• Tinga

    Livets toppar och dalar

     


    Oupsie skrev 2010-09-09 20:41:37 följande:
    Tycker att de där 10 dagarna är lite snålt. De där 10 dagarna vad räknas de på förresten?

    De 10 dagarna är på samma nivå som sjuklön, dvs lägre än föräldrapenning, eftersom det är olika SGI-tak för sjuklön och föräldrapenning. (Detta förutsatt att man slagit i taket för sjuklöns-SGI vill säga; annars är det ju samma ersättning för pappadagar som vanlig föräldrapenning.)

  • Tinga

    Snaily - jag skulle tro att det "enklaste" sättet att få en bra överblick över hur man i varje enskilt fall får ut mesta möjliga av föräldrapenningen är att göra en egen kalkyl, och räkna på olika scenarion. Sådant som skatteeffekter kommer ju också in, om någon har statlig inkomstskatt t ex.

  • Tinga

    Usch ja - svordomar! Jag försöker tänka på att vårda mitt språk i vanliga fall, och lyckas rätt bra för det mesta, men just när jag får min tokbryt i samband med matning kan jag häva ur mig i princip vad som helst (utom könsord; det är jag för pryd för ). För några veckor sen hörde jag dock Puff kalla Piff för "unge-evel" (ungjävel), så då insåg jag att jag måste försöka välja mina ord bättre, även när jag blir arg. Fast nu har jag ju inte blivit arg på sistone, så det underlättar ju.

  • Tinga

    Telis - fast jag lovar; hade du burit dig åt så mot Televinken som jag ibland har gjort mot Piff & Puff, då hade du också haft dåligt samvete. Andra saker som har med dem att göra har jag inte alls dåligt samvete för; det blir som det blir, helt enkelt.

  • Tinga

     


    Oupsie skrev 2010-09-09 21:16:50 följande:
    Tinga, tack. Men om man inte har någon sgi, får man noll kronor då? Eller får man 180 kr/dagen? Vet du det?

    Hm, det vågar jag inte svara på, tyvärr. Vet inte hur man räknar sjukersättning om man inte har "vanlig" lön.

  • Tinga

     


    Telis skrev 2010-09-09 21:29:17 följande:
    Tinga, jag lovar att jag har sagt mycket värre saker än ungjävel. Men du har ju haft lite längre tid på dig också. Men vad tusan, det är ingen tävling det här heller. Jag är inte den bästa mamman som finns och jag är inte den sämsta heller.

    Nä, ibland får good enough räcka. Man är säkert den bästa mamman vissa dagar, men man kan såklart inte vara på topp jämt. (Och jag har också sagt myyycket värre saker än ungjävel, men det var det första av de fula orden som Piff & Puff plockat upp, det var därför jag nämnde det. Fast det var ju ingen tävling. )

  • Tinga

     


    Telis skrev 2010-09-09 21:34:30 följande:
    HAHAHAHAHA!!!! Titta inte på mig!

    Nä, ni får väl titta på mig istället.


    Linvand - jag tränar på morgonen ibland, och tycker att det är skönt när jag väl kravlat mig ur sängen. Fast jag brukar ta en joggingtur och sen eftersvettas medan jag äter frukost, så jag slipper svettas efter jag duschat. Särskilt på fredagar är det skönt att träna på morgonen, så slipper man tänka på det när man kommer hem på kvällen och bara vill helgslappa.

  • Tinga

     


    Telis skrev 2010-09-10 07:43:01 följande:
    eller om dom bara kommer att säga att jag för skylla mig själv för att det är en massa shoklaaaaa i datorn?

    Är det det då?

  • Tinga

     


    muggles skrev 2010-09-10 10:10:44 följande:
    Tinga: men blir du inte illamående om du tränar före frukost? Jag har provat det men det passar inte mig.

    Inte om jag bara drar på mig kläderna och sticker iväg meddetsamma. Men det går inte att skrota omkring en liten stund först; då mår jag inte bra.

    Ore - intensivpass kör jag inte på morgonen, men löpning i behagligt tempo i 40 minuter funkar bra för mig, men jag har inget behov att ta ut mig till max varje gång.

  • Tinga

    God morgon! Här åkte också de röda gummistövlarna på inför cykelturen till jobbet idag. Spöregn, men hyfsat varmt åtminstone.

    Izzie - STORT GRATTIS till plusset! Vad häftigt och spännande!

    Porchez - varma kramar till dig, vännen! Vad trist att du mår så dåligt, men starkt av dig att ta tag i det. Det är ju när man mår som sämst man behöver stöd som mest, men ofta har väldigt lite kraft för att ta tag i något själv. Hoppas att det lättar lite när du fått prata av dig. Jag tillhör ju också den gruppen i tråden som haft nytta av samtalshjälp. Kram igen!

Svar på tråden Livets toppar och dalar