• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • fru AM

    dumma jävla hyresgästgubbfan! hoppas han halkar på tvålen, snarast.

  • muggles
    Fru E skrev 2010-08-13 11:35:38 följande:
    Vickan-har med tittat på tretti.se och hittat några stycken för det priset, så svårt att veta vilka program man ska ha, extra funktioner, lampa som lyser på golvet när maskinen är igång etc......men det är väl bara att beställa en i högen snart
    Vi har lampa på golvet och det är faktiskt väldigt bra. Iaf om man har en så tyst maskin som vi har, man hör inte om den är igång el inte. När lampan slutat lysa så är den klar, jättekäckt. På jobbet har jag lyckats få vattensprut i ögat när jag råkade öppna maskinen fast den var igång, inte så käckt...

    Har också Electrolux och är nöjda med det (hade samma märke i lgh). Lampa i maskinen har vi också, folk brukar kommentera det. Det är bra men ej nödvändigt. Jag tycker ni ska titta på antal decibel, hur tyst den är, det är ofta en faktor att räkna med. Särskilt om man har öppen planlösning mellan kök/v-rum el vill sitta och äta i köket medan maskinen är igång. Vi har en del olika program men använder mest auto som Vickan, el möjligtvis snabbprogrammet.

  • muggles

    PB: jag tänkte faktiskt på Aleta idag och undrade hur det gått. Kramar i massor till henne!


    Jag har för mig att Sept VUL var idag?

  • muggles

    Tack för trapplänkarna Ore, har sparat dem och ska kolla in dem senare. Nu rush till Systemet!

  • Liten med Mindre

    Hej hej!
    Det tog sin runda tid att läsa ikapp 4 veckor, eller 5...

    Först o främst, STORA BAMSEKRAMAR till Snorkis med famlilj. Hoppas att ni på något sätt hittar ett ljus i mörkret.

    Frejis - hoppas att ni får rätsida på familjeskutan igen. Att vårda relationen är inte lätt med barn hemma.

    Hattis - STORA KRAMAR även till dig. Attans att det inte ville sig den här gången heller.

    September - försiktig tumhållning denna gång, med. Måtte det vara en lyckoträff nu!

    koko - grattis till hela nätter. Ljuvligt för trötta föräldrar gissar jag.

    Och massor med lycka till för alla pottränande barn!

    Telis - gött att läget är lite ljusare än i juli i alla fall. Vad gäller matning så var det bästa jag lärde mig hos AW att jag matade för långsamt. Märker det på lilleman när någon annan matar för försiktigt så tröttnar han. Öser jag på i snabbare takt så öppnar han munnen om det är möjligt och sväljer snabbare. Hinner få in mer innan han tröttnar...

    Som referens (som i bland är kul att få) så åt Mindre vid 7,5 månader (när mamma väl lärt sig mata bra nog): välling/bröst på morgonen, hel matburk plus 1/2 efterrätt till förmiddagsmål o samma till eftermiddagsmål, full grötportion plus frukt till middag och sen välling+bröst på det.

    AM - sommarstuga på nära håll skulle jag rösta för om ni kan välja!

    Säkert mer som skulle kommenteras, men har glömt just nu.

    Kul att vara tillbaka i alla fall!

  • viktualia

    Liten -  skoj att se dig här!! Och Trollet är nog på väg mot matvraksfasoner av Mindres slag....


    Ore - åhå! (ang gröten) just nu äter Trollet smaksatt risgröt från Semper.. bara att byta när förpackningen är slut


    AM - din teori om att Trollet troligen behöver mer vätska stämmer nog... försöker lyckas trycka i honom lite mer mjölk... det går bara bra på nätterna.. ehum.. i natt åt han i snitt var tredje timme... jag som trodde att vi blev av med det när gröten infördes.. håhåjaja... kanske läge för en mer målmedveten satsning på att bli av med nattmålen...

  • passionsblomman

    AM, vilket ställe!!!

    Det är samma mäklarfirma som vi hade för övrigt. Då kommer ni att få en sådan där fin liten "bok" när ni kommer på visning.

  • passionsblomman

    Apropå diskmaskiner så är det ngt knas med vår, så nu har jag skruvat isär allt jag vågade och gjort rent, kör den med rengöringstablett nu pch ska ge mig på ett par ställen till efter att nyss ha konsulterat instruktionsboken.
    -Please please, gå inte sönder nu när vi ska betala årets ved plus en ivf och årets hemförsäkring och...

    Shit alabama vad svettig man blir av att ligga och gnugga rent i sopskåpet, ugnen och alla andra svåråtkomliga knäställningskrävande hörnor! Och alla skåpluckorna, de dubbla gamla spegeldörrarna och allt vad här nu är. Det kvalar in på motion i min bok.

    Och så måste vi visst tvätta lite...sonen kom och sa att alla t-shirtar och alla shorts var slut. Jag förstår inte.. Jag som är en sådan huslig husmor.  

    Min sambo tyckte det var "underbart att se dig och sonen baka bullar, det ser skitmysigt ut! Liksom så Bullmamma"
    Vaddå? Jag är alltid en bullmamma-jag kan äta massor av bullar när som helst, och mamma är jag ju? Är det inte det som är bull-mamma? *inser mitt missförstånd*

Svar på tråden Livets toppar och dalar