• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • BrudSommar2006

    Telis, Astrid sitter i vanlig barnstol och har gjort så sedan fyra månader, i början något uppallad. Men vi har använt Bumbon också för demn är ju så lätt att flytta runt i huset. Fast nu är ju den överflödig när det bara är att sätta ner henne på golvet. Ligga p¨golvet har hon aldrig gillat.


    AM, kan inte jag få se huslänken också? Tar gärna länk till Mr Yasuragi också iofs.

  • Liten med Mindre

    Barnmatsprat:

    Telis - Mindres meny var den hon började äta efter första natten hos AW. Dagen innan vi åkte dit var jag imponerad när hon klämde en halv burk mat plus några skedar efterrätt. o kanske en halv portion gröt på kvällen...

    Då hade vi slutat med nattmat några veckor tidigare och satt uppe o buffade halva nätterna. Kan inte skylla på att hon var pigg o utsövt hos AW heller, för de första 2 dagarna hade ungarna kunnat somna stående dagtid, ifall de kunnat stå.

    Lilleman kommer nog inte ha de problemen med maten. Redan nu funderar jag på om han får för mycket mat i förhållande till mjölk, men så länge han tycks nöjd o frisk så är det nog ok. Efter 2 dagars smakis på gröt klämmer han en hel portion mild havregröt på 10 min. Glatt pillar han i sig jordärtskockspuré, mosad sötpotatis, palsternackor o morötter. Bara jag som har glömt att det som kommer ut ser likadant ut som det man stoppar in.

    Sen törs jag väl knappt skriva, med risk för bakslag eller kölhalning, att lilleman med lite arbete nu sovit 19.30 till 6.30 i en veckas tid. Bara skrikigt en morgon från kvart i sex, annars mest mindre gnöl o bökperioder. Inte för att det känns stabilt än, men jag är så stolt över min lilla plutt som är så lätt att ha o göra med till skillnad från storasyster. Men så har jag vagnat en del under semestern för att jobba bort uppvaken, i omgångar och med bakslag emellanåt.

    Grymt skönt att grannarna lånar ut sin rejäla liggvagn till plutten att sova skönt i.

    Återkommer med semesterberättelser senare. Måste planera lite dop med maken.

  • Klockarbol

    PB - Ja, jag skulle få spader om jag inte kunde öppna dörren och välta ut i skogen! Vem hade trott det när min barndoms bästa vårtecken var (och faktiskt är fortfarande) när det doftar torr och dammig sandningssand på trottoarerna

    Fast jag skull vara nöjdare om de snuskiga krypen höll sig i just skogen! Plockade en tvestjärt ur håret på tonåringen i går - vet inte vilket som var svårast, få dottern att stå still eller trassla ut tvestjärten ur håret!

    Gulögonsländan träffade jag för flera år sedan när jag pluggade trädgård med odlingsinriktning. Jag lärde mig den bara med det vetenskapliga namnet Chrysoperla - visst är det ett vackert namn!?! Jag ville döpa yngsta till det men fick inte för sambon...
    Lite jobbig är den (sländan inte sambon) på våren när innanfönstren tas ur för då ligger dom i hundratal mellan fönster och karm!

    Styggsnigel plockar även jag dagligen  inte så illa i år dock tack vare torkan vi hade.

    Sambon vill inte ha katt igen så jag håller tummarna för att grannen ska skaffa en yngre förmåga som kan hålla mössen borta!

    Brudsommar - mina barn går hos en specialtandläkare som jobbar med vuxna tandläkarrädda och profylaktiskt med barn så dom inte ska bli rädda
    Jag har aldrig följt med dom till tandis för att inte skrämma dom! Har en tendens att bli häftigt illamående när jag kommer in på en mottagning...
    Själv går jag till en tandläkare som använder lustgas. Är nog helt ärlig anledningen till att jag fortfarande har mina egna tänder kvar!

  • Liten med Mindre

    Äsch - det  gick fort att grovdiskutera när vi ska baka. Mindre börjar hos dagmamman nästa vecka o maken är ledig, så vi bakar då.

    Skönt för henne att kunna ha lite kortare dagar, och färre barn. Vi har jobbat med blöjfrihet vi med, och det kan ju bli lite knepigt hos dagmamman kanske. För det mesta går det rätt bra. Men sämre väder o regnbyxor försvårar ju kissa i busken, så vi får väl se hur det går. Får ladda väskan med extra kläder o skor.

    Första semesterveckorna var vi i Dalarna. Badade från svärisarnas sjötomt och hade vänner på badtunne-helg. Mysigt att bara vara. Det är aktivt nog ändå att springa efter liten tjej på snabba ben. Vill ju inte ha flytväst på henne hela tiden heller. Resultat: Mindre trillade från bryggan när vi hade gäster, men blev tack o lov uppfiskad omedelbart av god vän. Fast inte lärde sig skruttungen något för det. Springer glatt ut på bryggan själv o säger "XX fiskade upp mig".

    Bistick i foten har hon oxå hunnit med. Det hjälpte ju föga att tjata på henne att ha skor i gräset, när flygfäna flyger in i skorna i farten.

    Maken o jag hade 1 timme för oss själva o prövade segway (?). Intressant åktur, lite skoj att ha provat i alla fall. Tyvärr svullnade mitt knä upp och det var väl mindre skoj. Måste få naprapaten att kolla det nu, för vårdcentralen var till föga hjälp. (Någon förvånad? )

    Sen har vi mest pendlat fram o tillbaka till mina föräldrars land. Skönt att vara där, kunna bada, springa i trädgården, hälsa på släkt o vänner, plocka bär etc. O skönt att bo i hus där jag o lilleman kan sköta vårt vagnande i ena änden o inte vara rädda för att väcka alla. Inte för att han har väsnats nåt märkbart, men ändå.

    En utflykt till Kolmården ha oxå hunnits med. Som småbarnsförälder undrade vi förstås efteråt om de faktiskt hade funnits djur i parken också? Hann inte riktigt se medan vi jagade efter Mindre. (Hade ingen vagn med till henne, o lämnade bärstolen hos vännerna vi besökte, i hopp om att skrindor skulle finnas att hyra. De var ju slut förstås.) Mindre själv tyckte nog att det var roligast att leta blåbär i skogen, klättra på staket, och klappa getter i barnens lantgård.

    Det kan ju också hända att djuren faktiskt var gömda bakom den miljard människor och barnvagnar som var där samtidigt med oss. Har nog aldrig sett så mycket barnfamiljer på en plats förut. ;-D

    Så - det var vår semester i all enkelhet. Känns ändå rätt skönt så här efteråt. Fast visst saknar jag att inte ha legat på bryggan i solen o läst en bok. Det kommer väl i framtiden igen.

  • Oms

    Hej... har bara ögnat igenom senaste sidan... haft så otroligt mkt omkring mig senaste veckan oh ha rint ehunnit in här ngt direkt.

    Nenne- ingen bebis än? men det är bra att ha de på tillväxt, då blir man inte lika nojig sen om de går ner i vikt för de har att "ta av" *positiv thinking here*

    Telis - välkommen till min vardag, eller nja, numer akräks ju Mathilda bara när hon är sjuk, åker bil, blir arg, blir överlycklig, lägger sig för nära efter maten eller leker för vilda lekar efter maten.... kan tyckas mkt för den oinvigde men när man har haft ett barn som kräkts H E L A tiden så är detta ingenting. i början var det lite läskigt med all otuggad mat som kom upp i en tjock spya  (japp ungen har varit värdelös på att tugga maten - hon bara sväljer!) men nu har man vant sig, det jobbiga är när hon är bakåtlutat och kräks, då kan jag noja lite men peppar peppar så har det gått bra än sålänge. Mathilda är ju född m gastroesofagal reflux och hon fick ju medicin under hela det första året men numera ´är det under kontroll om än att det inte är bra. hon har ff kvar funktionsnedsättningen men kan hantera den så pass mkt bättre. så jag vet att det e lite läskigt när de kräks upp bitar eller när de får kväljningar etc men som sagt - det  e ingen fara o färde

    Liten - hej hej kul o se dig

    EGO - har varit på mötet med skolpsykologen nu och det har storan också varit. mätena gick jättebra och det var oerhört intressant att framförallt höra storans pappa var så förstående, mogen och full av självinsikt - det har då aldrig hänt under de 17 år jag har känt honom! 30 augusti får vi svaret på alla tester. dvs om hon har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller ej... är så spänd på svaret, hon ha rju massor av drag från adhd med uppmärksamhetsproblematik men det behöver ju inte innebära att hon har det, det kan lika gärna vara att hon är tonåring. Jag tycker inte att det är sååå mkt men men oandra sidan så ha rhon alltid varit såhär så hon är ju normalstadiet på ett barn för mig...visar det sig att hon då har ADHD ja herregud då undra på att jag har tyckt att det varit sjukt jobbigt många gånger... jaja, i får se som sagt, för mig är hon ju min lilla Pomsa oavsett

  • passionsblomman

    Hjälp.
    Jag sitter här mitt i natten och kommer fan inte ihåg ett skit om spraystarter och allt det där som ju ska börja snart!

    "Ring när du får din blödning i augusti" sa gyn innan hon tig semester. De är tillbaka på måndag.

    Jaha, men nu sitter jag och repetitionsläser på CvL´s sida där det står att nedreglering med spray påbörjas en vecka innan förväntad mens.
    Men så har jag inte för mig att vi gjorde...eller gjorde vi det? Var det så att nu ska mensen komma och så ska jag börja på dag 21 ifrån den räknat? Var det så?

    Herregud! HUR kan man förtäränga allt detta så totalt!
     
    Jag är på dag 30 nu, men eftersom jag hade ÄL för exakt en vecka sedan, så kan ju tanten dröja ganska länge. Eller inte, eftersom de månaden innan kom på dag 25...
    Fat varför inte på dag 41, som det gjorede i maj?

    Jag hatar min cykel och hela den här eviga cykelturen!  

    Kan ni andra som gjort den långa metoden snälla påminna mig hur fan det var! jag blir helt nojjig att jag ska lyckas fucka upp hela det här försöket redan från början, alldeles själv.

    Men visst var det väl ngt med den där dag 21 va?

    *håll käften PB och sluta tänk. Gå och lägg dig*
    *Hålla käften kan du göra själv*
    *grälar med mig själv och mina demoner*

    Varför gör man det här? Utsätter sig för att promenera omkring på gränsen till sinnessjukdom?

    Svar: för att man vill få vara i samma situation som Nenne är exakt nu.
    -och hoppet är det sista som överger en...

  • passionsblomman

    Nu har jag grubblat mig fram till att det måste vara på dag 21 efter denna tants ankomst som spraystarten ska ske. För då blir det ju typ en vecka innan normala kvinnor får mens.

    *går och lägger mig*

  • Telis

    PB, du kom fram till rätt svar alldeles själv. Spraystart på dag 21, eller egentligen en vecka efter ÄL. Jag fick alltid börja på dag 24vför jag har sen ÄL. Sen 2-3 veckors sprayning tills kroppen är nedreglerad, då börjar man med sprutorna i 10-12 dagar.


    Inget sms från nenne inatt.

  • fru AM

    Undrar om Pricken förstår hur många som andäktigt väntar på *henne*!? (det kanske hon gör men bara retas lite )


    Blivande fru L:s bebis borde väl snart också vara klar för leverans? Någon som minns BF där?


    Idag är det ihopskruvning av IKEA-garderob och sedan barnvakt + middag på stan med kompisgäng som gäller. Kul (det senare alltså)


    Hasta la vista!

  • fru AM

    Fast Telis - jag hörde om ett barn (i bekantskapskretsens yttre sfär) som satte en korvbit i halsen och tyvärr fick hjärnskador ... Så just såna små runda matbitar är jag noga med att dela. Och sen är vi galet noga med att barnen måste sitta eller i alla fall stå stilla och äta. Ja, ja - det är en av mina hang-ups ...

Svar på tråden Livets toppar och dalar