• Tinga

    Livets toppar och dalar

    Nu ska jag ner i stan en runda för att fixa de sista ärendena inför vår roadtripp, men jag återkommer ikväll, för att kolla om någon har lust att träffas i Stockholm också.

    Såg förresten ett inlägg från FruLlan häromdagen (förlåt; hann inte svara då), och imorgon ska vi till doktorn för uppföljning av Piffs sondlösa period. Jag tror att han gått ner lite i vikt, så min och makens gissning är att knapp rycker allt närmare , men vi får väl se imorgon. Piff äter fortfarande ingen fast föda (om inte ädelost på tub räknas dit ). Han stoppar gärna in mat i munnen, tuggar en del, men sväljer inget.

    Puff har i princip levt på näringslösning hela semestern, för att vi inte velat ägna en massa tid åt att matbråka med honom, men han har lagt på sig en del under sommaren och visat ibland att han kan tugga och svälja, t ex hårda brödkrutonger, så jag tror att när han väl kommer tillbaka till dagis och ser andra barn äta så kommer det att lossna för honom.

  • Tinga

    Lappis & AM – vad kul att ni vill luncha. J Jag gissar att du, Lappis, jobbar, så välj du ett ställe som är lätt för dig att ta dig till. Vi har inga särskilda planer för dagen, utan kommer nog mest att strosa omkring på stan.

    Nenne – adressen är noterad. J

    Snaily – äsch, vad synd att du lämnat Stockholm. Men vi får se till att göra det till en årlig tradition att ha jättetråddejt, så att vi alla kan ses någon gång ibland. Vad skönt att du verkar njuta av din graviditet nu. J

    PB – blä, det där med varet lät äckligt. Vad har du hittat på?

    Ore – ja, vem som helst får gärna prata allvar med den lille Piffen; vad som helst, bara det hjälper. L

    Klockarbol – så mysigt Hotel Maria är! Vi bodde i 50-talsrummet; passade min och makens smak perfekt. J Vad skönt att du hittade ringarna! Och vilken tur – låter som ett osannolikt ställe att ha dem på.

  • Tinga

    Parnassia & BS - knapp är en "direktingång" för mat, som man sätter på magen, kopplad till magsäcken. Man kan säga att det är som en kort sond, som går rakt igenom bukväggen, istället för en nässond som går genom näsa och svalg. Anledningen till att man inte vill att barn ska ha vanlig nässond för länge är för att området kring näsa och mun är väldigt känsligt, med många nerver, så det kan bli än mer negativt laddat för barnet att äta, om man grejar för mycket med något barnet inte gillar (sonden då, alltså) där, plus att den ju löper genom svalget, så det blir trängre där och kan därmed bli ännu svårare att svälja.

    Anledningen till att maken och jag varit (är ) så negativa till knapp är dels att det är en mer permanent lösning än sond, dvs man sätter knapp när man tror att problemen kommer att bestå länge, och det känns som en väldigt tråkig signal, tycker vi. Dessutom är det ju en operation som görs när man sätter dit knappen, och operationer är ju aldrig kul. Det kan också bli skav och irritation i huden kring knappen, och säkert en del rengöring och jox, och det känns inte heller tilltalande.

  • Tinga

     


    passionsblomman skrev 2010-08-11 21:25:09 följande:
    När man äter bulldeg får man ont i magen. Det vet jag sedan barnsben.Ändå gör jag det.Jag får kanske lov att sova i ett av gästrummen i natt...

    PB - inget bullbakande den dagen vi kommer, va?


    Förresten, hör bara av dig om det är något vi kan bidra med tills när vi ses. Vi vill inte vara några snyltare.

  • Tinga

    PB - jag kör alltid med dubbel sats fyllning när jag gör typ kanelbullar. Torra bullar är ju ingen höjdare - hellre lite mer kalorier och goda bullar än tvärtom.

  • Tinga

     


    passionsblomman skrev 2010-08-11 21:59:43 följande:
    Tinga igen, alltså, jag tänkte bara göra lite vanlig normal husmanskost, om det går bra. I all enkelhet.  Och kaffe och bulle efteråt. Det är inte snylt. Det är roligt!Fast det är gulligt att du frågar.

    PB - absolut! Husmanskost blir perfekt - maken och jag är som väl är lite mer av allätare än vad våra barn är. (Till dem har vi med mat, så det behöver du inte fundera på.) För mig är det viktigaste att vi träffas - jag äter lika gärna en macka som lagad lunch.

  • Tinga

     


    Telis skrev 2010-08-11 22:00:32 följande:
    Tinga, jag vill vara med på lunch på måndag!

    Vad kul! Får man träffa Televinken också då? (Fast Televinken i all ära; du är viktigare (för mig). )

  • Tinga

    Klockarbol - nä, några tapas blev det inte; vi satsade på en trerättersmeny på Inom på Sundstorget istället. Vi kände att vi ville gå på en "rejäl" restaurang och äta en ordentlig trerättersmeny nu när vi hade barnfritt. Vi var uppe vid Terrassen och vände, men där var tyvärr abonnerat, annars hade utsikten varit super därifrån.

  • Tinga

    Koko - så Lillebror är ett matvrak?

    Ore - fast ditt sista argument om att "riktig mat" är godare än smörgåsar är ju ett väldigt löst underbyggt argument, eftersom det helt handlar om tycke och smak. För egen del bara älskar jag mackor på gott bröd med gott pålägg, men försöker ändå äta lagad mat två gånger om dagen, eftersom det anses hälsosammare. Men av "smakskäl" skulle jag lika gärna kunna äta mackor.

    Lappis - om du säger att Elverket funkar även med barn så tar vi det. Våra barn kommer inte att äta, men de är ju med. 11.45 går bra för vår del.

Svar på tråden Livets toppar och dalar