• snaily

    Livets toppar och dalar

    För övrigt anser jag att...
    * En halvtimmes lunchrast är för kort
    * Att det är omöjligt att jobba med hantverkare ÖVERALLT i lokalerna, för att inte tala om deras utrustning som ligger i vägen, allt störande buller och DAMM
    * Att havandeskapsledigheten borde sträcka sig över hela havandeskapet och inte bara de sista två månaderna

  • snaily

    Mugglan
    Ja, hjärtljudsteorin verkar kass om du frågar mig - jag läste att ett foster kan ha hög som låg hjärtfrekvens oavsett sömn eller vakenhet, och att frekvensen SKA variera hela tiden - vilken siffra man får fram beror helt enkelt på när man mäter, lite slumpartat sådär. Dessutom, ju tidigare i graviditeten man mäter, desto högre hjärtfrekvens.

  • snaily

    (Syftar nu på namndiskussionerna, inte partitestet!)

  • snaily

    Jag blir alltid vänsterpartist i alla partitester på nätet (brukar sen ändå inte rösta enligt resultatet) så jag har slutat göra dem Fast gjorde DNs häromdagen och fick faktiskt ett ANNAT resultat, blev helt häpen.


    Malisa - låter lite bekant, det finns det säkert barn som heter. Om inte borde vi ta det till en trådbebis. Helst inte min dock!


    Ikväll är det säsongspremiär för Arga snickaren, tjohoo!

  • snaily

    BS
    Jajameeeeen, spelar ingen roll om jag jobbat hela natten eller ej, inte minsta sovmorgon får jag utan jobbar som vanligt dagen därpå. Och därpå. Och därpå.
    Kom ändå inte hem så fasligt sent i natt, men helt klart för lite sömn blev det!

  • snaily

    Åh, det där Valpejl var ju ett riktigt bra test, stämmer nog riktigt bra med var jag står känns det som. 77% på två partier och 76% på ett.


    Annars är jag allmänt rätt trött på det här valet redan, framför allt är jag lite putt över att valdagen krockar med min födelsedag! Tror inte valresultatet kommer kännas särskilt mycket som en födelsedagspresent till mig nämligen!

  • snaily
    Tinga skrev 2010-09-08 22:01:11 följande:
    Apropå Bajse - Piff & Puff säger inte Bamse, utan Bajse.
    Tinga - huvudet på spiken, BAMSE ska såklart Nennes Prick heta! Det tycker jag verkar passa utmärkt!

    Försökt mig på att förstå reglerna kring föräldrapenning/föräldraledighet ikväll, det gick sådär. Har sjuuuukt många dumma frågor! Om någon känner sig påläst kanske jag kan bombardera vederbörande med dumma frågor senare?


    Oj vad klockan blev mycket, natti natti!

  • snaily

    FÖRLÅT för att jag dimper in här, helt upprörd, utan att kommentera något och bara byter ämne mitt i allt!


    Har bråkat heeela min lediga dag med att försöka installera bank-id på makens dator i syfte att försöka komma åt föräldraledighetsplaneringen på Försäkringskassans hemsida. Såklart funkade inte bank-id på hans dator och supporten fick ge upp efter 1,5 timmes efterforskningar. Blir vansinnig på krånglande datorer!!


    Till slut blev jag så förbannad så att jag installerade det på min egen (jobb-)dator trots att jag VET att det innebär att en massa viktiga program inte kommer funka för mig på jobbet imorgon (och framöver).


    Hur som helst - sitter och "leker" med planeringsverktyget men blir inte så mycket klokare. Känns som jag gör en massa tankevurpor hela tiden.


    En första fråga: om jag "tjänar" mer pengar genom att vara hemma med FP enl sjukpenningnivå, jämfört med vad maken tjänar på att jobba, är det inte smartast då att låta maken ta alla lägsta-nivå-dagarna (medan jag jobbar)??


    Slänger in en andra fråga om någon vet:
    Hur är det med intjäning av semesterdagar när man är föräldraledig? Någon som vet vad som gäller när man är statligt anställd? (tror man får lite fler dagar då?)

  • snaily
    snaily skrev 2010-09-09 15:15:00 följande:
    En första fråga: om jag "tjänar" mer pengar genom att vara hemma med FP enl sjukpenningnivå, jämfört med vad maken tjänar på att jobba, är det inte smartast då att låta maken ta alla lägsta-nivå-dagarna (medan jag jobbar)??
    Förresten, om detta stämmer - varför låta maken vara föräldraledig ALLS??
    (Skojar bara, klart han också ska vara lite ledig.)
Svar på tråden Livets toppar och dalar