• snaily

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    AM
    Det kan man ju tycka! Men det var tydligen en i personalen som inte höll med - klippt ur artikeln i Aftonbladet:


    Tipsar om öronproppar
    – Jag skulle tro att lågdämpande hörselskydd, proppar som man stoppar i öronen, är bäst, tipsar Lars Larsson och påpekar att det är arbetsgivarens skyldighet att fixa fram dem.


    Hörselskydd gillas dock inte av alla. I ett inlägg på Dagens Sjuksköterska skriver en barnsjuksköterska att det vore bättre om de födande kvinnorna behärskade sig.


    – Är det helt orimligt att kräva att vuxna människor ska kunna behärska sig, även om de ligger i förlossningsplågor? Som vuxen kan man väl ändå tygla sig även om man föder barn. Det finns ju andra strategier än att gallskrika, tycker hon och föreslår att de ska bita sig i läppen och tänka att det går över.


     

  • snaily

    Å vad mysigt med er lussefika, jag vill också vara med men kan tänka mig att det passar mig lite dåligt kring de där datumen...


    Muggles
    Tycker också du resonerat väldigt logiskt och bra kring ert kub-test, siffrorna lät ju helt ok och det viktiga är ju att det ser fint ut på ultraljudet. Jag har också en bra magkänsla om Ada o Beda!


    Jag har storstädat hela eftermiddagen och är helt slut i kroppen efter det - fasen så jobbigt det är att städa under sängar och soffor och flytta möbler hit och dit. Så nu har jag däckat i soffan och tänker inte resa mig upp härifrån i onödan!
    Alltså missar jag inga tåg heller, Telis!


    10 minus UTAN långkalsonger lät ruggigt kallt! Jag tyckte mina 13 minus + vind MED långkalsonger var alldeles för kallt... Måste komma ihåg att prova makens termobyxor imorgon, antagligen kommer jag inte i dem alls men värt att prova...

  • snaily

    Grattis på namnsdagen Astrid!


    Oupsie
    Fin mage, lagom stor!
    Angående ultraljudet så förstår jag verkligen att ni gjorde det, efter vad du förklarar. Det är dessutom säkert ingen fara alls vad gäller antalet, ni har väl inte gjort så många innan? Är själv uppe i 6 ultraljudsundersökningar nu och hoppas inga fler behövs (då det antagligen skulle innebära att jag gått långt över tiden eller att något annat är fel).


    PB
    Vilken fantastisk AF-handläggare du verkar ha fått, lite tur i all din otur kan man kanske säga.


    Ore
    Inser att jag var lite otydlig när jag skrev "flytta möbler" igår, menade bara lättare saker som stolar, pianopall, fåtölj, soffbord på hjul, och sånt. Men många bäckar små, idag har jag träningsvärk!

    Nu ska jag inte göra nån mer ordentlig städning innan förlossningen men tror det är en del av mitt boande att jag vill att huset inte ska vara hur snuskigt som helst när väl Ynglet kommer.

    Önskar dock att min kära man kunde vara bara en liten anings mer omhändertagande och "beskyddande" bara de här sista skälvande veckorna, han kanske nån gång kunde föreslå att jag la mig på soffan för att vila t ex? (Jag kan såklart vila utan att han har föreslagit det, men jag hoppas ni fattar...) I vanliga fall uppskattar jag nog att han inte är en sån person, men just nu när jag känner mig lite ynklig ibland kunde det vara skönt...


    Äntligen soffmys!
    Vi pallrade oss iväg till julmarknaden, MYCKET tappert av oss måste jag säga i -15 grader och kraftig vind, ännu blåsigare än igår. Gick nästan hela vägen dit dessutom. Marknaden var inte så stor men vi fick vårt enda ärende avklarat i alla fall - att köpa tunnbröd. Maken fick stå i bagarstugan och vänta medan de gräddades, färskare kan det knappast bli!


    Sen har vi handlat och lagat lunch och jag har adventspyntat lite - det sker med måtta i det här huset men två adventsljusstakar och två stjärnor är på plats nu, fint! Och så smaskar jag på det goda tunnbrödet och dricker te.

  • snaily

    Snorkis
    Kram tillbaka! ♥
    Härligt att ni hade det bra i Göteborg och att tatueringen blev fin!


    EA
    Trist med din pappas kommentar! Jag tror inte heller vare sig tunga lyft eller lite lagom stress ska kunna påverka. I så fall skulle nog MF vara överrepresenterat inom mitt yrke och det tror jag inte det är...


    Telis
    Oj, sorry! *lovar bättring* Nu är jag här i alla fall!


    Nä, vi är nog inte på väg nånstans än på länge tror jag. Undrar om inte Ynglet tänker fixera sig först, det har hoan ju inte gjort än. Men jag har väldigt mycket sammandragningar framför allt på kvällarna, dock inget som gör ont utan bara att det spänner och trycker lite mer än det gjort tidigare.
    Kunde man inte få nån sån där riktig förvärk snart så man förstår hur det känns??


    Kul för er alla att ni har så mycket snö! (Nä, ja ä int bitter!!)
    Det har ju inte snöat lika mycket här men däremot har det blåst mycket så det ligger i djupa drivor på vissa ställen, t ex där jag gick på hundpromenad idag, svettig upplevelse!
    Maken har idag gjort längdskidpremiär för säsongen och jag är lite avundsjuk.

  • snaily

    Nenne
    Min kompis som ska åka hela Vasaloppet hävdar att man inte behöver träna för att åka Tjejvasan

  • snaily

    Nenne
    Nä, de behöver väl inte ha fixerat sig, fast fått för mig att jag läst att det är vanligare att de gör det än inte, i alla fall om man är förstföderska.
    Jag kommer säkert gå över sisådär två veckor...

  • snaily

    PB
    Åh vad ni är ordentligt vinterrustade! Bra jobbat!
    Putsa fönster, vad ska det vara bra för på vintern när det ändå alltid är så mörkt ute?
    Förresten kan man glömma köpa pepparkakor också, som vi gjorde igår, klantigt. Nu är jag sjukt sugen på både julmust och pepparkakor och inget har vi hemma och ingen affär är öppen.

  • snaily

    Nenne
    Jag förstår dig precis - jag skulle aldrig ge mig på tjejvasan otränad! En mil i vanliga spåret kan ju vara sjuuukt jobbigt, hur ska man då orka tre gånger så långt utan att ha tränat? Inte skoj!
    Men du - Tjejvasan nästa år kanske, hängeru på?

  • snaily

    PB
    Ååå typiskt, så surt!!
    Men risgrynsgröt och skinkmacka lät rätt juligt i alla fall.


    Min make såg måttligt road ut nyss när han gav sig ut i kylan med en ouppvärmd bil, för att åka till macken och köpa julmust och pepparkakor. Ibland är han rätt bra att ha!

  • snaily
    nennesjuttioåtta skrev 2010-11-28 18:18:57 följande:
    men jag behöver inte använda bärsjalen, bara att vika upp blötmagen till en pung för Pricken att åka runt i. Skitmysigt!
    Det där tror jag inte ett dugg på! Tyckte din mage såg missänkt platt ut när jag såg dig senast!
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!