Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lappis!
    Jag fattar inte riktigt det här med kösystemet tror jag.
    Skulle det vara ca 21/2 års kötid EFTER ni skickat in ansökan.. Och detta kan n inte göra förrän förhoppningsvis nästa år??? 

  • sweetstreet
    Telis skrev 2010-12-15 10:38:23 följande:
    På tal om att vara blödig för saker som man ser på tv, så grät jag så det skvalade häromkvällen och då pratade dom ändå bara om ett program som kommer.

    Det handlade om en dokumentär som kommer att visas på annandag jul. Den handlar om två pojkar som förväxlades på BB i Norrland på 1940-talet och fick följa med fel familj hem. Förväxlingen uppdagades först tre år senare att dom och den ena familjen ville då "byta tillbaka" medan den andra familjen inte ville det. Efter flera år beslutade domstolen att pojkarna skulle byta till sina "rätta" familjer och det skedde genom att polisen kom och hämtade dom.

    Man fick inte så mycket detaljer eftersom programmet ska visas i sin helhel, men som jag förstod det så var den andra familjen så mycket emot att pojkarna skulle slitas från miljön dom vuxit upp i att dom sa att "ni får ta vår pojke men behåll den ni har haft hittills". Så pojkarna växte sedan upp som bröder i den ena familjen medan den andra familjen inte hade några barn alls.

    Jag blev alldeles knäckt bara av att höra om dokumentären så jag undrar hur det blir att se den. Vilken sorglig historia alltså. Fast jag fattar inte hur man kan vilja byta bort ett barn som man har haft i kanske fem år och uppfostrat som sitt eget.
    Herregud det låter ju överdjävligt!!!
    Sedan KAn jag verkligen itne riktigt förstå hur man kan vilja "byta" barn efter flera år. Då ÄR ju barnet MITT oavsett gener. Jag skulle ALDRIG för allt i världen vilja byta bort Lill-Skruttan nu även om någon kom och ringde på min dörr och sa att "oj de skedde ett misstag när hon låg på sjukuset så egentligen är hon genetiskt inte ditt barn!" Då skulle jag smlla igen dörren och rymma med henne!!!  
  • sweetstreet

    Vill även säga GRATTIS till Snaily! Skönt att ni är hemma nu!

  • sweetstreet

    Lappis,
    men OJ vad konstigt att kötiden hela tiden förändras. jag fattar inte?! Hur kan andra "hoppa in i kön" sådär bara? Antingen STÅR man väl i kö eller inte?? Eller är jag helt urbota korkad? 

  • sweetstreet

    Mugglan,
    BRA tycker jag!
    Sedan undrar jag. Vet era vänner om hur svårt det var för er?
    Att ni liksom inte bara "glidit frma och spottat ut ungar åt höger och vänster"....? 
    Ibland kan det vara lättare att prata om sina egna problem med folk som varit i liknande sits och förstår bättre. Som inte sitter där med glöggmuggen i handen och säger "Men bara du slappnar aaaaaaav lilla vännen!!!
    Jag har vänner här som det visade sig att de försökt länge. Hon hde 3 mf bakom sig dessutom. Av ngn anledning så kom det upp att prata om barn och jag som är öppen med att vi fick hjälp med detta sa naturligtvis det. Hon berättade då om deras problem. och hon sa att få kände till det men att hon tyckte detkändes helt naturligt och skönt att prata med mig nu när hon visste att vi gått igenom en liknande resa. Nu väntar de faktiskt barn och hon är i 5:e månaden!

    Sedan har vi ett par vänner här som vi också funderat om de int ekan få barn. De är ngt äldre än mig så de näramr sig 4o, de är enormt barnkära (jag menar verkligen verkligen barnkära!) och har nu en stor lägenhet på manhattan som de köpte för ett par år sedan. Men inga barn. Men i deras fall kom frågan faktiskt upp i somras och det visade sig att de trots att de älskar barn så mycket fortfarande inte alls är så säkra på om de vill ha egna.  Men de var också medvetna om att det KAN vara försent snart. Men de sa att de inte kände ngn direkt längtan efter egna barn ändå. Så även om man kan tycka att de yttre faktorerna visar på "ofrivillig barnlöshet" så behöver det ju inte alltid vara så. Men visst, om du hört om mf för dina vänner så visar det ju att de försökt.

  • sweetstreet

    Pedfili är sååå hemskt!!!!!
    Hoppas verkligen att det inte är så.
    En av de saker som dessutom följer i kölvattnen när det gäller pedofili är att skräcken för detta kan slå väldigt hårt det med. Här i USA är det väldigt stor skrääck för just pedofiler. Det gör ju att många män faktiskt aktivt att inte umgås alltför nära med barn. Jag vet även män i Sverige som velat bli förskolärare men undvikit detta p g a att de är rädda att bli stämplade som pedofiler. Så synd för männen behövs ju verkligen i skolverksamheten för barn i lägre åldrar!
    Sedan sker ju de flesta sexuella övergrepp mot barn faktiskt inom "familjen" fortfarande. Tyvärr.  Ändå är det externa pedofiler som får mest massmedial uppmärksamhet vilket kan skrämma iväg män. Tråkigt

  • sweetstreet

    PB,
    jag tror som du att vi alla lite till mans har sådana där "problem" som det gör ont när folk taktlöst petar i. Men för den skull måste man som du säger, inse att folk omrking än är uppslukade av sina egna liv och inte kan stanna upp helt endast p g a hänsyn till andra. MEN om man står varandra hyfsat nära och anser sig vara  vänner eller åtminstone ha en lite mer nära relation än bara "mingel" på en fest där man iten känner fler än värdparet. DÅ bör man kanske fundera lite mer över vad eller speciellt HUR man säger saker.

    Detta med jobb är ngt jag verkligen funderat mycket på. Jag har också varit arbetslös även om det var endast ett drygt halvår innan vi flyttade hit men det var ändå jobbigt med tanke på att det mer eller mindre alltid pratas jobb! I Sverige jobbar dessutom nästan alla (som ej är arbetslösa eller pluggar) så det är liksom inga andra som inte har ett jobb. Här i USa finns ju flera framförallt mammor som är hemma, men det finns ju itne i Sverige. Så det är mycket i det sociala umgänget som kretsar kring just jobbet.
     

  • sweetstreet

    Å jag har kollat in Yngla i galleriet! VILKEN LITEN SÖTING!!!!

    Och Love Actually är en av mina favvo-feel-good-movies!  

  • sweetstreet

    Lappis,
    tack för att du försöker reda ut begreppen i de där komplicerade adoptionsköerna åt mig. Tror jag förstår lite bättre men udnrar fortfarande HUR FOLK BARA KAN HOPPA IN????? 

  • sweetstreet

    Smint,
    vad fruktansvärt med förskolan!!! Hu!
    Hur har ni föräldrar pratat om detta sinsemellan?
    Hur kom det liksom fram? har og missat det om du ev har skrivit om det längre bak för jag snabbscrollar ofta för att över huvudtaget kunna hänga med här alls...
     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!