• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    BrudSommar2006 skrev 2011-04-26 14:22:10 följande:
    Blir det stort barnkalas för Hektor nu då?

    Det är onekligen många som fyller år nu på vårkanten. Iris fyller en sån dum helg, långledigt, så det är nog många bortresta, kanske kan ingen komma på hennes kalas. Vi har bestämt att lägga det på måndageftermiddagen i alla fall så kanske några kan tänka sig att komma hem i tid.

    Vad bökigt att barnens nya kusin är en kille, nu blir jag inte av med allt rosa jag har här i alla fall...
    Nej - Hektor är för liten för att fatta det där med att fylla år och ha kalas för egna kompisar. Vi har släktkalas med gudförälderförstärkning på söndag istället.

    Jag tycker det är jättebra att dagis fortfarande låter barnen bjuda på något gott när de fyller år. Det är fånigt att låtsas som att de är sockerfria övrig tid och det blir ju inte mer än i genomsnitt ett firande per månad. Att jag är föräldrarepresentant i år kanske har bidragit till att beslutet lever vidare ett år till ...
  • fru AM

    Vi har givetvis pratat om detta påföräldramötena och det är ingen som motsatt sig en liten kanelbulle eller glasstrut på födelsedagar.

  • fru AM

    JAg älskar min lilla Ericsson x10 mini pro (fast den är ju "smartare" än Hazel). Hade någon miljötelefon fr ericsson innan och det mest unika med den var att den gick sönder tre gånger på tre månader och att jag till sist fick byta till mig något annat för att de inte kunde laga den.

  • fru AM

    Angående socker på dagis så räcker det ju med att en (1) förälder säger till på föräldramötet att de inte vill att barnen serveras socker. Då får ju alla rätta sig efter det. Vilke tär helt ok. Men de senaste åren har ingen sagt något anti-socker när ämnet kommit upp. Alla föräldrar är visserligen inte där men det ligger ju i deras eget intresse att masa sig till mötena.

  • fru AM

    Hektor skulle nog allra helst bjuda på riskakor och kokta ägg men vi var tvugna att hitta på något som även uppskattades av övriga barn. Frukt gillar han inte - men gurka och paprika (inte heller så intressant för hans dagiskompisar kanske)

  • fru AM

    Jag måste bara lämna ytterligare en åsikt i sockerdebatten: det har varit sockerförbud tidigare på L&H:s dagis - så till den milda grad att på onsdagarna då det serverades pannkaka till mellanmål (eftersom det alltid är sopplunch på onsdagar) så fick de inget till pannkakorna. Bara en pannkaka liksom. Möjligen med lite kanel på. Det tycker jag är jättetråkigt. Nuförtiden så får de som vill ha LITE sylt på. Det finns ju "bra" sylt också. Som inte innehåller 85% socker och 15% konstgjorda aromämnen. Eller äppelmos! (Givetvis äter asketen Hektor sina pannkakor utan något på men då har han i alla fall blivit erbjuden någon topping.)

    Byta dagis lämnar kanske inte men för livet men jag tror att det är bra att tänka sig för innan man skolar in dem så man inte behöver flytta dem i onödan sedan, allför många gånger. Varför skulle barn vara i behov av mindre trygghet än en arbetande vuxen?? Hur många vuxna trivs med att byta arbetsplats stup i kvarten, utan att ha bestämt det själv?  Barnen är ju ganska många timmar på dagis varje dag och hinner ju rota sig och fästa sig vid sina dagisfröknar/dagisfarbröder. Måste man byta så måste man ju - men det är inte så lättvindigt för barnen, tror jag. De förstår ju inte vad som händer riktigt - bara att favoritmänniskor i deras liv plötsligt försvninner.

  • fru AM

    Muggles: självklart förstår jag att grundfrågan handlade om ETT byte av dagis - inte många i följd. Mitt "stup i kvarten" förekom ju i en liknelse med att en vuxen skulle behöva byta jobb (mot sin egen vilja). Vad jag nog egentligen menade som inte alls framgick eftersom jag glömde skriva något om det  ( ) är att jag tror att man ibland kanske flyttar barnen "i onödan". (Då menar jag inget som har med geografisk närhet att göra.) Man har fått för sig att en viss pedagogik är livet på en pinne men så får man plats på ett "vanligt" dagis och tar den platsen i väntan på att plats på det pedagogoska dagiset ska bli ledig. Barnet rotar sig på det vanliga dagiset och sedan plötsligt är det dags för flytt till nästa dagis - trots att barnen kanske inte ens upplever förbättringen. För på alla dagis så händer det alltsom oftast att det går en epidemi av mammaledigheter/börja-plugga-ryck bland personalen. Har många kompisar som gjort det där misstaget att flytta  barnen i onödan - till något som visade sig vara ... inte bättre. Kanske inte finns några exempel på det i tråden. Men vad man TROR är ett sämre val behöver inte vara det i praktiken. Det är jättesvårt att bedöma dagis - speciellt om man är förstagångsförälder men även annars.

    Geografisk närhet till dagis är en parameter som för de flesta är mycket viktig för att vardagen ska funka. Jag gnölar ibland inombords att vi valde det dagis som ligger ungefär längst bort i Stadsdelen ... men de har å andra sidan en stor gård att sprätta runt på. Den dedikerade personalen som fanns där när vi valde dagiset är long gone om man säger så. Men givetvis har de ersatts av annan personal sm är minst lika bra.

  • fru AM

    Snorkis: härligt med solskenshistoria! De behövs! Cool BM - hennes kommentar var ju på pricken! Lustigt med din mage - det LÅTER ju som om du har en pojkmage denna gång och ha de en klassisk flickmage förra gången ... Är ni säkra på att det är en flicka?

  • fru AM

    Godmorgon i tråden!

    Har ni förresten sett att man på Hemnet numera kan titta på hus utomlands ...? (Det kanske man har kunnat länge men det var nyttt för mig). Sommarhusletandet/-gluttandet har plötsligt fått ytterligare dimensioner. La dolce vita i Italien lockar svårt.

    Nu har jag glömt allas BF-datum igen (och inte sparat ner den fina listan som jag tror MSW senast lade in). Någon som kan informera mig? Hittade en påse mamma-/amningskläder i en garderob häromdagen. Någon som behöver något speciellt så ska jag se vad som finns? 

  • fru AM

    Smint: ja det såg gott ut!

    MSW: Tack för lista! Nu ska jag skriva upp alla datum på en postit-lapp så jag har koll!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!