Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Livets toppar och dalar

    Någon som har koll på utslag på kinderna som kommer och går över dagen? Det är röda prickar, inte särskilt torra. Friskt barn i övrigt.

  • start september

    Grattis Klockarbol! Det lät ju som en kanondag!

    Grattis Smint till tillökning! Hoppas allt går bra. I januari - då är du i v 20 eller så nu?


    Telis, stor kram till dig. Elände samlas ofta ihop tidsmässigt enligt min erfarenhet. Cancer i familjen har jag också erfarenhet av, liksom sjukdom hos en där den andra parten mår kass. Energitjuv om något för en själv, förutom att man själv kanske är ledsen.

    PB - hoppas du njuter av din ensamtid.

    Mycket att kommentera och tänka på här idag. Jag vill också dela lite mer på den förhoppningsvis  kommande nästa ledighet, om det är möjligt både med hänsyn till barnet och till våra jobb. Och Gosnosen - håller med Koko  - så häftigt att i nu är gravida! Men att inte kunna känna så av olika anledningar - det är nog ganska vanligt. Hormoner spelar en spratt.

    Hur mycket det tynger att söka jobb efter jobb ser jag också i min närhet - stor kram till er.

    Och Muggles - bra gjort med psykopaten! Och oj vad jag skrattad också åt den missade ironin. 

    Ego - halsen bättre och blödningar efter MF är nu slut hoppas jag. Efter en veckas blödningar som inte var så mycket kom det ut något som var större än vad jag väntat mig och efter det har det upphört nu. Känns jätteskönt om det är över.

    Jag började med ÄL test idag iallafall så nu blir det försök direkt. Lite stökigt att inte veta något om cykeln alls, jag ska börja med aciltylisalicylsyra vid ÄL så jag vill ju ha koll.

  • start september

    Hattis, jag fick tipset av gyn att ta, men han påtalade att det är en medicinsk teori bland många. Han skrev inte ut någon Trombyl utan beskrev i dos hur mycket (eller lite) barnalbyl det ska vara. De är ju betydligt starkare än Trombyl, jag tar en kvarts varannan dag.  Hur stor dos fick du? När han först tipsade hade jag haft supertidiga v 5 och kanske var det därför jag skulle ta redan från ÄL? På FL verkar det vara flera som tar från ÄL. Vill du läsa inlägg från folk som vet lite mer rekommenderar jag den som heter Utredning efter upprepade missfall, är väl inne på nr 16 nu eller så.  Sen har inte alla så svårt som de där det måste man komma ihåg.

    Linvand, välkommen, jag har tidigare haft exakt 28 dagar och då bra koll på ÄL. Efter barn och ett antal MF varierar det mellan 24 och 32 men jag blir fortsatt lätt gravid (vart tredje försök i snitt) men får dessvärre missfall så det var väl ingen hjälp kanske.

    Glömde igår Tinga - underbart med uppgången och att knappen nu ligger längre bort.

  • start september

    Ja, man ska få skicka till dagis om man gett medicin. Vi gjorde det och satte på body så att hon inte kunde klia sig. Och informerade personalen såklart.

  • start september

    Hostan måste vara nåt skit som går i Stockholm, alla hostar ju, så även jag. Lagom till att penicillinkuren för halsen tog slut, Hormonrudningen vid MF gjorde att immunförsvaret fick en törn påstod halsläkaren. Kanske därför jag varit mer sjuk förra året än nånsin förr? Visst spelar dagisbacillerna in också, men jag har varit mer sjuk än tjejen vilket var lite lustigt.

    Åter till grottkvarnen.

  • start september

    Grattis Izzie! Jättekul. Hur länge försökte ni nu?

    Maxi Cosi Mobi är jättebra. Vi har två bilar nu och satsade på Be Safen med Isofix i den nya men jag tror att Mobin kommer räcka längre samt att jag gillar tippfunktionen bättre i Mobin. Be safen har två lägen men det är jättetungt att lyfta om man sitter bredvid fastspänd. Mobin som sitter i framsätet kan jag tippa när jag kör til och med.

    Be safen var mer ombonad i början kanske och är väl lite snyggare, men också dyrare, Säkerhetsmässsigt är de lika bra vad jag förstår, men utan Isofix måste man vara nogrannare vid montering.

    Bitax Twoway har många taxichaffisar och det har funkat ok, men jag skulle inte vilja ha en sådan för längre resor. Den funkar nog längst.

    Vi har provat med en släkting som var 3, 3 år i Mobin, funkade bra. Samma kille fyra måander sedan åkte också i Be Safen, funkade även det men var trängre.

  • start september

    Håller med Koko om att Säkerhetsbutiken är suveräna, båda stolarna är köpta där.  De monterar dessutom åt en för en liten peng, känns tryggt och man kan titta på så vet man om man behöver plcoka ur den. De monterade också öglor som inte fanns fram i ena bilen. Vi har lyckats åka dit under föräldraledighet (läs maken) då kan man ju passa på på vardagar. 

    Mobin har stått både fram och bak i en Volvo V40 pch platsen framför respektive bakom har varit väldigt trång. Be Safen står bak i en större bil och det är full plats fram.

  • start september

    Stackars Iris med örat! Vad sade läkaren?

    Ohyfsade människor finns det tydligen fler av än man tror - en eloge till er alla som stått ut med sk gäster.

    Hattis - låter spännande! Alla gånger har varit olika för mig iallafall!

    Här har vi ny sjukstuga, lilla tjejen har feber, undrar vad det blir av det. Lagom tills hostan försvann, så är det väl så här års. Vi var förskonade förra året inser jag nu.

    Jag fick idag svar på kromosomtest som gjordes i samband med skrapning i v 14 (MF, fostret hade vuxit tom v 13) - inga avvikelser. Vi var ju på KUB 5 dagar innan MA och då fick vi förhöjt på T13/18, men det var tydligen inte det. Sen kan det ju varit något annat fel, jag blev flyttad en vecka bakåt vilket då kändes misstänkt.  Tror mer och mer på att det blir utredning nu, vi har fått tid hos en förhoppningsvis vettig läkare i slutet av oktober.

Svar på tråden Livets toppar och dalar