• fru AM

    Livets toppar och dalar

    BS: Frånsett att han vaknade i skräck en timma efter att han somnat och var vaken och kollade tv och lekte i 3,5 timmar (till 23) gick det hyfsat (enda skillnaden mot tidigare nätter var att vi lät en lampa lysa i sovrummet). Inga fler skräckattacker under natten. Han är väldigt konstig.


     


    Låter mycket jobbigt med dina nätter BS, att inte pappa får hjälpa Iris på nätterna. Men som sagt - svårt att komma på en lösning. Nattblöja känns ju inte så konstruktivt om hon nu slutat med det.

  • fru AM

    Lappis: vi snittar på 4-5 timmar per natt (som man har Hektorvakt - vi turas om med två nätter i rad). Det är inte bra men det är så det är just nu. *gäsp*

  • fru AM

    Lappis: vilken skillnad på barntillförsel! Beror väl på att länderna blivit bättre på att ta hand om sina barn "inhouse" s a s. Vilket kanske är bra. Men dåligt för er som köar ju! Vill att ni ska få barnbesked NU!

  • fru AM

    Snaily. Men vilket jobbigt besked! Kram


    BS: han brukar gå och lägga sig 19 men eftersom nattskräcken kan bero på att han är övertrött så fick han knoppa in tidigare igår. Hjälpte ju inte direkt.


    Nenne: Ytterligare ett sextips: det kan vara psykologiskt bra om du inte är underst första gången/i början. Du "on top" eller på sidan så att du har kontroll över rörelserna ... Glidmedel och så detta, nu har jag lärt dig allt jag kan.

  • fru AM

    Muggles: såg att du hade en fråga om FVP efter KUBB. Inget jag visste på rak arm men efter lite googlande: http://www.barntotal.se/gratis_raadgivning/fraagor_och_svar_gravid/utfoera_privat_fostervattenprov%10moderkaksprov/


    Liten: har ingen aning om hur länge Görvälns haft övernattning men rummen ser väldigt nyfixade ut på bilderna så en gissning är: inte alltför länge ... Jo - hittade nyss på hemsidan: sedan 2008-2009 någongång: http://www.gorvalnsslott.se/Om+oss__.html


     

  • fru AM
    muggles skrev 2010-10-13 16:16:58 följande:
    Fast om man är kreativ så kan man ju boka in ett FVP via landstinget och göra KUB privat. Får man då dåliga siffror gör man FVP, får man bra siffror avbokar man det. ?
    Tja så kan du kanske göra ... så länge de inte samkör dina papper så att säga. Men det kanske man kan be dem att inte göra.

    (fick faktiskt rådet av gyn på Mama Mia att göra FVP på en gång utan att passera KUB. Med tanke på min ålder så var ju risken för betydligt sämre siffror högre och trodde man att man ändå ville göra FVP (vilket vi var hyfast säkra på att vilja göra) sedan så tyckte de att KUB:en var ett onödigt orosmoment på vägen. )

  • fru AM

    Muggles: allt annat lika så resulterar en ökad ålder i ett sämre resultat (t ex om du jämför med Moa-graviditeten). Men det kan ju vara tillräckligt bra för det!


    Du har säkert rätt med din privat KUB,/andstings-FVP-taktik. Kör på den!

  • fru AM

    Muggles: Min gyn på Mama Mia rådde mig som sagt till FVP på en gång eftersom han förmodligne märkte på mig att jag annars skulle "oroa ihjäl mig". JAg var på honom och tjatade efter Livias KUB-resultat (som enligt honom var en 20-årings åldersrisk). Så han gjorde nog bedömningen att jag knappast skulle vara lugnare denna gång.


    OM jag ska tänka logiskt på detta och skulle ställas inför dilemmat idag (med det läskiga FVP i bagaget) så skulle jag nog tänka så här: 


    - Vilken åldersrisk har jag till att börja med? Efter blodprovsanalys: blir risken lägre eller högre? Lägre risk än åldersrisk - strunta i FVP, högre risk än åldersrisk - kör på FVP. 


    - Hur ser UL rent visuellt ut? Fladdrande, tydliga fingrar, tydligt näsben, inga visuella tecken på DS (vita fläckar här och var t ex) - var lugn.

  • fru AM

    Nenne: Ett namn! Gulligt med T! Endera dagen får jag nog iväg den lilla försändelsen med smågrejor också! Kram

Svar på tråden Livets toppar och dalar