• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Smint: det var faktiskt en oerhört lättlagad meny! Parfaiten och marängerna gjorde jag i fedags kväll. Allt till förplocket köpte vi på Hallen. Taginen var enkel och hyfsat snabb - bara LITE skärande och hackande. Chermoulasåsen inte så svår. Hallonsåsen var väl den mest mödosamma med två passeringar och redning osv men den var ett eget påhitt och behövdes egentligen inte. Lammet späckades bara med vitlöksklyftor och fick sköta sig själv i ugnen - t o m utan att brynas först.

    Vis av erfarenheten tog jag det lugnt med vinpimplandet igåt - visste att det var min natt och morgon med Hektor och så dåligt jag mådde senast jag drack (alldeles för mycket) rödvin vill jag inte må igen ... 

    Vad mysigt det låter med korvgrillning till lunch! Nackdelen med att bo istan med meningslösa balkonger! 

  • fru AM

    Gosnosen: vi har trygg hansas 'trygga barn-försäkring' för alla tre barnen - just nu minns jag inte vad vi betalar. Nöjd o nöjd ... Det är jag väl men vi har som tur är inta haft anledning att utnyttja försäkringarna. Jag läste ngn artikel där de sammanställt flera olika försäkringars villkor osv o då valde vi mellan TH o Skandia (har jag för mig). Jag misstänker att denna info uppdateras med jämna mellanrum o går att googla reda på - typ 'välja barnförsäkring' eller så skulle jag testa med.

  • fru AM

    Rosenparfaiten var supergod - tyckte alla, på riktigt. Även såna som inte gillar Turkish Delight (vilket jag älskar om den är riktigt pinfärsk). Rosaromen låg bara och darrade i eftersmaken liksom.(Parfaiten var även smaksatt med honung, hallonpué och turkisk yoghurt för balansens skull.) Kommer göra den fler gånger - men då faktiskt skvätta i aningens lite mer rosenvatten, i alla fall om det ska vara tillbehör som t ex hallonsås.

    Jag har hittills tvekat att själv laga mat med rosenvatten - jag vet ju att folk i allmänhet blivit skrämda av någon turkisk konfektbit någongång i barndomen - men jag är glad att jag fick detta infall att våga! Nu är det nog apesinblomsvatten som är nästa projekt! 

  • fru AM

    I den artikel jag läste framställdes det som att hunden sprang en bit framför mamman och barnet. När vargen tagit hunden så dök en annan varg upp och började röra sig mot mamman och barnvagnen, men mamman började hojta och vifta som en galning.

    Tydligen uppfattar vargar  (lösa) hundar som en typ av vargar som de därför måse markera revir gentemot.

    Och tydligen har inga dödliga attacker mot människor skett under de senaste tvåhundra åren i alla fall. Om det finns en hund i närheten så fokuserar vargen på den, förmodar att även andra djur är mer intressanta som föda än den oberäkneliga, skrikiga och ibland beväpnade människoarten.

    BS: grattis till att ha blivit faster till en liten kille! Hade de en tjej innan?

    Ego: Hektor har tagit ett litet utvecklingsprång under helgen - samtidigt som han frenetiskt har börjat säga "min, min, min" om saker han anser vara hans så kan han nu också leka klart med saken och sedan dela med sig och låna ut til Livia. 

  • fru AM

    Ore: Bresaola kan ju användas istället för t ex prosciutto eller parmaskinka - t ex i en god sallad, kanske med krutonger och sparris och en massa stora parmesanflagor?

  • fru AM

    Ore: eller så använder du bresaolan till att göra små trevliga snittar på påskbuffén.
    Själv tänker jag frossa i ägg! Helt rätt enligt LCHF! Och ägggalningen Hektor lär få sitt lystmäte. 

  • fru AM

    Cicci: låter som helgen var fantastiskt partyfylld! Och du vet väl vad som sägs: Det man inte minns, det har inte hänt. KRAM
    (hoppas den försvunna iPhonen trillade i poolen så alla bevis är förstörda. Jag har fortfarande ibland ångest för en kamera som blev stulen tillsammans med hela min handväska under en "romantisk" helg i London).

  • fru AM

    (och Nicklas var lätt att googla på ... )

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!