• fru AM

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Snaily: jag tycker det låter bra! Får bra vibbar! Frånsett att läkaren var stressad då ... det kunde hon väl inte rå för men de borde ha avsatt mer tid för er. För er var det här besöket ju en stor grej medan det för dem "bara" var en del av arbetsdagen. Nu håller vi tummarna att lill-Snigeln visar fortsatt gott gry hela vägen till RUL och vidare! Kram!

  • fru AM

    Detta med läkarbesök ... alltså man blir galen. För några veckor sedan fick jag ju för mig att jag hade cancer - vi hoppar över varför just nu men jag kände ett starkt behov av att låta en läkare kolla på det. Jag ringde min vanliga gyn. Han hade väntetid på 2-3 månader ... Då ringde jag Danderys Gynakut och blev kopplad till Vårdguidens sjukvårdsrådgivning, fick beskriva mina symptom och hon sa att det där låter ju inte så bra men det är inget akut som du kan åka till gynkuten med. Nähaä sa jag - vad ska jag göra då? Gå till din vanliga gyn, sa hon ... Fast när hon hörde väntetiden där så kom hon på att de kunde dela ut några semi-akuta tider hos olika gynekologmottagningar - om man ringde tillbaka efter kl 15. 


    Några timmar senare kom jag på att jag gått till en annan gyn en gång för fem år sedan och ringde dit (Sophiahemmet) på vinst och förlust för att se om jag var kvar i systemet (mottagningen på Ultra-Gyn som ni tidigare tipsat om tar inte in nya patienter). Som tur var fannas jag kvar och fick tid en vecka senare. Inte lätt att hålla olika knölar och oro i schack om det är så svårt att få gyn-tider i denna metropol!

  • fru AM

    Telis: Vi gillade provkassen väldigt mycket! Speciellt den där rätten med räkor och pasta var supergod. Vi kommer definitivt fortsätta i höst och förmodligen ta kasse härifrån: www.mathem.se den andra veckan som inte Linas levererar

  • fru AM

    Det enda dåliga är att man får maten för sent på måndagen för att kunna laga måndagsmiddagen från kassen ...

  • fru AM

    Dessutom skulle det allra bästa vara om man kunde få lite lågkolhydratvariant på maten men jag förstår att det inte går att skräddarsy (DET borde vår hyresgäst också förstå - när det gäller lghten alltså)

  • fru AM

    Nu kom Linas Matkasse! Det verkar bli en välsmakande vecka!


    På tal om det så hade vi en sådan kul middag i lördags - vi skålade för brudparet hela kvällen och en av gästerna envisades med att sätta på sig Livias prinsesskrona och gå ut på vår vinkbalkong och tala till folket Och maten blev SÅ lyckad. förrätten var en zucchinisoppa med chevre so flera sa var den godaste de ätit. Tyckte vi med så idag gjorde vi den igen till middag Det är så härligt när allt klaffar; matlagning, samvaro, barns humör, gästernas relativ pigghet. Jag tror att e anledning tilla tt alla var på så bra humör var prinsessbröllopet - faktiskt! Ni som var inne i stan mitt i spktaklet märkte säkert av den positiva energin, det var helt enkelt en sån kärleksfull och glad dag! Eller hur!?

  • fru AM

    Snaily: den såg god ut!


    Är det 2 veckor kvar till RUL nu eller hur var det? Skönt att lillSnigel växer som h*n ska enligt UL idag!

  • fru AM

    Liten: Det bor ju redan människor i våningen. Nu vill de flytta och har alltså ordnat ett byte. Det är den tillbytta hyresgästen som krånglar. Man skulle kunna kalla honom förbytt Han förefaller besatt av att ha många duschar och våtrum runtomkring sig.


    Det händer aldrig att en hyresgäst bara lämnar en lägenhet så att hyresvärden får leta upp en ny ...

  • fru AM

    Liten: helt rätt, man kan neka byten. Men vår förvaltare anser att man bör ha goda skäl till att neka annars är risken att det bara går vidare till hyresnämnden och så får de som de vill i alla fall. Vi kollade upp hans skumma (men som det visade sig fullt tillräckliga) skattesmitarekonomi och gick motvilligt med på bytet. Tyvärr!


    HAttis: ska se om jag kan hitta receptet digitalt

  • fru AM

    HAttis:


    500g zucchini i skivor + en hackad gul lök + 50g pinjenötter fräses i 25g smör + ngra msk olivolja tills zucchini och lök mjuknat (utan att ta färg). Häll i 8 dl vatten, två grönsaksbuljongtärningar och minst 1 msk hackad färsk mejram. Låt koka i 5 minuter.


    Lägg sedan i 150g chevre i bitar och koka vidare i 2 minuter. Mixa med stavmixer (eller i vanlig mixer). Smaka av med salt, peppar, färskpressad citron och lite chiliflakes. Servera med klickar av mjukrörd chevre (mosa med gaffel tillsammans med en slurk t ex mjölk)

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen