• MSW

    Livets toppar och dalar

    Oj pb/Panzer/heloise!! Smygläser lite i andra tråden och har oroat mig lite över vad hon skrev igår! Och funderade på hur långt de hade kommit!!


    Hoppas så att det går bra för dem!!

  • MSW

    På begäran:


    Kikki Kikki 10/10 2010
    Piggelin 2/11 2010
    Snaily 6/12 2010
    Lunagarden 25/12 2010
    Gosnosen 7/3 2011


    Oupsie: Säg till om du vill vara med!

  • MSW

    Godmorgon!


    Tänkte dela tiden som A är på dagis i tre delar, surf, städning och skolan.. Gissar att den sista delen kommer bli minst!


    Snaily: Fy vad hemskt med cancer "på alla håll och kanter"!


    Oms: trist att du inte får börja behandlas, fast det är väl iofs bra, så man inte behandlar fel.. Trist också med astman!


    Mugglan: Bra med symptom!


    Oupsie: Så trist att du har så ont! Hoppas du kommer in i att gå med kryckor och att det blir bättre av det!


    Euuummm.... Det är helt hopplöst att komma ihåg vad man vill kommentera när man inte skriver direkt efter man läst ikapp!

  • MSW

    A har förresten egentligen aldrig varit några problem att åka bil med (medan hans kusin inte gillar att åka ens 15-20 min).. A har alltid sovit eller lixom bara varit! Däremot nu har han nog börjat tycka att det är tråkigt om det beror på att han är större eller bara trots återstår väl att se! Nästa prov blir när vi åker till sthlm i november!


    Oms (och klockarbol kanske lite också): Jag har dragits med mina låga trombocyter i nio år nu.. Eller det konstaterades för nio år sedan, egentligen har jag nog haft det längre! För vissa kan det dippa tillfälligt och för andra (mig) drabbas man kroniskt.. Det finns lite olika "förslag" på behandling, jag har testat att få blod, rena trombocyter(plasma) och kortison.. Jag har svarat bra på det så länge behandlingen är igång, men såfort dosen sänks eller så så sjunker de snabbt igen.. Så tillslut bestämdes det att jag skulle operera bort mjälten, vilket hjälper i ca70% av fallen.. Detta gjorde jag i höstas, och efter det har de hoppat som bara den... Innan operationen låg jag runt 10-15 konstant, med dippar ner till 2-3 vid infektioner.. Nu efter operationen har det för det mesta legat mellan typ 50-300, med två dippar på 10 resp 7 (nu då senast).. Det finns även olika behandlingar med cellgifter och liknande, men det är inget som lockar det minsta, så det vet jag inte vad det innebär..


    (är det nu du/ni ångrade att ni frågade? Kan babbla på hur länge som hels!)


    Har en länk om mer information om min sjukdom om någon är intresserad! Inte?!

  • MSW

    Och Oupsie: Flyttstöket är väl ett faktum! Nu i helgen när vi kom hem (sov hos sväronen efter 30 års fest) så kändes det inte som att komma hem längre, så nu känns det mest trist! Efter helgen blir det ändå värre, för då ska vi försöka få klart det sista, inkl det mesta av flyttstädningen! Längtar tills vi får börja packa upp ist för ner..


    Lappis: Låter härligt med slotten! I somras på vår skåne semester var vi vid Sofiero slott, och där var så himla fint att gå runt i trädgården!

  • MSW

    KLockarbol: Härligt med jobb för maken (vad än svårmor säger)! Jag undrar förresten liksom du, hur det går/gått för Kikki!

  • MSW

    Snaily: (Primär) immunologisk trombocytopeni heter den nu, eller ITP.. Innan hette den idiopatiskt trombocytopen purpura.. Så det är väl samma då? (är min slutsats av vad jag vet.. )

  • MSW
    Lapinette skrev 2010-10-05 10:14:26 följande:
    Hmmm.. trodde ITP var tjänstepension?!
    Haha, ja det kan  man tro! Själv tycker jag det är jättefånigt när det står ITP på stora reklamskyltar och sådant!
Svar på tråden Livets toppar och dalar