här hemma och jag kan inte bestämma mig!
    Det var du som tipsade om den här klänningen i en annan tråd va!? Jag blev jätteförtjust i den så när jag var i Göteborg på shoppingrunda igår så passade jag på att köpa den! Tog strl 116 till en blivande sex-åring (efter hennes mammas rekommendation då), men sa till i kassan att det var en julklapp *nödlögn* så jag fick förlängt öppet köp. Ska hem till familjen om två veckor så då kan vi prova den på henne. Och be till gudarna att fröken själv tycker om klänningen, för hon har bestämda åsikter den damen, haha.
    Den klänningen blir för övrigt perfekt för oss då vi har silver i vårt färgtema så kunde inte hittat en bättre klänning! Tack igen för tipset Johi!!

    Var även på In-Ex igår och köpte de sista sakerna till mina inbjudningskort så nu kan jag nog sätta mig med dem igen. Nu när alla mina husplaner gick i stöpet så kan jag nog fokusera fullt på bröllopet igen! Hittade även en del skoj julpyssel där som jag bara var tvungen att köpa! :P Så nästa helg ska jag och värdinnan (som var min shoppingkamrat igår) pyssla ihop egna julkort!
  • Martinaa

    Fröken Strössel: Jag har sagt det innan men jag kan säga det igen. Dina kort är sjukt snygga! EmMagnus's kort också!!

    Nu ska jag pilla lite med våra kort tror jag, medan jag försöker ringa hem till pappa för att gratulera, men det har varit upptaget i snart en timme! *morr*

  • Martinaa

    Ikväll har jag suttit och gjort ett antal stämplar till inbjudningskorten. Har några kvar men jag är ju ledig två dagar till så ska nog få klart dem i veckan

    När jag satt och pysslade ihop en "prototyp" av korten kände jag att nåt fattades, och skulle eventuellt vilja ha liknande utklippta hjärtan som du har Fröken Strössel. Du hade fått låna nån speciell "maskin" till dem eller hur var det? Vad finns det för annat sätt att få fina utklippta hjärtan?

  • Martinaa
    May2010 skrev 2009-11-11 08:21:06 följande:
    Matilda, jag har bytt nick - jag kollade din lista och jag står kvar som nyårsdagen2011. :) Det ar jag ju.
    Yes, I know. Har bara inte haft igång och uppdaterat listan. Det är fixat nu!
Svar på tråden MAJ 2010 del 3