Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets toppar och dalar

     


    Oupsie skrev 2010-10-21 22:40:03 följande:
    PB, snacka om trist kostnad att behöva ersätta pannan! Hoppas att banken tycker att det är en bra investering!

    Ja det som inte är så bra är att vi ju inte har råd nu egentligen. Men jag måste ändå säga att jag skulle känna mig oerhört korkad om jag satsade på ytskiktsfixande och trivselrenovering för utseendets skull och så visste att vi satt med fint smink på något som var illa omsett inifrån.
    Vi vill egentligen ända sedan vi köpte byta till en fräsch och bra panna, men hade trott att vår fina ved skulle göra stor skillnad mot förra årets skitved som de lämnat här.
    Men det är tydligt att problemet med själva pannan är större än så.

    Det är som Lappis säger, den där bufferten man behöver. Den hade behövt vara bra mycket större för att det skulle känna lugnt.

    Undrar om postkodmiljonären har tappat mitt telefonnummer? Eller postnummer?

  • passionsblomman

     


    Oupsie skrev 2010-10-21 22:54:37 följande:
    Lappis, tror inte att det är så ofta som taket rasar in . Fast det skulle nog kunna bli dyrt om det gjorde det. Eller i och för sig, nu i vintras när det var så mycket snö så var det väl vissa som fick problem med sina tak?

    Massor med tak som inte bara rasade in utan LÄCKTE in. Sketadyrt!
    För att inte tala om alla värmesystem som frös sönder medan folk var på sina julresor och vintersemestrar.
    Folks ved tog också slut. Det var på lokalnyheterna här nyligen att folk hamstrat extra nu i höst, så många leverantörer har redan sålt slut på all sin ved.

  • passionsblomman

    Bergvärme skulle kosta sisådär en 200-300 000 och det behövs ändå något komplement i ett sådant här stort hus. Dessutom tror vi mycket på att huset mår bra av att fortsätta eldas i, med tanke på fuktförhållanden i källare och på vindarna, och skorsternarnas skick osv. Dessutom är ved tveklöst billigast. Men vi vill ha en panna där man kan koppla på kompletterande system som pellets, sol etc.

    Förutom det så är man ju väldigt trygg med ved ifall strömmen går på flera dagars sikt, som det gör i Sverige ibland. Jag vill ha in en vedspis  köket igen också så man kan tända i den på morgonen och få extra snabbt varmt och gött just där man är. Och kan laga mat även om man är sströmlös.

    Tänk när min son var liten, far i huset var på jobbet och strömmen gick på kvällen och kom inte tillka förrän efter ett dygn.

    Då kunde jag ändå laga mat, värma vatten till rumptvätt och så.

  • passionsblomman

    Åh nu har Heloise uppdaterat igen i granntråden. Fy vad de sticker i och bråkar med den lilla lilla bebisen! Fast än har de inte hittat några fel eller skador. HA!

  • passionsblomman

     


    Oupsie skrev 2010-10-21 23:11:17 följande:
    200-300 000 Oj, det var dyrt. Förstår att ni inte ser det som ett alternativ .

    Nä, skillnad kanske om man bott i en stad där alla investeringar höjer värdet och om vi varit 20 år yngre, så man kanske hann tjäna in det lite bättre. Eller ifall huset varit el-uppvärmt förstås.

  • passionsblomman

     


    Oupsie skrev 2010-10-21 23:39:32 följande:
    Är inte Klockarbol här ikväll? Hoho, var är du?



    JUST vad jag undrade!
    Jag kanske knäckte henne inatt. Vi hade en lång inboxning....

  • passionsblomman

    Här har det stormat inatt! Jag trodde taket skulle blåsa av eller något fönster in, minst!
    Storm+huvudvärk+tidiga telefonsamtal+hunger=omöjligt att sova--->lika bra att stiga upp. Men Å vad trött jag är, för nu har jag inte sovit gott på massor av nätter.
    *less på huvudvärken*

Svar på tråden Livets toppar och dalar