• Lapinette

    Livets toppar och dalar

    Det dyker upp ofrivillig barnlöshet överallt. Följer emellanåt lite bloggar och i våras erkände den ena tjejen att det håller på med IVFer och nu så har det i en av mina favoritbloggar uppdagas att de försöker och försöker (utan resultat) att få till ett syskon. Överallt dyker de upp ... .

  • Lapinette

    nenne - jäklar anamma ... har du inte varit på dass det senaste halvåret??!!!

    Sorry ... en som går emot och gärna har dop. Är gammal och traditionell.

  • Lapinette

    Jag vill ha dop i Mariefreds kyrka av "vår" underbara präst. Kollade förresten upp igår om hon jobbar kvar (för jag har inte sett henne i år ... annars brukar vi springa på henne när vi är i Mariefred). Vi behöver ju ett brev från en präst om vi ska adoptera från Korea.

  • Lapinette

    nenne - jösses vad du måste äta mycket då?! Önskar jag kunde skylla min mage på graviditet .

    mugglan - vi får se om det blir dop ... lite beroende på ålder på barnet etc samt att man inte ska släpa iväg barnet på några stora tillställningar med massor av folk typ det första halvåret. Gällande namn så kommer vi att ge vårt barn ett namn men behålla det namn han/hon redan har som andra namn. Jag har alltid varit sur över att jag aldrig fick ett japanskt andra namn.

    Och självfallet kunde jag inte låta bli att kommentera på bloggen eftersom hon hade fått några kommentarer i still med "slappna av". Skrev först lite väl argt men ändrade mig och höll en lite lugnare ton . Typiskt mig att dyka upp som gubben i lådan så fort någon nämner att de har svårt att bli gravida.

  • Lapinette

    Men buddismen räknas väl in som en av världsreligionerna tillsammans med kristendom, hindu, islam?

  • Lapinette

    mugglan - tror det blir dop i kyrkan om vår präst jobbar kvar där då. Hon är så himla go! Och sen lunch på Gripsholm ... precis så vill jag ha det (kanske ska höra med maken också ).

  • Lapinette

    Vill absolut hålla kvar en bit av det landet vi adopterar från och kunna berätta för vårt barn om landet, kanske åka dit och besöka etc. Att prata, berätta och vara öppen med ursprunget är jätteviktigt (enligt kursen).

  • Lapinette

    AM - det som har varit en sån fin sommar. Själva har vi sagt en glass om dagen (under semestern) och vi som normalt sett aldrig äter varken glass eller sött. Men är man i Italien tycker jag absolut om den devisen ... i Kroatien kvittade glassen för min del.

    Telis - det verkar som nästan alla här inte vill ha dop och jag erkänner att jag annars håller med dig helt och fullt ... fast samtidigt är jag så traditionsbunden ... dop, bröllop, Midsommar på landet.

    Parnassia - hur kunde jag glömma judendomen? 

  • Lapinette

    Jag borde också lchfa eller sluta dricka vin MEN ... det är alldeles för många fester framöver så det känns värdelöst att ens försöka.

  • Lapinette

    Inser att jag får behålla kalaskulan ett tag till och sätta på mig en härligt rosa mammaklänning på bröllopet i Cannes .

    På tal om mat - LUNCHTIME!

Svar på tråden Livets toppar och dalar