• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • passionsblomman

    Hm. När man bor i ett hus som är 103 år gammalt, så får man väl liksom ta att man hittar ett eller annat litet kryp här och var i skrymslen och vrår eller huuuuur?

    Jag har just påbörjat operation Storstädning i Gå in i skafferiet. Väldigt vad många tomma vinflaskor och ölflaskor där står...det måste väl vara alla gäster vi haft som druckit allt det???

  • Ore

    Ska det inte vara bra att ha litet kryp här och där? T.ex. spindlar trivs ju inte i fuktskadade hus? (Fast jag tycker de kan hålla sig undan ändå...)


    AM: Tror också att man har mer glädje av en sommarstuga på ganska nära håll, det ska vara på ett avstånd så att det känns överkomligt att åka dit över helgen, flera gånger om året. Annars blir ju stugan väldigt litet använd, kan jag tänka mig...


    (Fast iofs kan man ju hyra ut den vrakbilligt till vänner, bekanta och trådisar )


    Liten: Du glömde ju skriva hur allt är med er..!


    PB: Tycker du låter som en fullfjädrad bullmamma!!!


    Hmm, tycker det luktar bajsblöja på 3-4 m avstånd. Får nog undersökas närmare.

  • fru AM
    passionsblomman skrev 2010-08-13 15:50:02 följande:
    Hm. När man bor i ett hus som är 103 år gammalt, så får man väl liksom ta att man hittar ett eller annat litet kryp här och var i skrymslen och vrår eller huuuuur?
    Trodde först du syftade på vår Hyresgäst from hell  

    Vad är det för kryp som DU hittat?

  • fru AM

    Angående sommarstugans avstånd fr bostaden: det kommer i ett litet annat läge när man har större barn som har aktiviteter var och varannan helg - då funkar det lika bra med ett ställe lite längre bort som man stannar lite längre på. Annars blir det nog lätt så att man "tänker sig att åka till landet varje ledig helg och sen infinner sig aldrig de där lediga helgerna ... alltid är det ngn fotbollsturnering, gymnastikuppvisning eller liknande ..." Allt enligt kompisar med land på nära håll.


    Tom Livia har ju blivit så pass stor att hon har en aktivitet på helgerna ...


    Hmmm *Grunna,grunna*

  • passionsblomman

     


    fru AM skrev 2010-08-13 16:19:24 följande:
    Trodde först du syftade på vår Hyresgäst from hell   Vad är det för kryp som DU hittat?



    Hihi, tja, det är ju dels spindlar, men dem låter jag alltid vara, eftersom de ju käkar andra, mindre önskvärda varelser. men jag tror att det var några sådana där silverfiskar jag såg.
    Det känns som att "ja, men HUR skulle jag kunna hindra sådan kryp, när huset är fullt av springor och vinklar och vrår.

  • fru AM

    Silverfiskar och pälsängrar har vi också (huset är 125 år gammalt). Samt några vedervärdiga bruna nyckelpigor som jag försöker dressera att flytta hem till mr Yasuragi ...

  • snaily
    fru AM skrev 2010-08-13 16:22:30 följande:
    Angående sommarstugans avstånd fr bostaden: det kommer i ett litet annat läge när man har större barn som har aktiviteter var och varannan helg - då funkar det lika bra med ett ställe lite längre bort som man stannar lite längre på. Annars blir det nog lätt så att man "tänker sig att åka till landet varje ledig helg och sen infinner sig aldrig de där lediga helgerna ... alltid är det ngn fotbollsturnering, gymnastikuppvisning eller liknande ..." Allt enligt kompisar med land på nära håll. Tom Livia har ju blivit så pass stor att hon har en aktivitet på helgerna ... Hmmm *Grunna,grunna*
    Bra tanke där AM!

    Fick nästan lite ångest själv över att de flesta verkade tycka att landställe nära hemmet är grejen - vi som har ständig beslutsångest över vad vi ska göra när vi blir stora har funderat och funderar fortfarande seriöst på ett sommarställe på Ön, och DET lär ju bli långt hemifrån hur man än gör. (Kan inte trängas på föräldrarnas ställe för evigt, tycker i alla fall inte maken!)


    Sen är vi återigen inne i en period av mycket flytta-härifrån-funderingar, och just nu är jag inne på att vår närmsta stad vore ett bra alternativ - men det blir ÄNNU längre från det ni andra kallar civilisation.
    Nåja, pendeln brukar svänga snabbt, nästa vecka har jag nog ångrat mig.


    Men vad JOBBIGT det är att inte ha en plats som är självklar att bo på, särskilt nu med Ynglet i antågande känner man ju ett ännu större behov av att rota sig någonstans.


    Kan ingen bara bestämma åt oss? (Typ gärna fixa två bra jobb och en bra och billig bostad på något trevligt ställe! )

  • fru AM

    Om man har silverfiskar i badrummet så ska man i alla fall hälla mycket, och kokande, vatten i avloppet ... Lärde min mamma mig.

  • fru AM

    Snaily: vi har hittat ett underbart ställe på Ön också! 

Svar på tråden Livets toppar och dalar