Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Åh, Parnassia, det känns genast lite bättre...med vattnet alltså.

  • passionsblomman

    AM, ja TUR att du inte är knarkare!
    Jag ska ta min spruta 22.00 och det är det sista som ska tas innan det är vaggisar (ifall man kommer så långt att de behövs)

  • passionsblomman

    EA, vaggiskladd är jag van sedan inseminationerna och jag hade sprutor sista vändan då med, så den delen känns bekant och jag vet vad som väntar kladd-weis så att säga. Isch!

  • passionsblomman

    Vickan, ersättning har jag aldrig gettmin son- av den enkla anledningen att jag hade så mycket mjälk. Men sparade mjölk på flaska som smabon gav vissa av nattmålen-oh YES I did! Då kunde man ju få sova flera TIMMAR i sträck ibland! Ljuva lovsång!

    Ett tag tog han flaskan hur bra som helst, men sedan kom något slags närhetsbehov emellan och han var arg på flaskan.

    Pröva att låta maken ge bröstmjölk på flaska vettja! Det är så himla bra att ha i frysen sedan också!

  • passionsblomman

    mjälk? mjÖlk är det vi har, menar jag... jo, det är klart att du får tänka på hur mycket du isåfall pumpar ur. Fast jag läckte så mycket varje amning och hade den där förträffliga mjölkuppsamlaren på det bröstet som inte åts från och det som kom i den hällde jag i en flaska och ställde i kylen. under en dags ammning blev det lätt ett nattmål i den. Och LITE kan man ju pupa, det gjorde jag så att det skulle bli tomt och inte bli stockning.

  • passionsblomman

    Mäh! Här går man upp för att fråga om sambon vill ha lite thé...då har han lagt sig! och sonen med (mer förväntat) och ingen har sagt gonatt eller till eller NÅ´T *snopen*
    jajja, då kollar jag väl SJÄLV på Brottskod försvunnen och dricker thé då...

  • passionsblomman

    Vickan, du kommer inte att behöva sitta helfast dygnet runt i fem månader. Testa en sådan där kopp på bröstet istället för amningsinlägg och se hur mycket du får som samlas upp. Spara de slattarna-du kan frysa in dem i istärningslådor tex.

    Jag hade bara en sådan där enklast möjliga handpump och den var en bra hjälpreda inför reservmål och ifall jag behövde göra något. Det är ju också så att det blir rent smärtsamt för en själv att inte få amma när brösten håller på att sprängas, då är den där handpumpen bra att ha fär att lätta på trycket (eller så får man stå som en slabbande kossa över ett handfat någonstans)

    Och vill du iväg utanför huset så varför skulle det inte gå att ge ersättning istället om inte annat då?
    Är man duktig om man ger ersättning för att bebben är hungrigare än man har mjölk för och dålig ifall man ger det för att få andrum själv?

    För mig var ett längre sovpass mer värt än man har ord för, medan jag inte alls längtade iväg hemifrån. Vi är alla olika och du är ju alldeles uppenbart en kvinna med stort behov av yttre stimulans, saker att göra, socialt nätverkande och mer som händer i vardagen än endast mamma-barnsymbiosen.
    Då får du ju skapa så bra förutsättningar för en för dig harmonisk tillvaro som möjligt. Hur den tillvaron ser ut har du svaren på inombords. Lita på dig själv och dina tankar och tro på att du är klok nog att fatta beslut å dina och ditt barns vägnar.

    Jag ska gå och försöka sova nu. Imorgon bär det iväg mot det som förut var hemma....

  • passionsblomman

    Goooodmorgon! Nu drar vi! Wish me luck....

    Jag messar AM när vi vet hur många ägg vi fick och hur läget verkar.

    Ha det så BRA alla trådvänner!

  • passionsblomman

    Tack Ore! Det är t.o.m första besöket! De gör inte ivfer här i mitt län, så hittills har det varit samarbetsläkaren i Kalmar som jag varit hos. Det blir spännande att få se Linnékliniken.

  • passionsblomman

    SNIGEL!!!! Herreguuuud GRATTIS!!!! |vill g;ra tusen glada gubbar, men ngt 'r knas med tangentbordet, s[ det blir inga..._|

    Vad 'r fel_ m[ste ha kommit [t ngn knapp!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge