• Tinga

    Livets toppar och dalar

    Nu har jag bokat bord på Gordon Ramsays restaurang i London, för en lunch när maken och jag ska dit. Spännande! Passar på att slänga ut fråga om Afternoon tea här också; någon som varit på något trevligt ställe i London? (Känner redan hur midjemåttet sväller av alla mataktiviteter vi planerar. )

  • Tinga

    Oupsie - fin mage!

    Snaily - vad skönt att blödningen avstannat.

    Jäkla valresultat, på ren svenska! Ska verkligen bli (onödigt) spännande att se hur det utvecklar sig de närmaste dagarna.

  • Tinga

     


    Piggelin1 skrev 2010-09-20 10:33:29 följande:
    Sen en annan sak, som gjorde mig lite glad i morse, var att jag läste i tidningen att ism när Ny Demokrati härjade i början av 90-talet, så stramades reglerna kring tex budgetförslag åt, vilket innebar att om tex ett budgetförslag inte godkänns av oppositionen, då måste SAMTLIGA partier i opposition komma överens om ett motförslag, annars blir det det förslag som lagts. Detta borde ju undvika de värsta kaoset pga att SD-idioterna kommit in.

    Det där lät ju bra! Har svårt att se Ohly och Åkesson komma överens om någonting, faktiskt. (Om man nu får skratta lite åt eländet också. Inget blir ju annorlunda för att man gråter.)

    Vi utnyttjar RUT för städning 3h/varannan vecka, och det kostar oss ca 500.- per gång. Väl investerade pengar om ni frågar mig, och jag tycker inte att det känns särskilt dyrt.

  • Tinga

    Snart får vi nog ha en maillista vid sidan om tråden, så att vi kan prata om sådant man inte vill prata om här. Jag vill ju också skicka sympatier till Frejis om hon har det tufft just nu.

    Annars kan jag tycka att man inte alls behöver dryfta sådant som bara "vissa" har kännedom om här; det blir en lite trist "intern" stämning då, tycker iallafall jag. (Och nu gäller det inte bara just i det här fallet, utan i största allmänhet. Folk får gärna ha interna samtal och relationer utöver vad som ryms i tråden, men man kanske kan försöka hålla det utanför tråden isåfall, så att vi andra slipper känna det som att vi är utanför. Eller, jag ska ju bara prata för mig själv, så ändra vi till jag ovan.)

  • Tinga

     


    muggles skrev 2010-09-20 13:40:06 följande:
    Jag tror som flera att misstaget är att inte debattera med dem (fö ngt som den allmänt avskydda Mona faktiskt ändå har gjort). Man skulle ha dragit fram deras åsikter om islam, att vi ska ur EU, att fri abort ska avskaffas mm och så skulle man ha pulvriserat argumenten. SDs främsta fördel tror jag är att de levererar enkla lösningar som folk kan förstå. "Stoppa invandringen" så löser vi alla problem med utslagning, segregation, arbetslöshet och kriminalitet - det förstår ju vem som helst För att sätta sig in i de andra partiernas politik krävs det mer påläsning för att förstå deras program och även kunna sätta fingret på skillnaderna (det är ju otaliga inlägg här som har tytt på det).

    Ja, med facit i hand är det ju uppenbart att tiga-taktiken inte fungerade. Vi får ju å andra sidan aldrig veta om det hade hjälpt att dra fram SDs illaluktande åsikter i ljuset heller, men just nu känns det som att det hade varit en bättre lösning.

    Var de flesta SD-engagerade kommer ifrån gick ju ganska lätt att höra på intervjuerna i valvakan igår kväll.

  • Tinga

     


    _koko_ skrev 2010-09-20 14:03:42 följande:
    lappis - Absolut svår balansgång, men jag tror inte man kan komma ifrån att det blir internt ibland, jag har känt mig lite utanför här massor med gånger. Nu måste jag dra till dagis!!

    Visst är det en svår balansgång, men just i det här fallet har det pratats ganska mycket (iaf många gånger) om att Frejis har det tufft, och det kan bli lite tjatigt i längden när man inte är insatt. I allmänhet bryr jag mig inte så mycket; jag vet ju att det är tightare band mellan vissa personer än mellan andra (inklusive mig själv), men nu blev jag lite less.

    Det var inte meningen att avbryta den politiska diskussionen, så jag lägger gärna det här bakom mig, men kände att jag ändå ville säga vad jag tycker. No hard feelings!

  • Tinga

     


    muggles skrev 2010-09-20 14:05:15 följande:
    Tillbaka från min lunch: inte ett jobb för mig iaf Dels har de nog svårt att konkurrera med den tjänst och lön jag har idag (vi diskuterade inte lön men jag anar) och dels lät det som ett riktigt kamikaze-uppdrag och det ska man akta sig för - särskilt som kvinna. Men kul att få frågan!

    Ja, du får verkligen ta det som en komplimang att de "raggade upp" dig.

  • Tinga

     


    passionsblomman skrev 2010-09-20 14:16:39 följande:
    Mugglan, jag fattar! Men hörni, jag har ju GLÖMT att berätta:Min sambo är på onsdag kallad till ytterligare intervju hos produktionsledaren!!! Inte för att det på något sätt innebär att saken är klar, men då har han ju tagit sitg till sista steget. Det innebär ju i princip att de mest borde vara ute efter att känna honom lite mer på pulsen som person och kolla av att han verkar passa in.Så han var skitglad idag.

  • Tinga

    BS - lycka till hos tandläkaren idag! Hoppas att Iris inte märker ditt obehag, så att inte hon också blir tandläkarrädd.

    PB - du har civilkurage, du!

    Izzie - skönt att du fått en tid hos doktorn, så att du slipper gå och undra vad som hänt.

    AM - snygg jacka! Själv kör jag med något liknande från Didrikssons; toppen när man cyklar till jobbet, men ändå vill vara lite "snyggt" klädd.

    Telis - vilken ljus-detektiv du är! Kul att du slog Mrs Google på fingrarna, och på det sättet!

  • Tinga

    Muggles - tack för Snorkis-hälsningen! Tänkte på henne så sent som imorse.

Svar på tråden Livets toppar och dalar