• Tinga

    Livets toppar och dalar

    Snorkis - vilken sorglig historia om spjälsängen; förstår att ni blev ledsna. Tur att ni hittade en kille med vett i skallen sen. Kram!

    Porchez - usch, vad läskigt med bekantingen som blivit våldtäktsman! Tur att du inte har kontakt med den familjen längre.

    Koko - var håller du hus? Hade varit kul att höra lite om din New York-tripp!

    Snaily - ständigt denna väntan... (angående din mammas provsvar den här gången). Så himla trist att ni ska behöva ha så här jobbiga saker hängande över er, när allt skulle vara glädje och förväntan inför bebisens ankomst. Kram!

  • Tinga

    Snorkis igen - inte för att det tröstar dig, men jag tyckte också att det var jättejobbigt med gravida och nyfödda bebisar, långt efter att Piff & Puff föddes. För att komma till neo i Lund måste man gå genom väntrummet till förlossningen, och där sitter massor av nyförlösta tillsammans med sina familjer och gullar med sina nyfödda (besök får inte komma in på BB; bara papporna). Dessutom passerar alla som ska på UL också igenom där, så det var många magar och bebisar jag såg under de tre månader vi spenderade på neo.

  • Tinga

    Ah, nu doftar det ljuvligt av nybakade biscotti här. Tror jag sitter uppe en stund till, så att jag kan smaka en också.

  • Tinga

    Torsdagskvällar verkar förresten vara veckans mest aktiva kväll här i Casa Tinga, för även idag blev det joggingtur och dusch med de små, middagsfix, kolla upp resor inför mammas 60-årsdag plus biscottibak, medan maken hann med att handla samt måla alla spjälorna till soptunnestaketet han håller på att bygga. Städningen har RUT fixat , så nu är här ordning inför helgen. Ska ha en annan tvillingfamilj på brunch här på söndag - lär bli bra drag med fyra tvååringar som far runt.

  • Tinga

    Hattis - nej, vad trist att oktober verkar körd! Det är ju klen tröst att cykeln verkar normal igen, men å andra sidan borde det göra nästa försök lättare att tajma och kanske ökar sannolikheten för träff också.

    Att göra biscotti är busenkelt! Jag har ett bra recept som jag kan dela med mig av. Själva hoprörningen av degen och utbakningen tar inte lång tid; kanske en halvtimme inklusive mandelhackande och skalrivande. Sen ska de in i ugnen i ca 30 + 30 minuter, så på runt 1.5 h har man nybakta biscotti ut ur ugnen.

  • Tinga

    Biscotti

    3 ägg
    3 äggulor
    3 dl socker
    1/2 tsk salt
    1 tsk bakpulver
    några droppar bittermandelolja
    1 tsk vaniljsocker
    8.5 dl mjöl = 510 g
    Rivet skal av 1 citron, 1 apelsin & 1 lime
    200 g grovhackad mandel

    Vispa ägg, äggulor och socker pösigt. Blanda salt, bakpulver, vaniljsocker, bittermandelolja och mjöl. Blanda ner i äggsmeten tillsammans med citronskal och mandel - allt ska blandas. (Degen ska vara lite kladdig.)

    Baka ut degen i tre längder på en plåt och platta till dem lite. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 min i 170 grader.

    Skiva limporna på snedden direkt när de kommit ur ugnen. Eftertorka sedan i ugnen i ca 30 minuter i 150 grader.

  • Tinga

    Skönt att förkylningen inte blivit värre åtminstone. Fast det verkar som att du får ta sovmorgon imorgon om du ska hinna få ihop någon längre nattsömn. Nu blir det sängen här iallafall; natti natti.

  • Tinga

    Hej Oms! Hoppas att du hinner ta hand om dig själv också lite, mitt i allt övrigt som ska göras. Vi har förresten fått en handläggare utsedd till vårt ärende nu. Kram!

  • Tinga

    PB - kanske fler som ska äta biscotti under helgen? Vi ska ha en kompis på middag på måndag, och tänkte då göra den där efterrätten som jag la in receptet på häromveckan, men eftersom det bara fanns två biscotti kvar i lådan var det dags att göra nya. Passar på att bjuda på lite fredagsfika på jobbet också idag. Jag tycker att det är jättekul att baka, men vi kan inte sätta i oss alla kakor hemma, så det är bra att kunna bjuda bort en del. Den som är sugen får ta sig en tur hem till mig!

Svar på tråden Livets toppar och dalar