• Tinga

    Livets toppar och dalar

    Igår hade förresten Piff & Puff sin första hela dag utan föräldrar på nya dagiset, och det gick som väntat jättebra. När maken skulle hämta ville Piff inte följa med hem, så han fick sättas i cykelsitsen för att över huvud taget komma med; att gå själv var inte att tänka på, för då smet han bara iväg på annat håll. Skönt att de verkar trivas bra iallafall.

    Nähä, nu blir det till att sätta full fart här; ligger långt efter på jobbet. Det är väl (den enda) nackdelen med lång semester; alla har hunnit börja för någon vecka sen, så någon mjukstart är det inte tal om. Ska dessutom på tjänsteresa måndag-tisdag, så där är en del som ska förberedas.

    Ha en bra fredag allihop!

  • Tinga

     


    Telis skrev 2010-08-27 07:43:32 följande:
    Ja, jag undrar också om Pricken är den största trådbebisen hittills?

    Det måste han väl nästan vara? Jag har inget minne av några särskilt stora bebisar från tidigare. Hoppas att ingen slår varken Nenne eller mig, när det gäller störst respektive minst bebis i tråden.

  • Tinga

    Telis förresten - det blev helt rätt med alla Piff och Puff i galleriet. Måste bara få berätta hur duktig jag var imorse; uppstigning 5.15, 40 minuters joggingtur och sen var jag på jobbet strax efter kl. 7. Jag ska hämta på dagis idag, så då får man vara tidigt på jobbet istället.

  • Tinga

     


    Lapinette skrev 2010-08-27 08:52:06 följande:
    kikki - vissa människor undrar man så varför de valde de yrke de valde. Jag själv t ex skulle aldrig passa inom vården (har inte det tålamodet) och därför sitter jag framför en dator hela dagarna. Mycket bättre för alla inblandade !

    Och jag skulle inte heller passa inom vården, för jag håller på att svimma av minsta lilla blodsdroppe som visar sig.

  • Tinga

    Haha, ja ni känner väl mig vid det här laget och vet att jag tränar på lite konstiga tider ibland. Idag handlade det om att jag var tvungen att tvätta håret innan jag gick till jobbet imorse, och då tyckte jag att jag lika gärna kunde springa också, för annars hade jag fått tvätta håret en andra gång ikväll. OK, jag förstår att det låter konstigt när jag ser det i skrift, men när jag tänkte på det igår kväll tyckte jag att det lät bra. Och så är det faktiskt skönt att ha träningen avklarad; nu kan jag bara koncentrera mig på att fira in helgen ikväll. Funderar på om vi ska öppna en av våra privatimporterade champagneflaskor från semestern i somras, för att fira Nennes Prick och Lappis godkännande.

  • Tinga

     


    Lapinette skrev 2010-08-27 10:43:53 följande:
    Tinga - så du sprang imorse för att slippa tvätta håret två gånger idag ! Du är för rolig!!! Själv tvättar jag faktiskt inte håret efter varje träning ... för då skulle jag tvätta håret konstant. Utan varannan morgon gäller för mig.

    Jag vill inte heller tvåtta håret varje dag, så därför brukar jag planera träning i samband med hårtvätt. Normalt sett skulle jag ha sprungit igår kväll istället, men då var mina föräldrar på besök, så det passade inte. Och på vintern, när det är kolmörkt ute så dags på morgonen tror jag inte att jag hade sprungit vid den tiden. Men är man träningsnarkoman så är man!

  • Tinga

    Nenne - åh vad härligt att se dig såpass i form att du orkar titta in här. Vilken förlossning du var med; satt själv här med tårarna rinnande när jag läste. (Tack P för att du delade med dig.) Hoppas nu att allting läker fint och fort, så att du kan koncentrera dig på att njuta av tillvaron med Pricken. Många kramar!

    Melondoft - välkommen hit!

    Smint - min favoritmiddagsmat just nu är att ugnsbaka tomathalvor späckade med vitlök (skivad i tunna skivor); man bara häller över lite balsamvinäger och olivolja, ett par tsk socker och så in i ugnen ca 45 min. Krossa sedan tomaterna grovt (kan göras i formen) och blanda i basilika. Servera med färsk pasta.


    Lappis - eländestant, men kanske "tur i oturen" (löjligt uttryck egentligen) att hon kom nu, så att du får njuta av en tantfri helg på rivierna kommande vecka.


    Hattis - när jag var barn var bruna bönor min favoriträtt. Alla andra barn gillade hamburgare eller köttfärssås, men jag envisades med bruna bönor.

  • Tinga

    PB - jag hade också någon sådan lång knascykel när vi försökte bli gravida; varken plus eller mens. Några dagar senare kom den dock, men det blev en lutealfas på ca 18 dagar, mot vanliga 12 för mig. Gyn hade dock ingen förklaring på varför det blev så. Kram!

    Porchez - jag åt sallad till lunch idag, med rödbetor och chevre i. Det är jättegott!


    September - hoppas nu att det blöder ut ordentligt de närmaste dagarna, så att ni kan få ta nya tag. Kram!


    Här har jag precis lagat provencalsk fiskgryta och väntar bara på att maken ska komma hem från fotbollsmatchen han just kollat på. Barnen är nattade och det är lugnt i huset. Skönt med en stund för sig själv. Ska kolla jobbmailen lite och efter middagen blir det till att packa väskan för tjänsteresa till Tyskland måndag-tisdag. Får se om jag kan klämma ner allting i datorväskan, så att jag slipper släpa på en extra väska.

  • Tinga

    God morgon!

    Har bara skumläst ikapp lite; efter tjänsteresa mån-tis får jag ta lite större ansvar för barnen ett par dagar, så att maken hinner ikapp på jobbet. Efter bara ett par veckor med två 90%-arbetande föräldrar börjar jag verkligen förstå vad pusslandet under småbarnsåren innebär.

    Några lösryckta kommentarer:

    Nenne - vad härligt att höra ditt av familjelycka sprudlande inlägg! Jag lider med dig angående din babianröv, men det är ju som väl är ett övergående tillstånd, även om det är nog så plågsamt så länge det pågår.

    Muggles - jag skriver heller aldrig "ego" innan jag berättar om mig själv; om vi inte berättade saker om oss själva, vad skulle då tråden bestå av? Väderdiskussioner?

    Oupsie - skickar en kram till dig och hoppas att kuratorn kan hjälpa dig upp ur ditt svarta hål. Själv har jag träffat en psykolog sen Piff & Puff föddes, och det har hjälpt mig mycket, framför allt att förbehållslöst få ösa ur mig saker. Och att få förklarat för mig hur det ibland kommer sig att jag tycker att jag hatar mina barn och vill att de ska dö, och vad de tankarna egentligen betyder (för det är ju inte att de ska dö som jag egentligen önskar).

    PB - skickar en kram till dig också. Vilket elände att cykeln ska klödda extra mycket nu när det är så viktigt att den åtminstone samarbetar såpass att blödningen kommer när den ska.

    Klockarbol - vad spännande med en så nära förestående bröllopsdag! Själva firar vi 8-årig bröllopsdag om några veckor; får väl se vad vi ska hitta på då.

    Oms - vilket intressant föredrag du var på! Tack för att du delar med dig. Vi har förresten äntligen kommit till skott och skickat in papper angående Puffs skadade testikel, så nu får vi väl se hur snabbt eller långsamt de byråkratiska kvarnarna maler. Återigen tack för hjälpen!

  • Tinga

    Telis - mina varmaste kramar till dig! Usch, vilka tuffa dagar.

    PB - vad kul med jobbintervju för din sambo! *håller tummarna*

    Muggles - vad mycket bra visdom du bidrog med idag. Och så skönt att det funkar så bra med din psykolog; att man "klickar" känns verkligen viktigt. Jag har haft två sen Piff & Puff föddes, och den första var bäst, men den andra är tillräckligt bra för att det ska kännas bra för mig att gå dit.

    Lappis - åh, Cannes! *avundsjuk* Blir det besök på underbara L'Amandier i Mougins? Där firade vi vår femte bröllopsdag; kan inte fatta att det är tre år sen!


    Oupsie - för min del var tyvärr foglossningen där för att stanna när den väl dykt upp. Men som tur var försvann den snabbt efter förlossningen, så jag slapp sådana utdragna problem som Vänner haft. Hoppas att sjukgymnastiken och bältet hjälper. Kram!

    Imorgon förmiddag får ni gärna hålla en tumme för oss, för då ska Piff & Puff till magdoktorn igen. Den senaste veckan har Piff faktiskt ätit en del soppa (helt slät alltså), men han har ätit den själv med sked, utan tjat och bråk. Och han äter, dvs sväljer, ostbågar igen, vilket han inte gjort sen årsskiftet. Vi tycker alltså att vi har en liiiiiiten positiv trend just nu, men i vi får väl se hur diskussionerna går imorgon. Dessutom är jag luttrad; efter två år med matproblem vet jag att det inte kommer att lösa sig hux flux, men som jag skrev häromdagen längtar jag som en tok efter framsteg, även om de bara är pyttesmå. (Och jag tycker faktiskt att vi förtjänat dem också. )

Svar på tråden Livets toppar och dalar