• Tinga

    Livets toppar och dalar

    Det var värst vad det blev mycket Tinga på senaste sidan. Nu är det iallafall dags att dra sig mot sängen. Natti natti!

  • Tinga

    PB - du är välkommen any time! Ju fler gäster jag får, desto bättre, så att jag kan baka mer. Det börjar bli fullt i frysen och maken och jag kan ju inte äta hur mycket som helst själva. Biscotti gav jag bort några till min bror, så det är snart dags att fylla på förrådet igen.

    Kursen var väldigt intressant och givande, samtidigt som den var krävande. Fast ofta hänger det ihop tycker jag; om den kräver något av en brukar man få mycket mer tillbaka. Vi ska rulla ut ett nytt säljverktyg, och nu gick jag kursen som ett "pilottest", innan våra säljbolag ska köra den i skarpt läge. Jag har inte gått någon säljkurs direkt innan, så det var nyttigt för mig. Även om jag inte jobbar som säljare är jag ju med på kundmöten och i förhandlingar ibland, och då är det bra att ha lite koll själv också.

    Nähä, sängen var det. Maken borstar tänderna nu, så det är bara att hänga på. Han brukar säga att man absolut sämsta egenskap är att jag är så totalt värdelös på att komma i säng i tid på kvällarna. En ganska bra sämsta egenskap om ni frågar mig.

  • Tinga

    PB - jag "får" ju också lägga mig när jag vill, men egentligen behöver jag komma i säng vid 22.30, eftersom det numera är uppstigning redan 06.00 i Casa Tinga. Så jag vet ju att maken "tjatar" av en god anledning, för hur pigg jag än känner mig på kvällen så är jag ändå som golvad vid uppstigningsdags och har känt mig halvseg även på dagtid denna veckan.

    Hattis - vad skönt att det värsta verkar vara över. Och med tanke på glada gubben lär väl du och maken få en trevlig helg.

    Klockarbol - här hålls det tummar!

    Tjoho - fredag idag! Och jag ska hämta på dagis, vilket innebär hemgång redan 14.45. Ska ner en runda på stan och hämta ut mina glasögon som varit på service. Ska bli skönt att få tillbaka de vanliga. Och så ska jag kolla på gardinstång till sovrummet; inte helt lätt att hitta någon bra. Vi renoverade sovrummet i julas, men fortfarande har inga gardiner kommit upp. Inte för att det hjälper helt med en stång heller; eländet måste ju sys också. Har iallafall ett tjusigt grönt thaisidentyg som ligger därhemma och väntar, så kanske att jag lyckas komma till skott i helgen. Om jag inte bakar istället.

  • Tinga

    Muggles - det är ju uppenbart vad dina medvetna tankar snurrar kring hela tiden, med tanke på hur ditt undermedvetna jobbar på nätterna. Hoppas verkligen att det lilla blodet inte betyder något (i de flesta fall gör det väl inte det), och hoppas att tiden ska flyga iväg till VUL. Men idag är det väl redan en vecka sen du plussade? Jösses vad tiden flyger iväg (åtminstone för mig ). Kram!

  • Tinga

    Apropå saknade personer - Oupsie har väl inte heller varit här på ett tag nu? Du får också gärna komma fram!

    Här har vi avnjutit oxfilé, rösti och calvadossås med en god Bordeaux. Nu blir det Diggiloo och sen Skavlan, och sen avslutar vi med äppelkompott kokt med Limoncello, vaniljvisp och biscotti.

  • Tinga

    Oupsie - skönt att höra att allt är "OK". Fast den där foglossningen verkar inte vara att leka med. Trist! Hoppas att det hjälper med kryckor, även om det är hemskt trist att det ska behövas. Du är väl inte mer än precis över halvvägs? Kram!

    BS - det var värst så mycket som gick galet med er utflyktsdag. Är din mamma av det lite virriga slaget? Nu vet du ju iallafall att det är bäst att kolla upp hennes tips, om man nu ska se något "positivt".

    Ore - åh, jag hade också blivit ilsken om jag inte hade blivit saknad på så pass lång stund som en kvart.

    EA - så surt med krångel även med den nya hojen. Hoppas att köksarbetet idag gick bra iallafall.

    Snaily - vilken tur att du får åka hem och vila upp dig efter de senaste dagarnas "slit". Ta det försiktgit med pianot, bara!


    Här har vi haft en lugn fixardag, efter att jag fått ont i ryggen på något märkligt vis. Misstänker att det är någon nerv som kommit i kläm, för det onda sitter i en muskel, men jag har inte träningsvärk eller så. Störigt! Kom iallafall ut på en promenad på eftermiddagen, och maken har fixat en del med det staket vi ska sätta upp runt soptunnan, för att "gömma" den lite.


    Vi har avnjutit en god middag ikväll också, och nu blir det nog TV, lite surfande och kanske lite läsning resten av kvällen.

  • Tinga

    Snorkis - vad skönt med en bra dag efter den dåliga. Det var du väl värd. Och så bra att det gick fint på fikan på jobbet - ju längre du varit där, desto mindre kommer väl de andra att tassa på tå runt dig. Skönt att du har en så bra chef! Kram!

    Telis - kul att se dig här igen! Fast bråk...?


    Lappis - vilken mysig utflyktsdag! Klara krispiga höstdagar är verkligen underbara. Här har det varit hyfsat soligt både igår och idag, men eftersom det blåser halv storm är det inte så skönt att vara ute ändå.


    Oms - det låter som att du iallafall gav dig bra "jobbvillkor" när du var sjuk och trots allt jobbade. Choklad och te - det är bra medicin, det.


    PB - läste om det där med livmodertransplantation i Sydsvenskan imorse. Intressant! Sen tar de ju bort livmodern igen, när graviditeten är avslutad, för att kvinnan ska slippa äta anti-avstötningsmedicin resten av livet. Smart!

  • Tinga

    Lappis - här kommer receptet (som är ifrån Fredagsgourmet). Väldigt gott för en väldigt liten arbetsinsats. I receptet nedan står mellangrädde, men vi använde vaniljvisp istället, för varken maken eller jag är så förtjusta i "ren" grädde.

    Äppelkompott med limoncello (4 personer)

    4 äpplen
    3/4 dl limoncello, citronlikör
    2 msk strösocker
    1 1/2 dl mellangrädde
    12 cantuccini (italienska mandelskorpor)

    Kärna ur äpplena och skär dem i ca 1x1 cm stora tärningar. Koka dem med limoncello och socker utan lock i ca 5 minuter. Låt kallna. Vispa grädden till ett fast skum. Krossa skorporna grovt. Varva äppelkompott, grädde och skorpor i glas eller skålar.

  • Tinga

    Som jag trodde blev inga gardiner sydda den här helgen, fast jag har faktiskt "alibi". Jag köpte en gardinstång på Bauhaus för ett tag sen, men kände mig inte riktigt nöjd, så i fredags blev det en tur till "fina gardinaffären" här i stan, där jag hittade en stång som föll mig bättre i smaken. Fast det är 2 veckors leveranstid på den, så därför brydde jag mig inte om att sy gardiner den här helgen. När jag väl skrider till verket vill jag ha gardinstången på plats, så att jag kan göra allting färdigt direkt, inklusive upplägg.

    Fast jag har inte helt legat på latsidan ändå - idag har jag bakat bröd och kokat äppelmarmelad (tack för receptet, Vickan ). För mig är nybakat bröd med gott pålägg en svårslagen upplevelse.

Svar på tråden Livets toppar och dalar