• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Sorry om jag var trist när jag länkade till Fredriks eskapader men jag tycker han verkar vara lite för mycket partyprisse fortfarande för att vara en förtroendeingivnade familjefar ... Kronprins Haakon av Norge däremot ...  

  • fru AM

    Porchez: dålig stil av din gamla kompis! Tycker som Mugglan att den man bestämt först med "vinner" - om möjligt så kan man ju kombinera. 
    Grattis till ditt nya jobb - hoppas det blir officiellt snart så att du kan fira med några som VILL fira! KRAM

    (Kanske ska du fira med Hunken ...?) 

  • fru AM

    Ni era gamla trädgårdstomtar!!! Här sitter jag och bara gapar över era initierade kunskaper. Körsbär låter ju bra ... Men det är allt jag kan säga. Sjaälv finderar jag på vilka konstgjorda krukväxter jag ska hotta upp hemet med

    FREDAG! JAg har tränat! Himlen är blå! Kaffet är varmt! 

    SKÅL i valfri dricka! Själv blev jag sugen på en klassisk Grosshandlargrogg: Konjak och sockerdricka! 

  • fru AM

    Hmmm - pelargoner kanske skulle passa mig. I köket och serveringsrummet skulle det vara fint med rosa. Finns det? // svar till "noll blomkoll"

  • fru AM

    Smint: ska ni bubbelbada på Kungsholmen så finns det en jättebra liten intim restaurang som heter Terrenos Vinotek på Scheelegatan. Underbar italiens mat och roligt "vinprovarupplägg" med små vinautomater. Få bord så kolla upp om det finns plats a s ap!

  • fru AM
    smint skrev 2011-04-15 10:33:31 följande:
    snaliy: bArn under 1 år skall inte ha solkräm, dom skall inte vara o solen helt enkelt mässade apotekstanten när ajg frågade.. Men hur lätt är det att undvika??? 

    AM: Här har du en massa pelargoner   www.pelargoner.se/foto/foto_B.html

     
    Tack! Jag skulle vilja ha en vanlig "tantpelargon" (fast i jätteformat) - vad heter den sorten?

    Så länge barnen inte går så är det ju hyfsat lätt att hålla dem undan så mycket sol som är skadligt. Heltäckande tunna  (om det är varmt) kläder, stor solhatt, bra suflett på vagn, parasoll. Själv får man ju tyvärr hålla till i skuggan eftersom barnen vill vara där man är, oftast ... Vi lyckades med två veckor i Thaland utan att Hektor blev bränd. Han var i skuggan hela tiden i princip - frånsett några korta promenader på hotellområdet då benen stack fram under sufletten. 
  • fru AM

    Tack PB för pelargon-råd!

    Angående vagga så kanske det är smartare att köpa vyssanlull-tassar till spjälsängen?

    Angående picknick så är det väl bara att vi bestämmer en dag! Vi får väl göra som förra året: chansa på utomhus och fly in till mig om det blir regnigt/kallt

     

  • fru AM

    Snaily: ett parasoll till vagnen kanske? Finns billigt på babyproffsen bl a. Om du vill köpa ett begagnat (använt hela tre gånger) så har vi ett mintgrönt.

    Varför finns det inte såna där solskärmar som golfare har till bebisar - alltså bara en skärm med rem runt nacken. Att sätta utanpå lilla mössan. Kanske för att det skulle se muppigt ut ... Men praktiskt! 

  • fru AM

    Jag försökte tävla men kunde inte svaret! Försökte till och med fuska men inte ...

    Trevlig helg på er allihop! Stor kram och extra stor till EA! 

  • fru AM

    God söndag i tråden!
    Efter en lyckad middag som avslutades 2.30 och sedan 4 timmars sömn är jag glad men lite snurrig.
    Vi  hade orientaliskt tema med kryddstarka röror, oliver, pitabröd, korvar osv som förplock/förrätt. En god riesling till det. Sedan var det lammstek med saffranstagine med sockerbakad pumpa, rödlöksringar, färska örtkryddor, citron, dadlar och sultanrussin + galet god chermouladressing (kall sås med bla grillad paprika, vitlök, cayennepeppar, spiskummin). Tilll detta även överblivna röror från förplocket samt några olika mumsiga rödviner. Dessert: Rosenparfait a la Turkisk Delight, på hallonssåsspegel, med kanderade rosenblad och hemgjorda maränger + ett gott dessertvin som i kombo med desserten fick en god saffranston.

    Det är sällan jag är så odelat nöjd med en egen middags alla beståndsdelar men dettta var verkligen en toppenkväll även vad gäller stämning , flyt osv!

    Så snart Hektor sovit klart så ska vi ut och fingå i solen! Kram till alla! 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!