• Leksi

    I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan

    passionsblomman skrev 2010-04-13 22:17:39 följande:
    Leksi, det kommer att ordna sig! Jag lovar och svär på att vi inte behöde känna av hur fullt upp de hade på SÖS vår natt, det var totalt knökfullt och folk födde i hissen...men vi märkte aldrig av annat än full proffsighet, vnligt bemötande och all hjälp vi behövde.
    Tack för alla peppande ord. Jag är inte jätteorolig och det blir säkert bra på vilket sjukhus vi än hamnar, men det är just det där om personalen är väldigt stressad och kanske inte hinner med en som de skulle gjort i vanliga fall... Men jag har varit ute och lunchat med en kompis idag som födde barn i mars för två år sedan när det var knökfullt och hon sa också att det aldrig var något de märkte av. Personalen var proffsiga hela hela tiden.
  • Leksi

    lanovia 08 skrev 2010-04-13 20:57:20 följande:


    Leksi har glömt när har du BF?
    BF är 18 april, samma dag som min mamma fyller år.

    Är det bättre med förkylningen idag? *hoppas*
  • Leksi

    Fru sy skrev 2010-04-14 10:03:03 följande:


    Synd att jag inte bor nämre dig då så jag kunde hjälpa dig! Men bra att du har en svärmor som du han flörta lite med och få hjälp. Hos oss brukar det bli tvärtom, svärmor flörtar med mig för att få hjälp med sömnadsarbeten. Och hon är slöjdlärare, det ni
    Imponerande!! Ja, jag har tur som har en svärmor som är duktig på att sy.

    Hoppas du får en riktigt härlig långhelg i Göteborg!
  • Leksi
    Ankan80 skrev 2010-04-14 10:03:39 följande:
    Leksi:Ja, man får ta det som det kommer. Svårt att veta i förväg och BM berättar för en (förhoppningsvis din med) vad och när man kan prova de olika smärtlindringsmetoderna.Jag ville egentligen ha TENS framför kvaddlarna, men det skulle man tydligen ha med sig själv!? Liten miss från barnmorskan eller så missförstod jag.Jag rekommenderar iaf epiduralen, även om jag vet att det kan minska värkarna, så var det så otroligt skönt.Tyckte även det var skönt att sitta på en pilatesboll och ta lustgasen.
    Var och vägde B idag igen och han har gått upp 200 gram på 2 dagar! Så nu ligger han 5 gram över den vikten han hade när han lämnade sjukhuset. *stolt*
    Åh vad bra att lillankan går upp i vikt som han ska!! Underbart!

    Tack för alla tips. TENS-maskin har vi hyrt från MVC och igår satt vi och läste igenom instruktionerna. Vågade oss inte riktigt på att prova med plattorna men det ska vi också försöka hinna göra. Har skitont av foglossning nu så man skulle ju kunna sätta plattorna där tänker jag.
  • Leksi

    Stor kram till Ninnis. Det är ovanligt tyst från dig just nu så jag misstänker att du behöver en varm kram! Var det idag killarna skulle komma hem?

  • Leksi

    Apropå namnet Benjamin så är det en av mina favoriter också, men min man säger bara att det inte går eftersom Björn Gustafssons ungdomsreporter i Morgonsoffan hette så...





    Rätt kul faktiskt...

  • Leksi

    Inga nyheter från Bruttan??

    Jag har gjort en hallon-cheesecake till tjejmiddag ikväll så alla som vill provsmaka - var så goda! *bjuder runt*

  • Leksi

    Heej Bruttan!

    Vad kul att höra ifrån dig! Så spännande det är nu!
    Skönt att du inte har några bakterier men jag hoppas för er skull att förlossningen sätter lite fart snart!

    Här är det lugnt lugnt lugnt... Fast jag har skitont i bäckenet. Det blir verkligen värre för varje dag nu och kommer det fortsätta så här kommer jag behöva rullstol snart. Idag var vi och handlade på Coop och efter det kan jag knappt gå.

  • Leksi
    Hvidbrud skrev 2010-04-17 14:19:56 följande:
    Åh, leksi, det där minns jag... Fy, det är inte roligt alls! Ta det bara lugnt och skicka maken på inköpstur! Du sover med en kudde mellan knäna väl? Det hjälper jätte mycket! Snart kommer din lilla loppa! Vet ni om det blir en tjej eller kille?
    Kudde mellan knäna, jajemän, det har jag haft sen i julas tror jag. Har känt av foglossningen länge men det har varit hanterbart ända till nu. Har tid hos MVC imorgon och funderar faktiskt allvarligt på hur jag ska ta mig dit... Det är ca 500 m att gå från busstationen, känns helt sjukt att det ska vara ett problem, jag som är van att cykla och flänga runt överallt i normala fall. Nåväl, bara jag åker i god tid ska jag väl kunna halta mig dit. Ska bli spännande att se vad min barnmorska säger, om det finns något att göra eller om det bara är att stå ut nu den sista tiden. Eftersom BF är idag är det ju max två veckor till det gäller, sen blir det igångsättning.

    Vi har inte tagit reda på könet men jag tror det är en pojke!
  • Leksi

    Hej Fru Sy!
    Ja visst är det härligt med våren!! Vad kul att ni hade en så bra helg i Göteborg, hoppas din kompis passade på att smitta dig med massa gravid-baciller nu!

    Vad duktiga ni är i trädgården Blommis! Visst är det ett evighetsjobb men väldigt givande också. Allt ni gör kommer ju bara göra det bättre! Lät hemskt mysigt med korvgrillning nere vid ån. Varför vill man frivilligt gå upp klockan 5 en helg?!

    Bruttan - menar du att det tar tre månader efter förlossningen innan bäckenet är stabilt igen?! OMG - det trodde jag faktiskt inte! Jobbigt... Men jag slår vad om att er groda kommer före vår!! Är ni fortfarande kvar på sjukhuset? Hur ser planen ut nu?

    Idag har vi varit och ätit smörgåstårta & kladdkaka (yummie!) hos min mamma som fyller år. Och eftersom klockan snart är 19 och ingenting har hänt här kan vi väl härmed tämligen säkert konstatera att hon får behålla sin födelsedag för sig själv.

Svar på tråden I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan