• Tinga

    Livets toppar och dalar

    Hej i tråden!

    Har inte varit inne på tusen år (nja, tre veckor är det kanske, men det känns som tusen år  ) pga semesterresa och sen tusen olika sociala aktiviteter på hemmaplan. Kul men hektiskt.

    Jag fick ett sms från Lappis (tack ) häromdagen med de hemska nyheterna om Snorkis. Jag blev alldeles kallsvettig och illamående och tårarna steg upp i ögonen. Inga ord finns ju för att beskriva hur fruktansvärt det måste vara för Snorkis med familj när man själv blir så illa berörd och ledsen, fastän man är långt ute i periferin. Har ni hört något mer ifrån henne?

    Jag har bara läst "ikapp" ett par sidor och förstod att Start har plussat nyligen, så jag håller förstås tummarna för en lycklig utgång den här gången.

    Och Nenne  har inte fått någon bebis ännu, förstår jag.

    Någon annan stor nyhet jag missat?

    Vi har haft en jätteskön semester så här långt; bilsemester med 150 mils körning enkel väg (med en övernattning) gick super med Piff & Puff, och de uppförde sig jättefint på muséer, i affärer och liknande också. Vi fick en lagom blandning av strand ("stor sandlåda" enligt Piff & Puff ) och kulturupplevelser. På kvällarna sov barnen i vagnen, så att maken och jag kunde avnjuta en god middag i lugn och ro.

    Nästa vecka ska vi faktiskt ha en natt på hotell utan barn - kanske någon här har något bra tips på ett trevligt ställe med bra restaurang, eller bra restaurang i närheten, i Halland eller västra/södra Småland? I slutet av nästa vecka bär det sen av upp till Nennes trakter med husbil. Ska bli spännande att se hur det funkar.

  • Tinga

    Lappis - japp, sammanfattning av Normandie & Brugge kommer i resetråden.

    Vi var på PM & Vänner i april, men jag funderade lite på om vi skulle åka till Växjö igen, för de ställen jag hittills hittat för övrigt känns inte så spännande på matfronten. Jo, jag hittade ett stället utanför Halmstad, Pio Countryclub, men det det blev lite väl dyrt tyckte jag, när bara övernattningen gick på 2 500 spänn. Funderar för övrigt på de här två ställena:

    www.mockelsnasherrgard.se

    http://www.solvikens.com


    PB - haj på daj!

  • Tinga

    Telis - krya på dig! Magsjuka är aldrig kul, och ännu värre när det är varmt.

    Nenne - åh, ska ni på DN-galan ikväll? *avundsjuk*

    Porchez - eftersom inte jag heller har FB vet jag inte vad det gäller, men jag skickar en kram iallafall.

    Vickan - krya på både dig och Trollet!


    Parnassia - visst är det skönt när diskproblem "löser sig" av sig själva!


    Lappis - hoppas att Riga-helgen blir bra!


    PB - Tylösand skulle absolut kunna funka, men vi har varit där ett par gånger redan, så jag tänkte att det kunde vara kul att prova något annat. *som att åka till PM igen skulle vara att prova något annat*


    Fast just nu funderar vi lite på Helsingborg, för att inte behöva åka så långt. Jag har sms:at en kollega som bor i krokarna, och hoppas att han har något bra tips. Fast helt har vi inte givit upp tanken på Småland eller Halland heller. *velpottor*


    Tusen tack för inbjudan till Casa PB! Vi har inte bestämt oss riktigt för vilken rutt vi ska ta än, men om du vill inboxa din adress ska jag se hur den passar in, för det har ju varit så himla kul att få träffa dig och se hur du bor.


    Igår kväll  hade vi kompisar på middag här. Det var en jättaskön kväll, fast det inte var så varmt på dagen, så vi satt ute ända tills halv tio-snåret. Idag väntas nya kompisar¨på middag, fast just nu regnar det, så vi får väl se om vi kan sitta ute.

  • Tinga

     


    Telis skrev 2010-08-06 12:44:27 följande:
    Tinga, det där stället på Österlen (?) som Piggelin var så förtjust i då? Eller är det för nära? Minns bara inte vad det hette? *kliar mig i huvudet*

    Karnelund! Nädå, det är inte för nära i förhållande till där vi bor, utan snarare för långt eftersom vi ska lämna barnen hos farmor & farfar i Halland. Fast Karnelund står på vår "måste-besöka-lista" - vi skickade både mina och makens föräldrar på varsin helg där under våren, som tack för all hjälp med Piff & Puff, och de var lika nöjda som Piggelin med familj var.

  • Tinga

     


    Soldemor skrev 2010-08-06 13:19:50 följande:
     

    Då kanske du vet var man äter gott?

  • Tinga

     


    Telis skrev 2010-08-06 13:00:21 följande:
    Aha, så ni ska till Halland först, det hade jag missat. Hotell Kullaberg i Mölle då? Det har jag hört gott om från en fd kollega. Sen har jag inga fler tips i dom södra delarna av landet.

    Jag hade inte skrivit att vi skulle till Halland först.


    Hotell Kullaberg vore nog ingen dum idé. Ska kolla närmare på det.

  • Tinga

    Klockarbol - tack för tipset om Hotell Maria; det är bokat nu. Restaurang har vi inte bestämt ännu, men tar en tur genom stan på eftermiddagen innan och spanar in utbudet, tror jag.

    Tack alla ni andra också för hotell- och restaurangtips!

    Beklagar alla som har sömnproblem. Här är det heller inte alls lika välbeställt som det har varit på den fronten, men maken tar det mesta (han är mer lättväckt än jag) , så för mig är det inget jätteproblem, även om det förstås är bättre när man inte alls blir störd.


    PB - skickar mina varmasta kramar och sympatier.


    Nenne - vilken aktiv dag, trots att du mest sovit!


    Här gick vi igenom kvitton och diverse ekonomiska grejer från 2.5 månader bakåt. Brukar göra det en gång i månaden, men den seanste tiden har varit så hektisk att vi inte alls hunnit med. Skönt att ha det avklarat nu iallafall.


    Imorgon bär det av till svärföräldrarna, där vi stannar sön-mån, och sen tar de som sagt Piff & Puff mån-tis. Ska bli så gött med en heldag, -kväll och -natt med maken.


    Nenne igen - funkar det för dig, förutsatt att Pricken ännu inte kommit ut, att vi ses nästa söndag, den 15:e augusti? Vore så kul att få se kanonkulan Nenne. Vi kommer att vara i dina trakter hela dagen, så det funkar närsomhelst för vår del.


    PB - har inte hunnit kolla rutten genom Småland ännu, men återkommer. Kram igen!

  • Tinga

    Hej i tråden! Här är man borta tre dagar och så är det 50(!) sidor att läsa ikapp! Hinner tyvärr inte just nu, men kommer in iallafall och säger hej. Hoppas att det ska bli lite mer trådtid när semestern är över. Fast nu tänkte jag iofs att vi skulle åka på en "trådresa" den närmaste veckan.

    Nenne - jag inboxar dig mitt mobilnummer, så att vi kan höras av när jag kommit upp till dina trakter. Saker och ting kan ju förändras fort. Hör gärna av dig om något radikalt händer. Och du får gärna inboxa din adress också, så att vi hittar hem till dig.

    PB - funkar det för dig att vi kommer förbi på en fika på onsdag eftermiddag i nästa vecka? Vi kommer att åka från Kolmården på morgonen, och jag gissar att vi har några timmars körning framför oss innan vi når dina trakter. Vore så hemskt skojigt att ses!

    Stockholmare - på måndag kommer jag att befinna mig i Stockholm; är det någon som har lust att luncha eller fika under dagen då? Maken och barnen är också med, men de brukar kunna uppföra sig ganska civiliserat. Trots två Stockholmsresor är det ju några stycken av er jag ännu inte träffat, och dem av er jag träffat förut träffar jag gärna igen.

    Sådärja; det var nog allt vi hinner med i trådväg den kommande veckan.

    Maken och jag hade ett jättehärligt barnfritt dygn i Helsingborg. Först åt vi lunch på ett mysigt ställe på landet, med utsikt över hela Skälderviken, sen blev det Skånska Stearingfabriken (tack för tidigare tips, Piggelin ), Dunkers Kulturhus, fika på gammaldags konditori, klippning (jag är nästan snaggad nu, så bli inte rädda, ni som träffar mig den närmaste veckan ), sex på hotellrummet, god middag, en lugn natts sömn och lite shopping.


    Snaily - grattis på förlovningsdagen! Vår är också i antågande, men sen vi gifte oss har vi nöjt oss med att fira bröllopsdagen. Men alla skäl till att fira är ju bra.

  • Tinga

    Det är helt fantastiskt så många trådträffar vi nu har haft till höger och vänster, i norr och i söder och i olika konstellationer. Även om internet är fantastiskt är det hemskt kul att få en extra dimension i form av röster och att träffas också.

Svar på tråden Livets toppar och dalar